Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Gladsaxe en del af Copenhagen Life Science

Gladsaxe en del af Copenhagen Life Science

16. januar 2023

Sammen med en række af landets førende virksomheder, myndigheder og organisationer heriblandt Novo Nordisk og Københavns Universitet er Gladsaxe en del af det nye brand Copenhagen Life Science. Brandet skal promovere Danmark og Gladsaxe internationalt på Life Science-området.

Det nye brand skal understøtte, at Danmark bliver endnu mere kendt internationalt som et foregangsland inden for udviklingen af innovative sundhedsløsninger og velfærdsteknologi, der fremmer lighed i sundhed.

Life Science omfatter alt fra biotek, lægemidler, diagnostisk udstyr til høreapparater, healthtech og medicoteknisk udstyr.

Gladsaxe er Danmarksmester i life-science-jobs
Det nye brand passer godt ind i Gladsaxes position som den kommune i Danmark, der har flest arbejdspladser inden for Life Science med godt 10.000 jobs og en vækst på 1.745 nye jobs over de sidste fem år. 

- Gladsaxe er en attraktiv og bæredygtig erhvervskommune med tradition for stærke partnerskaber. Det nye samarbejde bidrager til at understøtte den stærke position, vi allerede har inden for life-science-området som den kommune med flest life-science-job i Danmark, siger erhvervschef Karen Brosbøl Wulf.

Den stærke vækst inden for Life Science i Gladsaxe skyldes ikke mindst Novo Nordisk og søstervirksomheden Novozymes, som står for størstedelen af Gladsaxes arbejdspladser inden for Life Science. Derudover er kommunen også hjemsted for en række andre medicinalvirksomheder såsom AGC Biologics, Zealand Pharma, Merck, Amgen og Teva, der alle har haft en positiv jobvækst siden 2017. 

Flere lokale life-science-projekter i gang i Gladsaxe
Gladsaxe Kommune har flere lokale Life Science-projekter i gang og på vej. I et af projekterne afprøver skoleelever nye teknologiske løsninger, særligt inden for Virtual og Augmented Reality, som kan inspirere til en sundere livsstil. Det sker i et samarbejde med Danish Life Science Cluster, Vækstteam Hovedstaden og produktionsstudiet Khora og er en del af Erhvervsfyrtårnet om Life Science.

Gladsaxe udvikler og tester også hverdags- og velfærdsteknologier, der kan anvendes til gavn for fx ældre borgere, handicappede, borgere med kronisk sygdom mm. Det er også muligt at besøge en hverdagsteknologisk inspirationslejlighed i Gladsaxe. Lejligheden skal udbrede kendskabet til, hvordan teknologi og hjælpemidler kan gøre dagligdagen lettere for borgere, der netop er blevet udskrevet fra et hospitalsophold.

Fakta

Læs mere om nogle af Gladsaxes lokale life-science-projekter:

Gladsaxe er danmarksmester i life-science-jobs
Læs mere her: Medicon Valley Alliance’s analyse af Life Science og arbejdspladser i kommunerne

Om Copenhagen Life Science
Læs mere på website: www.copenhagenlifescience.com
Læs om Life Science-branchen i Danmark 

Partnere i Copenhagen Life Science
Albertslund Kommune, Ballerup Kommune, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Copenhagen Capacity, Danish Life Science Cluster, Dansk Industri, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, DTU, Erhvervshus Hovedstaden, Furesø Kommune, Gladsaxe Kommune, Greater Copenhagen, Københavns Kommune, Københavns Professionshøjskole, Københavns Universitet, Netcompany, Novo Nordisk, Novo Nordisk Fonden, PensionDanmark, Region Hovedstaden, Rigshospitalet, Steno Diabetes Center, SVP Falck Healthcare, UNION Therapeutics, Danish Life Science Cluster, Vallensbæk Kommune, Wonderful Copenhagen.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback