Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik Planer, politikker og visioner Gladsaxestrategien Mål, cases og projekter Sundhed og trivsel for alle

Sundhed og trivsel for alle

Eksempler på Sundhed og trivsel for alle:

Plejeboligerne i Gladsaxe Kommune arbejder for, at beboere med synkebesvær får de bedst mulige spiseoplevelser. Læs mere i nyheden her.

Det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus i Gladsaxe bliver borgernes samlede indgang til hele det kommunale sundheds- og beskæftigelsesområde. Torsdag den 17. august 2023 var der Første spadestik på byggeriet. Læs mere i nyheden her.

Gladsaxe Kommune indgår partnerskab med SIND Erhverv og IPSCenter Danmark. Sammen vil parterne hjælpe unge, der står på kanten af samfundet uden uddannelse og job, og som lever med en psykisk lidelse. Læs mere i nyheden her.

Over syv gange har årets deltagere i Gladsaxe Kvitter Tobakken mødtes og snakket med hinanden og rygestoprådgiverne og hørt oplæg om deres rygestop. Det har igen i år båret frugt – 95 procent af de som har gennemført forløbet er blevet røgfri.

Gladsaxe er i fuld gang med at implementere en række helt nye anbefalinger til, hvordan man kan styrke ældreområdet. Det gælder blandt andet supervision til medarbejdere i plejeboliger og tættere samarbejde med pårørende.

Med ny national barselsaftale har stadig flere fædre en længere barselsorlov. De har brug for aktiviteter og fællesskab. Sundhedsplejen i Gladsaxe står allerede nu klar med legestuer for fædre og babyer. Nye fædrehold er også på trapperne.

Byggeriet af en topmoderne og æstetisk lækkert udformet skøjtehal med gode faciliteter til foreninger, borgere og tilskuere er nu i gang. Det første spadestik blev markeret torsdag den 8. september 2022.

2022: 34 ud af 42 borgere er blevet tobaksfri ved hjælp af det seks uger lange forløb Gladsaxe Kvitter Tobakken.

2022: Mange forskellige hunderacer var mødt op med deres to-benede følgere, da TrygFonden og Gladsaxe holdt optagelsesprøve for at blive besøgsven i kampen mod ensomhed både på plejeboliger og nu også i private hjem som pilotprojekt.

2022: Gladsaxe er i fuld gang med at blive en af landets første røgfri kommuner. Nu indfører Gladsaxe også røgfrie miljøer for kommunes udsatte borgere. Onsdag den 15. juni indviede borgmesteren Røgfrit område på botilbuddet Nybrogård.

2021: Gladsaxes arbejde for at udvikle og understøtte hverdagscyklismen blev honoreret ved en prisoverrækkelse i Berlin.

Gladsaxe Kommune skyder i oktober en ny runde Gladsaxe Kvitter Tobakken i gang. Alle borgere i Gladsaxe kan nu tilmelde sig forløbet.

2021: En række gymnasier og ungdomsuddannelser i Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk har etableret et partnerskab, der skal fremme alkoholfrie fællesskaber og en festkultur, hvor alkohol spiller en mindre rolle.

2021: Alle udendørs idrætsanlæg i Gladsaxe er røgfrie. Det betyder, at borgerne nu trygt kan dyrke idræt uden at blive mødt af røg.

2021: Der skal nedsættes et nyt hurtigarbejdende opgaveudvalg på ældreområdet. Det har Gladsaxe Byråd netop besluttet på byrådsmødet 28. april.

2021: Gladsaxe Kommune har besluttet at give borgerne tilskud til rygestopmedicin, når de deltager i et rygestopforløb.

2021: Hvis du elsker skattejagter, gåder og at tage på tur med familien, så har Gladsaxe nu sin egen skattejagt, som du gratis kan tage på.

2021: Er du 60+ og glad for at bevæge dig i naturen samme med andre, så er Grøn Puls måske noget for dig. Det nye motionstiltag starter i marts 2021.

2021: Et røgfrit Gladsaxe, god mental trivsel og mere bevægelse og motion. Det er nogle af ambitionerne i tre nye handleplaner for sundhed, som Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget netop har godkendt som en del af Gladsaxes sundhedspolitik.

2020: Nu er alle offentlige legepladser i Gladsaxe Kommune røgfrie. Dermed tager Gladsaxe endnu et vigtigt skridt mod at blive røgfri kommune.

2020: Som en af de første kommuner vil Gladsaxe give alle elever i 12-årsalderen på Gladsaxes skoler mulighed for at få gratis vaccination mod HPV i skoletiden, så flest muligt kan blive beskyttet mod flere kræftformer.

Gladsaxe har indgået partnerskab med DGI Storkøbenhavn om at hjælpe idrætsforeninger med at indføre Røgfri Idrætstid og røgfrie idrætsanlæg. Det sker for at skærme især børn og unge mod røg.

Læs mere her

2020: Gladsaxe tager endnu et skridt i retningen mod, at flere unge får en røgfri fremtid. Torsdag fejrede Gladsaxe Gymnasium og SOSU H Gladsaxe, at der nu er røgfri skoletid for elever og medarbejdere.

Beboerne på Rosenlund Plejeboliger har siden efteråret 2018 fået besøg af børn fra Børnehuset Mørkhøj Fri en gang om ugen som en del af et pilotprojekt. Ideen med projektet er at skabe en platform, hvor børnehaver og plejehjem kan finde hinanden og styrke relationer mellem vores yngste og ældste borgere. Besøgenes fokus er sang, leg, dans og sjov, og konceptet skal mindske ensomhed og skabe glæde hos de ældre, mens de yngste fx lærer om gamle dage. Projektet skaber sundhed og trivsel for både børn og ældre.

Visitationen i Gladsaxe Kommune har sammen med Herlev Hospitals Akutmodtagelse etableret et samarbejde, der gør, at patienter oplever en god sammenhæng mellem hospital og kommune. Samarbejdet hedder Nem Vej og går ud på, at hospitalet kan ringe på et direkte nummer til en sygeplejerske i kommunen og få at vide, om kommunen kender patienten og hvilken hjælp, de får. På den måde kan hospitalet sikre den bedste pleje og behandling af patienten under indlæggelsen. Den typiske patient, der får glæde af Nem Vej, er den ældre, medicinske patient, der er falder og slår sig, men ikke nødvendigvis brækker noget. Når patienten udskrives, ringer hospitalet igen til kommunen for at fortælle, hvad de har fundet ud af, og hvad kommunen bedst kan gøre for patienten i eget hjem, bl.a. omkring forebyggelse.
Leder af Visitationen i Gladsaxe Kommune Sofie Seemann og ledende oversygeplejerske Susanne Juul fra Herlev Hospitals Akutmodtagelse fik Region Hovedstadens lederpris for initiativet, der nu kan kopieres af andre kommuner. 
Læs mere om Nem Vej og hvorfor samarbejdet fik Region Hovedstadens lederpris

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback