Skip til hoved indholdet
Skip til hoved indholdet

Musik for børn fra 6 til 9 år

Vores grundskoleforløb på folkeskolerne består af de to trin "Musik og bevægelse" og "Musik værksted". Holdene er opdelt efter klassetrin.

Grundskoleforløbet fra 0. til 2. klasse giver eleverne et solidt musikalsk fundament for at fortsætte musikundervisningen på Gladsaxe Musik- og Billedskole fra 3. klasse. Fra 3. klasse kan børn gå til instrumentalundervisning, på forskellige musikhold, til sang, kor og billedkunst.

"Musik og bevægelse" er for børn i 0. og 1. klasse og "Musik værksted" er for børn i 2. klasse. Holdene er en enestående mulighed for, at at dit barn kan blive indført i musikkens forunderlige verden på sin egen skole sammen med kammeraterne.

Musiktimerne bygger på legende læring. Det er sjovt at lære musik med både stemmen og kroppen. Det er givende at lære at lytte til hinanden og berigende at spille sammen. Holdene bliver tilrettelagt i samarbejde med skoler og SFO. Musiktimerne finder sted lokalt på børnenes skole og lægges så vidt muligt, så de ikke falder sammen med faste aktiviteter i SFO’erne.

Musiktimerne foregår som hovedregel lige efter skoletid og inden for normal SFO-tid. Vi forsøger at planlægge det, så 0. klasserne kommer først til "Musik og bevægelse", derefter 1. klasserne. Og til sidst kommer 2. klasserne til "Musik værksted".

De tre års musikhold kan tages som et samlet forløb, hvor en tilmelding fra et skoleår til det næste skoleår tæller som en gentilmelding. Det er også muligt at hoppe ind i forløbet, hvis man ikke har været med fra start, da vi løbende optager nye elever på holdene.