Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Skoleelever i Gladsaxe vil have ‘Mindre skærm, mere søvn’

Skoleelever i Gladsaxe vil have ‘Mindre skærm, mere søvn’

20. marts 2023

Der var flest stemmer til forslaget 'Mindre skærm, mere søvn', da seks 8. klasser fra Vadgård og Grønnemose skoler var lokalpolitikere for en dag ved den årlige Skolebyrådsdag.

Billede af elever til Skolebyrådsdag 2023

På Skolebyrådsdagen indtager skoleelever fra Gladsaxes skoler byrådssalen og får lov at agere lokalpolitikere for en dag. Årets tema var Trivsel for børn og unge.  
 
Efter alle forslag var fremlagt, debatterede eleverne med hinanden på tværs af klasser og forsøgte at indgå politiske aftaler med hinanden, inden afstemningen sidst på dagen. 
 
Forældre skal hjælpe børn med fornuftige vaner 
Forslaget 'Mindre skærm, mere søvn' blev stillet af 8. F fra Grønnemose skole og går ud på at give forældre den nødvendige viden om konsekvenser ved at bruge telefon og andre skærme – særligt inden sengetid. Med forslaget vil 8. F opnå, at forældre får større bevidsthed om deres børns skærmforbrug, så de kan hjælpe deres børn med nogle fornuftige vaner. 
 
Forslaget 'Mindre skærm, mere søvn' bliver nu forelagt Børne- og Undervisningsudvalget i Gladsaxe, der vil arbejde videre med det og beslutte, om det skal føres ud i livet. 
 
Blandt elevernes forslag øvrige var snackautomater, streetfood eller mikrobølgeovne på skolerne, lukkede baderum, så flere går i bad efter idræt samt et forslag om kortere skoledage. 
 
Mulighed for reel indflydelse 

Skolebyrådsdagen er en årligt tilbagevendende begivenhed. Igennem tiden er forslag som eksempelvis ønsket om at etablere et fælleselevråd, blevet til virkelighed. 
 
Formålet med skolebyrådsdagen er at give eleverne et bedre indtryk af lokalpolitik og vise, at de også har indflydelse i det lokale demokrati og være aktive medborgere. Derfor skal skolebyrådsdagen være med til at give eleverne en forståelse for deres muligheder for indflydelse og lokalpolitik.  
 
I Gladsaxe er børn og unges stemme vigtig. Børn og unge skal have mulighed for at præge lokalsamfundet og opleve indflydelse og at blive tage alvorligt. Skolebyrådsdagen er et af mange tiltag for at gøre Gladsaxe Kommune til en Børne- og ungevenlig by og kommune.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback