Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Trygheden i Gladsaxe stiger

Trygheden i Gladsaxe stiger

29. juni 2023

Flere og flere borgere i Gladsaxe føler sig trygge og har tillid til politiet. Det viser Justitsministeriets nyeste tryghedsundersøgelse for 2022.

Her er det Grundejerforeningen i Gyngemose Park, Københavns Vestegns Politi, Natteravnene og Gladsaxe Kommune, der er på tryghedsvandring i Gyngemose Park. Formålet med vandringen er netop at styrke samarbejdet omkring trygheden i området.

Foto: Blandt tiltag til at øge trygheden er tryghedsvandringer. Her er det Grundejerforeningen i Gyngemose Park, Københavns Vestegns Politi, Natteravnene og Gladsaxe Kommune, der er på tryghedsvandring i Gyngemose Park. Formålet med vandringen er netop at styrke samarbejdet omkring trygheden i området. 

Næsten 9 ud af 10 borgere i Gladsaxe - 87,5 procent - føler sig grundlæggende trygge i deres nabolag i 2022. Det er 5,7 procentpoint flere end i 2021, hvor tallet lå på 81,8 procent.

84,1 procent af borgerne i Gladsaxe anfører i 2022, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe, hvis de har brug for det. Det er også en markant stigning på 5,4 procentpoint i forhold til 2021, hvor tallet var 78,7 procent.

Trygheden stiger også i Høje Gladsaxe
Målingen viser også, hvordan det går med borgernes tryghed og tillid til politiet i de områder, der er karakteriseret som Særligt Udvalgte Bolig-områder (SUB-områder). Høje Gladsaxe er karakteriseret som et sådan SUB-område.

Her er trygheden også steget og ligger i 2022 på 80,2 procent, imod 74,8 procent i 2021. Det vil sige en stigning på 5,4 procentpoint.

Tilliden til, at politiet vil hjælpe ligger på 84,3 procent i 2022 i Høje Gladsaxe. Her er der også sket en stigning siden sidste måling i 2021, hvor tallet var 82,5 procentpoint.

Godt samarbejde mellem politi, kommune og boligorganisationerne
- Uanset hvor du bor i Gladsaxe skal du føle dig tryg. Derfor er det positivt at se, at borgerne i Gladsaxe generelt føler sig trygge og har en høj grad af tillid til politiet. Det er også godt at se, at trygheden og tilliden til politiet er steget i Høje Gladsaxe. Årsagerne kan blandt andet være, at der er et rigtig godt samarbejde mellem politi, Gladsaxe Kommune og boligorganisationerne i Høje Gladsaxe samt de mange gode initiativer, der er sat i gang, siger borgmester Trine Græse.

Samarbejdet mellem politi, Gladsaxe Kommune og boligorganisationerne er tæt i Høje Gladsaxe. Det betyder, at der kan handles hurtigt, hvis det er nødvendigt. Efter Københavns Vestegns Politi i august 2022 åbnede en nærpolitienhed i Høje Gladsaxe, er politiet også blevet mere synlige, når de eksempelvis kører på løbehjul i området.  

Gladsaxe Kommune har endvidere sat en række initiativer i gang, der skal understøtte, at også Høje Gladsaxe er et godt sted at bo og leve. Det gælder for eksempel etablering af Bibliotek+, som er et populært samlingssted, der giver nyt liv i området. Her er forskellige sociale aktiviteter fx fællesspisning, lektiecafe, lege og selvfølgelig også bøger mm. til udlån.

Der arbejdes også på en lang række andre parametre med tryghed og sikkerhed i hele Gladsaxe. Det gælder i alt fra fx byens fysiske indretning, vejbelysning, sociale og kulturelle arrangementer til tilbud om råd og vejledning om social støtte, sundhed, job og fritidsliv. 

Om Tryghedsundersøgelsen 2022
Justitsministeriets tryghedsundersøgelse 2022 er gennemført som en spørgeskemaundersøgelse. Undersøgelsen er en videreførelse af Politiets Tryghedsundersøgelse, som Rigspolitiet gennemførte syv gange i perioden fra 2013 til 2019, og som Justitsministeriet har overtaget og udarbejdet siden 2021.

Læs mere i politiets pressemeddelelse, hvor der også er link til Justitsministeriets tryghedsundersøgelse 2022

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback