Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Der skal nyt liv i Gladsaxes gamle skøjtehal

Der skal nyt liv i Gladsaxes gamle skøjtehal

7. marts 2023

Den gamle skøjtehal i Gladsaxe skal som et femårigt bæredygtigt eksperimentarium rumme nye aktiviteter til glæde for borgerne. Aktører inviteres til at byde ind med kreative idéer.

I Gladsaxe bliver der bygget en ny skøjtehal. Lige ved siden af byggeriet står den gamle skøjtehal fra 1960’erne, som ikke længere skal være skøjtehal. Køleanlægget skal slukkes, og isen skrabes af banen. Men den gamle skøjtehal bliver kun lukket og slukket for en kort bemærkning. Ambitionen er nemlig, at de fysiske rammer i den gamle skøjtehal skal genanvendes og rumme nye aktivitetsmuligheder, fællesskaber og liv i et femårigt eksperimentarium.


Kreative aktiviteter med højt til loftet

Gladsaxe Kommune vil i løbet af foråret invitere aktører til at byde ind med deres kreative idéer til, hvordan den gamle skøjtehal kan fyldes med nye aktiviteter til glæde for borgerne.

- Den gamle skøjtehal skal fyldes med nye aktiviteter og fællesskaber for borgerne. Vi håber mange forskellige aktører byder ind med gode idéer og vi opfordrer til nye samarbejder, så forskellige former for aktiviteter kan foregå samtidigt og blive inspireret af hinanden. Der skal i mere end én forstand være højt til loftet og plads til at eksperimentere, siger Christina Rittig Falkberg, formand for Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune.


Idéerne må gerne begynde at spire

De gode idéer må gerne allerede nu begynde at spire hos mulige aktører. Det er dog først i slutningen af marts, at udbud med de specifikke krav til aktørerne godkendes. Herefter vil der blive afholdt Åbent Hus, hvor interesserede kan se hallen og de fysiske rammer, møde hinanden, drøfte muligheder og stille spørgsmål.

Til juni vil der være frist for at indsende projektforslag og til september mulighed for at præsentere og uddybe forslag for Fritids- og Idrætsudvalget, repræsentanter fra idrætten i Gladsaxe og et bedømmelsesudvalg bestående af fageksperter.

I efteråret beslutter Fritids- og Idrætsudvalget endeligt, hvilke(n) aktør(er), der overtager hallen.

Læs mere om proces, ambitioner og udbud: gladsaxe.dk/gammelskoejtehal

Fakta om den gamle skøjtehal:
Den gamle Gladsaxe Skøjtehal er oprindeligt bygget som et udendørsanlæg i 1960, og der blev i 1962 påført tag og facader. 1. april 1971 overtog Gladsaxe Kommune skøjtehallen. Bygningen har løbende gennemgået udviklings- og renoveringstiltag. I 2022 er det besluttet at bygge en ny skøjtehal.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback