Området består af etageboliger og erhvervsbygninger ved den gamle TV-by, en række institutioner samt parcel- og rækkehuse.
De hårdest belastede arealer ved skybrud er bygningerne bag den gamle TV-by samt institutionen og skolen ved Gyngemosen.
Der er kun mindre trafikale påvirkninger lokalt på boligvejene ved skybrud.
En stor del af bebyggelsernes tagvand håndteres lokalt i et større vandelement ved bebyggelsen. Der er få grønne områder. Men der er store parkeringsområder ved den gamle TV-by, som kan bruges til at opmagasinere og forsinke regnvand til der er plads i kloakkerne. Frøkorridor langs Multihallen kan bruges til at aflede regnvand før det udledes til Gyngemosen.
Der er i øjeblikket ingen planer om at ændre området. Der kunne eventuelt ved salg af Lundevang Skole stilles krav om klimatilpasning. Ændret anvendelse af Blågård Seminarium kunne også give mulighed for klimatilpasning.
Ved at forsinke og rense regnvandet i Gyngemose Park kan det udledes til Gyngemosen. Det vil forbedre vandkvaliteten i mosen og dermed forbedre naturkvaliteten.
Området er separatkloakeret, men regnvandet ledes til fællessystemet. I forbindelse med den generelle udbygning af kloaksystemet vil dette på sigt blive ændret.
Området er begrænset egnet til nedsivning.
- Klimasikre bygninger og håndtere eller forsinke regnvandet på de enkelte grunde. Læs mere i Idekataloget.
- Lokal håndtering af regnvand i regnbede langs veje. Opmagasinere og forsinke regnvand langs vejarealer og på parkeringsarealer til der er plads i kloakken
- Aflede regnvand til vådområderne Rektorsøen og Gyngemosen.