Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Nu får Gladsaxe mere fjernvarme

Nu får Gladsaxe mere fjernvarme

23. april 2024

Det første spadestik til Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune blev taget onsdag 17. april, og godt 3.000 nye kunder i ni energidistrikter i Gladsaxe kan fra 2024 til 2028 se frem til at kunne skifte fra fossile fyr til sikker og mere klimavenlig fjernvarme.

Borgmester Trine Græse tager det første spadestik fra en gravko.

Gladsaxes borgmester Trine Græse tager første spadestik til udvidelsen af fjernvarmenettet. 

Vestforbrændings udvidelse af fjernvarmenettet i Gladsaxe Kommune er en del af udbygningen Vestforbrændings samlede Varmeplan 2030, som skal koble op mod 39.000 husstande i syv kommuner på fjernvarmenettet i de kommende år. Udvidelsen af fjernvarmenettet spiller sammen med Gladsaxe Kommunes overordnede klimapolitik.

- Vi er rigtig glade for, at også gladsaxeborgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig og fremtidssikret varmekilde, siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde, og tilføjer:

- Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme til at springe til, mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.

- Rigtig mange gladsaxeborgere har et stort ønske om at få fjernvarme. Derfor har vi de sidste år for alvor sat turbo på udbredningen af fjernvarme i hele kommunen. Samtidig er vi som verdensmålskommune utrolig optaget af den grønne omstilling, og her er fjernvarmen et stort skridt på vejen til at nedbringe vores CO2-klimaaftryk. Derfor glæder det mig, at vi nu sammen med Vestforbrænding kan tilbyde endnu flere af vores borgere at skifte til en billig, nem, grøn og fremtidssikret varmeforsyning som fjernvarme, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Vestforbrændings entreprenør på projektet er M.J. Eriksson, og de forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte ejendomme på Tordisvej og Erhvervskvarteret frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan her forvente at få installeret en fjernvarmeunit i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. Derefter følger øvrige syv energidistrikter frem til 2028.

- Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet i Gladsaxe, så borgerne kan få fjernvarme. Det kan selvfølgelig ikke undgås at vores gravearbejde vil påvirke trafikken, men vi er vant til at arbejde i beboede områder og koordinerer og informerer løbende, så vi er til mindst mulig gene i dagligdagen, siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen.

Du kan læse mere om udrulningen af fjernvarme på vestfor.dk her.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback