Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Venskabsbyerne Frankrig - Gagny

Frankrig - Gagny

Venskabsby siden 1975

Gagny er en grøn forstad der ligger nordøst for Paris, og er Gladsaxe kommunes venskabsby.

Der bor ca. 40.000 indbyggere i byen. Den ligger tæt ved et motorvejsnet, som sammen med regionaltoget RER E forbinder byen direkte med Paris. Alligevel har Gagny formået at bevare sit charmerende provinsielle islæt. 

Landskabet varierer mellem højtbeliggende skovområde mod nord og flade flodaflejringer mod syd ved floden Marne. Gagny er kendt som en blomsterby. Ved en landsdækkende konkurrence har byen fået tildelt udmærkelsen ”Ville Fleurie: 4 Fleurs” pga. sin uovertrufne blomsterudsmykning. Miljøbeskyttelse har ligeledes en høj prioritet i Gagny.

Gagnys Byråd består af 39 medlemmer. Derudover er Gagny også venskabsby med følgende byer:​ Charlottenburg-Wilmersdorf og Minden i Tyskland, Sutton i England og Tavarnelle-Val-di-Pesa i Italien.

Hvis du gerne vil læse mere om byen, kan du besøge Gagnys hjemmeside

Læs mere om Gagny

Gagny har et rigt kulturliv. André Malraux Teatret byder på et varieret program med alt lige fra boulevardstykker til klassisk musik, varietéer, operaer og nyere film.

Georges-Perec Biblioteket, som har mere end 70.000 værker, har fornyet sit udbud med multimedia og dermed forberedt kommunen til det 21. århundrede. En tredje kulturpol er Francois-Joseph Gossec Konservatoriet, der tilbyder undervisning både inden for musik, dans og billedkunst.

Gagny og Gladsaxe har været venskabsbyer siden 1975.

Gagny indgår i en kreds af fem af vores venskabsbyer, som kalder Willmersdorfkredsen, fordi det var vores tyske venskabsby Wilmersdorf, som kom med ideen om at lave et formaliseret samarbejde på tværs af flere byer. 

Wilmersdorfkredsen består af Gagny i Frankrig, Charlottenburg-Wilmersdorf i Tyskland, Sutton i England, Minden i Tyskland og Gladsaxe. Alle byer har hinanden som venskabsbyer og borgmestrene mødes formelt en gang årligt.   

Spejderorganisationerne har i mange år haft regelmæssig kontakt til Gagny, der er blevet spillet en del håndboldkampe og badmintonkampe med franskmændene.

Internationalt Sekretariat

Rådhus Allé 7
2860 Søborg
int.sek@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback