Skip til hoved indholdet
Skip til hoved indholdet

Instrumentundervisning

I Gladsaxe Musik- og Billedskole kan du lære at spille på en mangfoldighed af instrumenter.

Som regel kan børn starte med at gå til undervisning på et instrument, når de er cirka ni år gamle eller går i 3. klasse. Hvis der er ledige pladser til undervisning på et instrument, kan barnet muligvis starte tidligere.

Vi anbefaler, at børnene allerede begynder at lege med musik på vores musik legestuer for børn på et til seks år og musikhold for børn fra seks til ni år. Disse hold giver børnene en god forståelse for rytme og musik, så de er klar til at lære at spille på "deres eget" instrument.

Du er altid meget velkommen til at ringe til os for en snak, om de muligheder her er.

Instrumenter

Der er rigtig mange, der gerne vil spille klaver og guitar, derfor kan det være, at barnet skal på venteliste, indtil der åbner en plads.

Det er nemmere at få en plads på undervisning i blæserinstrumenterne trækbasun, trompet, tværfløjte, saxofon, klarinet og blokfløjte. Det er også nemmere at få en plads på slagtøj, som olietønder, marimba og trommer.

Husk, at du også kan blive undervist i instrumentet, du altid har med dig, nemlig din sangstemme. Der er sjældent venteliste på sangundervisning.

Se, de instrumenter, vi underviser i, her.

To lektionstyper

Der er to forskellige typer af lektioner, barnet kan gå til: begynderhold og eneundervisning.
 

Begynderhold

Begynderhold består af to eller tre elever, som er helt nye på instrumentet. Der er 15 minutters undervisning for hver elev. Det vil sige, at et begynderhold for to elever varer 30 minutter, og et begynderhold for tre elever varer 45 minutter. Eleverne undervises samtidig.

Begynderholdene bliver sat sammen efter alder og niveau. Elever kan ønske at gå sammen. Dette kan skrives i notefeltet ved tilmelding.
 

Eneundervisning

Til eneundervisning er man den eneste elev til undervisningen. Man kan få lektioner, der varer fra 20 minutter op til 45 minutter.

Holdundervisning ud over instrumentundervisning

Vi anbefaler varmt, at man går til sammenspil med sit instrument. Vores undervisere står for forskellige former for sammenspil som Junior Blæs, Blæserorkeseret, strygerorkester marimbaorkester, steel band og andre rytmiske bands. 

Til sammenspil vil eleverne opleve glæden ved at være del af noget større, hvor flere instrumenter spiller sammen, så tonerne og rytmen går op i en højere enhed. Holdundervisning som "Street Band" og musikhold for begyndere giver en mulighed for, at holde fast i barnets interesse for musik, mens det står på venteliste til eneundervisning.