Historiejagten på Buddinge Batteri
Undervisningsmaterialet "Historiejagten på Buddinge Batteri" er udviklet af Gladsaxe Byarkiv og klar til brug. Materialet er målrettet udskolingen og henvender sig især til historiefaget.
Her dækkes kompetenceområderne Kildearbejde og Kronologi og Sammenhæng.
Den samlet pakke indeholder:
- Lærervejledning
- Lektionsoversigt
- Opgavebeskrivelser
- Kildesamling
Lokalhistorie i undervisningen
Lokalhistorien er mere end bondegårde og foreningsjubilæer. Den er også en del af den samlet Danmarkshistorie. For Gladsaxes vedkommende fortæller lokalhistorien om, hvordan landsamfund blev til by, om en storpolitisk udvikling lige inde ved siden af i hovedstaden, og om et velfærdssamfund, der drønede derudaf.
Alle disse udviklinger har Buddinge Batteri været en del af, og grunden har levet en omskiftelig tilværelse med mange forskellige ejere og formål. I 2021 blev grunden åbnet for offentligheden, og i dag er den et oplagt udflugtsmål for skoleklasser.
Gennem opgaver i klasseværelset og ude på batterigrunden oplever eleverne, hvordan man indsamler informationer, analyserer dem og forholder sig kritisk til afsenderen. Samtidig stifter eleverne bekendtskab med emner som 1. verdenskrig, lokalt foreningsliv og historien om Den danske Gradmåling.
Materialet er udviklet af Gladsaxe Byarkiv med fokus på didaktik og læring gennem fysisk aktivitet. Både Dansk Flyvehistorisk Forening og Dataforsyningen under Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har venligst bidraget med indhold.
Al henvendelse vedrørende undervisningsmaterialet kan rettes til lokalarkivar Maria Kræmer Storm Hansen på telefon 39 57 61 01 eller på mail byarkivet@gladsaxe.dk.
Besøg byarkivets læsesal
Gladsaxe Hovedbibliotek, 2. salSøborg Hovedgade 220, 2860 Søborg
Skriv til os
Ring til os
Mandag til fredag kl. 9-14
Telefon 39 57 61 01, hvis det handler om lokalhistorie
Telefon 39 57 51 37, hvis du skal bruge et afgangsbevis eller information fra kommunearkivet