Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Grønt flag i to børnehuse

Grønt flag i to børnehuse

21. maj 2024

Børnehusene Mosen og Højmarksvej rejste i uge 20 Friluftsrådets Grønne Flag som anerkendelse af deres naturaktiviteter med børnene.

Både onsdag og torsdag var der i uge 20 flaghejsninger i to af Gladsaxes børnehuse. De fik begge Det Grønne Flag fra Friluftsrådets mærkningsordning Grønne Spirer.

Friluftsrådet anerkender blandt andet Mosens gode arbejde med at inddrage naturen på legepladsen og i nærmiljøet som lærings- og legeområde. Mens vuggestuen har fokuseret på sanser og krible-krable, mens de store børnehavebørn har deltaget i ture til fx Natur- og Sejlklubben og stranden. Og så hjælper børnene ikke mindst til i Mosens minilandbrug, hvor de muger ud og sørger for hø og foder til heste, grise, høns og får.

Højmarksvej bliver blandt andet anerkendt for projekter som at følge livet i deres naturstensbad, herunder små frøer og myggelarver, som bliver til myg og viser noget om organismers livscyklus. Derudover har børnene deltaget i affaldsindsamling og har lært om miljømæssige udfordringer ved affald i naturen, de har skabt rum til dyre- og insektliv med nyt kvashegn på legepladsen og overværet en krages forrådnelsesproces for at blive klogere på naturens kredsløb.

Stort tillykke til begge børnehuse og rigtig god fornøjelse til børn og voksne med naturaktiviteterne fremover.
På billedet her får borgmesteren kyndig hjælp af børn i Mosen til at hejse det grønne flag i flagstangen.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback