Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Klassisk musiktalent modtog Gladsaxe Musikpris

Klassisk musiktalent modtog Gladsaxe Musikpris

23. april 2024

Lørdag den 20. april 2024 afholdt Gladsaxe Kommune den traditionsrige Musikpriskoncert med overrækkelsen af Gladsaxe Kommunes Musikpris til det store klassiske musiktalent Valdemar Wenzel Most.

Vinder af Gladsaxe Kommunes Musikpris 2024 Valdemar Wenzel Most flankeret af borgmester Trine Græse og næstformand i kulturudvalget Tom Vang Knudsen.

Foto: Vinder af Gladsaxe Kommunes Musikpris 2024 Valdemar Wenzel Most flankeret af borgmester Trine Græse til venstre og næstformand i kulturudvalget Tom Vang Knudsen til højre.

Siden 1966 har Gladsaxe Kommune årligt uddelt en musikpris til et ungt talent. I 2024 gik prisen til den blot 18-årige pianist Valdemar Wenzel Most, der på trods af sin unge alder allerede har optrådt på en lang række koncertscener og festivaler både i Danmark og internationalt. Hans repertoire spænder fra klassisk musik til moderne kompositioner og hans koncerter er kendt for deres tekniske virtuositet og følsomme musikalske fortolkning.

Også lokale musiktalenter optrådte
Denne lidenskab for klaveret oplevede publikum til fulde, da Valdemar sammen med Copenhagen Phil spillede Mozarts Klaverkoncert nr. 23 i A dur, k 488, til Gladsaxe Kommunes Musikpriskoncert 2024.

Forud for klaverkoncerten viste elever fra Gladsaxe Musik- og Billedskole, at de også mestrer at spille med i et klassisk orkester. Sammen med Copenhagen Phil spillede de Dvoráks Slavonic Dance. Som dagens konferencier Christian Frank, leder af Musik- og Billedskolen, fortalte, så giver skolens samarbejde med Copenhagen Phil musikskolebørnene et indblik i orkestrets liv og en unik mulighed for at sidde side om side med de professionelle musikere under koncerten. En indsats, der blev påskønnet med en rose fra borgmester Trine Græse til hver af de deltagende og stolte elever.


Prismodtager fra en ung alder
Borgmester Trine Græse kom i sin tale ved lejligheden ind på, at Valdemar Wenzel Most begyndte sin musikalske uddannelse i en ung alder og at han allerede tidligt viste et usædvanligt talent. Allerede som 11-årig vandt Valdemar nemlig sin første pris og derfra er det gået slag i slag, med en række priser i både ind- og udland. I 2023 vandt han det store Jakob Gade legat. Med på listen kan Valdemar nu tilføje Gladsaxe Kommunes rejselegat på 50.000 kr.

Sidste del af koncerten var Richard Strauss' Tod und Verkläung. Værket, der er et tonedigt, fortæller en dyster og følelsesladet historie om en mands rejse fra dødens grænser. Her oplevede publikum både den klassiske musik udfoldet som blid følelsesmæssig musik og som energisk, kraftfuld musik. En koncertoplevelse af høj kvalitet for tilhørerne - og stof til fremtidsdrømme for de unge musikskoleelever.

Læs mere om Gladsaxe Kommunes Musikpris her

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback