Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Venskabsbyerne Sverige - Solna

Sverige - Solna

Venskabsby siden 1952

Solna er en selvstændig kommune, der ligger ved Stockholm. Den har ca. 69.000 indbyggere og er nærmest blevet en bydel af hovedstaden. Solna er kendt for sine store kontraster og er en blanding af nyt og gammelt. En blanding af et idyllisk, grønt og åbent landskab og en bydel præget af moderne højhusarkitektur.

Den naturskønne Haga Slot og park er et populært udflugtsmål, hvor man også kan være heldig at få set den svenske kronprinsesse Victoria, som siden 2010 bor i slottet. Solna byder på mange forskellige aktiviteter året rundt.

Sonas Byråd består af 61 medlemmer. Derudover er Solna venskasby med Ski i Norge, Pirkkala i Finland og Valmiera i Letland. 

Hvis du gerne vil læse mere om byen, kan du besøge Solnas hjemmeside

Læs mere om Solna

Solnas gamle landsbykirke smykket med flotte vægmalerier blev bygget i det 12. årh. Det er en meget karakteristisk rundkirke, som oprindeligt både blev brugt til religiøse handlinger og som forsvarsbygning.

På Ulriksdal Slot fra begyndelsen af 1600- tallet vises flotte stenmøbler og antikviteter. I Slotsparken udstiller Orangeriet svensk billedhuggerkunst og i ”Kobberteltet” i Hagaparken, er der café og museum.

Solna var Gladsaxes første venskabsby

Det var Foreningen Norden der tog initiativ til at skabe forbindelsen, som blev underskrevet i 1952.Solna og Gladsaxe havde allerede dengang meget til fælles. De ligger begge tæt på landets hovedstad, og byerne var næsten lige store.

Det nordiske samarbejde er siden blevet udvidet til også at omfatte Ski i Norge (1955) og Pirkkala i Finland (1980), som mødes officielt hvert andet år og aftaler aktiviteter for det fremtidige samarbejde.

Internationalt Sekretariat

Rådhus Allé 7
2860 Søborg
int.sek@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback