Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Venskabsbyerne Norge - Nordre Follo. Tidligere Ski

Norge - Nordre Follo. Tidligere Ski

Venskabsby siden 1955

Ski med sine ca. 27.000 indbyggere ligger i Follo-regionen syd for Oslo, og der er kun 12 minutter med tog til Oslo. De tre hestehoveder i byvåbnet symboliserer kommunens oprindelse, for før byen blev opført, var området et stort og fladt ride-terræn.

Ski er en attraktiv og grøn kommune med landligt præg, hvor miljø og friluftsliv prioriteres højt. I Ski siger de: ”Du er velkommen til at gå på Ski hele året”.​ Byrådet består af 41 medlemmer. Deruover er Ski venskabsby med Pirkkala i Finland og Solna i Sverige.

Hvis du gerne vil læse mere om byen, kan du besøge Skis hjemmeside.

Læs mere om Nordre Follo

Der er mange gode indkøbsmuligheder i byen med dens godt 300 butikker og forretninger. Ski har også et helt nyt bibliotek og 8 biografsale. Der afholdes ofte koncerter og teaterforestillinger opført af amatører og professionelle i det gamle Rådhusteater.

Udover de mange tilbud og muligheder bylivet giver, er Ski Kommune også stedet med flere dejlige naturoplevelser. Tag for eksempel en gåtur på en af byens stille fiskepladser. Eller hvad med en kano- eller cykeltur i det østlige skovområde? Hvert år afholdes den store festival ”Waldemarhøydagene”, hvor kommunens aktive kulturliv blomstrer. Og ved ”Halmfestivalen”, som holdes fire dage hvert år i juni,  finder man alt fra tivoli til salg af husflidsprodukter.

Det var Foreningen Norden, der tog initiativet til at få en venskabsby i Norge.

I foråret 1955 etablerede Solna i Sverige og Ski venskabsforbindelse og om sommeren knyttede også Ski og Gladsaxe officielt venskabsbånd.

Sammen med den finske venskabsby Pirkkala udgør de fire byer nu den Nordiske Kreds. Gladsaxe har flere gange sendt skoleelever i praktik i Ski, og i Gladsaxe har vi ofte studiebesøg fra Ski. Både fodboldklubber, kirkekor m.fl. laver udvekslingsprojekter med Ski.

Internationalt Sekretariat

Rådhus Allé 7
2860 Søborg
int.sek@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback