Skip til hoved indholdet
    Hjem Politik Planer, politikker og visioner Gladsaxestrategien Mål, cases og projekter Bæredygtig erhvervsby med stærke partnerskaber og jobvækst

Bæredygtig erhvervsby med stærke partnerskaber og jobvækst

Eksempler på Bæredygtig erhvervsby med stærke partnerskaber og jobvækst:

31 virksomheder i Gladsaxe er netop blevet kåret som Børsen Gazelle. Læs mere i nyheden her.

Start-up virksomheden Beyond Leather løb med Erhvervsprisen. Læs mere i nyheden her.

Sammen med en række af landets førende virksomheder, myndigheder og organisationer heriblandt Novo Nordisk og Københavns Universitet er Gladsaxe en del af det nye brand Copenhagen Life Science. Brandet skal promovere Danmark og Gladsaxe internationalt på Life Science-området. Læs mere i nyheden her.

33 virksomheder i Gladsaxe er denne gang blevet kåret som Børsen Gazeller. Læs mere i nyheden her.

Det gode samarbejde mellem Gladsaxe Jobcenter og lokale virksomheder betyder, at det tog mindre end en time for to ukrainske kvinder at blive ansat i Bagsværd Lakrids. Og siden er de begge blevet forfremmet.
Læs mere i nyheden her.

Den lokale tøjbutik, Hanne Hove i Buddingecentret, tog i november imod kommunens tilbud om at få udarbejdet et gratis energitjek. Butikkens forældede lysstofrør blev herefter udskiftet med LED, og seneste måneds elregnskab viser nu en halvering sammenlignet med samme måned sidste år. Læs mere i nyheden her.

Siden finanskrisen er andelen af udenlandsk arbejdskraft i Danmark mere end fordoblet, men der er store regionale og lokale forskelle på udviklingen. I kommuner som Gladsaxe, Ishøj og København er nu godt 20 procent af alle lønmodtagere udenlandske statsborgere. Læs mere i altinget.dk

2021: Der er store forskelle på, hvor godt kommunerne klarer sig, når det kommer til oplevelsen af de digitale rammer for de lokale virksomheder. Gladsaxe topper listen i Region Hovedstaden.
Se indslag i TV2 Lorry

2020: Gladsaxe Erhvervsbys store aktører i byggebranchen og Gladsaxe Kommune har sammen lanceret en helt ny portal, bygcirkulært.dk, hvor virksomheder kan udveksle byggematerialer til genbrug og dermed undgå byggespild.
www.bygcirkulært.dk

Se indslag fra TV2 Lorry: Gladsaxe lancerer national portal til genbrug af byggematerialer

Verdensmålshuset på Fremtidsvej

Gladsaxe Kommune har skabt et Verdensmålshus i den gamle politistation ved Buddinge station. Verdensmålshuset er indrettet med genbrugsmaterialer fra blandt andet kommunens skoler. I Verdensmålshuset er et aktivt iværksættermiljø, hvor unge virksomheder udvikler deres forretning med FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling dybt i deres DNA. Adgangsbilletten til Verdensmålshuset er således, at virksomheden arbejder aktivt med verdensmål og bæredygtighed. I tilknytning til iværksættermiljøet er et Hacklab, hvor man kan lave prototyper. Jobcenteret har CV-café og tilbud til ledige borgere, og kommunale nøglemedarbejdere bruger det store eventlokale til forskellige arrangementer og udstillinger.

2020: Hvad har en planteskole, en malervirksomhed, en innovativ start up og en elektriker til fælles? De er alle beliggende i Gladsaxe, og de er valgt til at være med i projektet Kickstarter til dobbelt bundlinje, som Den Sociale Kapitalfond laver med Gladsaxe Kommune. På en bootcamp i januar gennemgik de fire virksomheder et intensivt forløb med Den Sociale Kapitalfond. Her blev virksomhedernes forretningsudvikling sat i centrum samtidig med at der blev sat fokus på mulige jobåbninger til udsatte”. projektet handler således om at kombinere vækst og udvikling, at få udsatte borgere i arbejde og at understøtte en social bevidsthed hos lokale virksomheder.

Gladsaxe Erhvervsby er et ambitiøst partnerskab stiftet som en forening i et samarbejde mellem ejere, lejere, Gladsaxe Kommune og andre interessenter.
Bæredygtighed bliver et større og større fokus, og ambitionen i Gladsaxe Erhvervsby er at blive det mest bæredygtige erhvervskvarter i Danmark. Vi benytter derfor vores tætte samarbejde i Erhvervsbyen til at skabe bæredygtige løsninger og inspirere hinanden til at gøre en forskel.
Blandt tiltag er bæredygtighedsgrupper, Nabogo, Genbrug af kaffegrums og bæredygtigt tryk. Læs mere om Bæredygtige tiltag i Gladsaxe Erhvervsby

Et aktuelt eksempel på et partnerskab, der har gjort en håndgribelig forskel, er Gladsaxe Kommunes partnerskab med industrivirksomheden Alfa Laval.
Alfa Laval er verdensledende indenfor udvikling af produkter og processer, der bruges til forarbejdning af fødevarer, rensning af spildevand, biobrændsel og marineindustri. Globalt beskæftiger Alfa Laval mere end 17.000 ansatte og er førende inden for separatorer, varmevekslere og dekantere til mange forskellige industrier. Virksomheden er nu gået et skridt videre for at fremme den grønne innovation og har netop inviteret start-ups, som arbejder med fremtidens bæredygtige løsninger indenfor i egne faciliteter. Det har fået navnet Alfa Laval Innovation House, Copenhagen, og er skabt i et tæt partnerskab med Gladsaxe Kommune, DTU, DTU Skylab, Copenhagen Business Hub og Gladsaxe Erhvervsby. Det er et godt eksempel på innovationskraften i FNs verdensmål 17, Partnerskaber for handling, på tværs af sektorer.
Læs om tilbud og service til virksomheder

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback