Gladsaxe Kommune har offentliggjort følgende afgørelser på VVM området
Søborgmagle Kirke ønsker at etablere dybdeboringer til vertikalt jordvarmeanlæg på Grønnemose Allé 77.
Gladsaxe Kommune har screenet projektet og vurderer, at det kan gennemføres uden væsentlig påvirkning af miljøet. Projektet kan derfor gennemføres uden udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport. Afgørelsen er truffet efter § 21 i VVM-bekendtgørelsen. Afgørelsen, der kan findes herunder, er offentliggjort 12.05.2020.
Vejledning til klage og søgsmål fremgår af tilladelsen.
Etablering af jordvarmeanlægget kræver tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven, specificeret ved hhv. boringsbekendtgørelsen og jordvarmebekendtgørelsen.
Flere oplysninger kan fås ved henvendelse til Klima & Natur på telefon 39 57 59 29 eller på e-mail til vand@gladsaxe.dk
Vedlagt
Afgørelse om ikke VVM-pligt, vertikalt jordvarmeanlæg, Grønnemose Allé 77
Screeningsskema, vertikalt jordvarmeanlæg, Grønnemose Allé 77
Novafos A/S ønsker at etablere en ny afværgeboring der skal medvirke til at sikre drikkevandskvaliteten på Bagsværd Vandværk. Boringen er en erstatningsboring for en eksisterende afværgeboring, der er placeret under 20 meter fra den nye borings placering. Boringen placeres på et grønt areal ved den sydlige del af Kurvej.
Gladsaxe Kommune har screenet projektet og vurderer, at det kan gennemføres uden væsentlig påvirkning af miljøet. Projektet kan derfor gennemføres uden udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport. Afgørelsen er truffet efter § 21 i VVM-bekendtgørelsen. Denne afgørelse er offentliggjort 03.04.2020.
Etablering af boringen kræver tilladelse efter boringsbekendtgørelsen, der ligeledes meddeles d. 03.04.2020.
Flere oplysninger om afgørelsen kan fås ved henvendelse til Klima & Natur på telefon 39 57 59 29 eller på e-mail til vand@gladsaxe.dk
Vedlagt:
Afgørelse om ikke VVM-pligt
Screeningsskema
Bilag 1 til screeningsskema
Bilag 2 til screeningsskema
Gladsaxe Kommune gav 23. februar 2017 VVM-tilladelse til udvidelse af genbrugsstationen i Mørkhøj. En udvidelse af genbrugsstationen vil forbedre borgernes muligheder for at sortere affald, og skal udføres med respekt for omkringliggende natur, det tilstødende fortidsminde Sneglehøj og undgå at medføre gener på motorring 3.
Projektet blev efterfølgende påklaget, og af respekt for klagen er projektet ikke påbegyndt. Tilladelsen udløber efter 3 år, 23. februar 2020, og derfor er der ansøgt om fornyelse af tilladelsen. Fornyelsen betyder i praksis, at VVM-tilladelsen til projektet forlænges med tre år fra datoen for denne afgørelse.
Afgørelsen om at forny tilladelsen er baseret på, at vurderingsgrundlaget er uændret og at projektændringerne beskrevet i ansøgningen om fornyelse, vurderes at have en positiv eller afværgende effekt på eventuelle miljøudfordringer. Den samlede vurdering er, at der ikke vil være væsentlige negative påvirkninger på miljøet, at indblik til fortidsmindet fastholdes og at fortidsmindet integreres i projektets udformning og derved skaber nyt fokus på fortidsmindet.
Flere oplysninger om afgørelsen kan ses i nedenstående bilag. Du kan også henvende dig til Byplanafdelingen på telefon: 39 57 50 42 eller e-mail: byplanoglandskab@gladsaxe.dk
- Afgørelse om fornyet VVM-tilladelse
- Ansøgning om forlængelse af VVM tilladelse
- Bilag 1VVM redegørelse
- Bilag 2 LP 231 Turbinevej og Genbrugsstationen
- Bilag 3 Status på klage over lokalplan 231
- Bilag 4 Oversigtsplan med diverse begreber og linjer
- Bilag 5 Gladsaxe genbrugsstation byggeprogram
- Bilag 5a Oversigtskort over grønne arealer og mål
- Bilag 5b Snit af projektområde
- Bilag 5c Rækværk
- Bilag 5d Lysmaster
- Bilag 5e Autoværn
- Bilag 6 Slots- og Kulturstyrelsen og Gladsaxe Kommune mødereferat 2017
- Bilag 7 Høring vedr. udvidelse af genbrugsplads ved Sneglehøj
- Bilag 8 Kroppedal Museum, udtalelse
- Bilag 9 Afgørelse fra Miljø og Fødevareklagenævnet
- Bilag 10 Forureningsundersøgelse Gladsaxe genbrugsplads
- Bilag 11Rapport om de arkæologiske undersøgelser ved Sneglehøj
- Bilag 12 Naturforholdene på et område ved Sneglehøj i Mørkhøj i Gladsaxe Kommune 2016
BAUHAUS Danmark A/S ønsker at etablere et byggevarehus i Gladsaxe Kommune beliggende på Turbinevej 4-6. Den ønskede bygning er på ca. 12.500 m² med tilhørende parkeringsplads samt tilkørsel for vareleverancer. Tilkørsel for alle trafikanter foregår fra Turbinevej.
Gladsaxe Kommune har screenet projektet og vurderer, at det kan gennemføres uden væsentlig påvirkning af miljøet. Projektet kan derfor gennemføres uden udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport. Afgørelsen er truffet efter § 21 i VVM-bekendtgørelsen. Denne afgørelse er offentliggjort 02.01.2018
Etablering af byggemarkedet kræver ny lokalplan, som er i høring indtil 27.02.2018.
Flere oplysninger om afgørelsen kan fås ved henvendelse til Byplanafdelingen på telefon 39 57 50 42 eller på e-mail til byplan@gladsaxe.dk
Forsyningsselskaberne Novafos A/S (tidligere Nordvand A/S) og HOFOR A/S samt Gladsaxe og Herlev kommuner har i marts 2015 søgt om tilladelse til at gennemføre projektet Kagsåparkens Regnvandsprojekt. Årsagen til projektet er, at staten stiller krav om, at overløb med opblandet spildevand til Kagsåen skal reduceres. Ved at gennemføre projektet kan statens krav opfyldes.
Projektet ligger i Kagsåparken på grænsen mellem Gladsaxe og Herlev kommuner. Projektet omfatter etablering af en stor bassinledning til spildevand og en landskabelig bearbejdning, der tilsammen giver mulighed for at overholde lovkrav om miljømål og desuden tilbageholde store mængder regnvand i overensstemmelse med tværkommunale aftaler i Harrestrup Å samarbejdet.
Projektet forudsætter, at forsyningsselskaberne finansierer hele projektet. Det kan kun lade sig gøre ved, at vandløbet og de omkringliggende arealer bliver optaget i kommunernes spildevandsplaner som et spildevandsteknisk anlæg, og at vandløbet efterfølgende nedlægges juridisk.
Kagsåparkens Regnvandsprojekt får dermed et nyt udledningspunkt, beliggende under Motorring 3 på grænsen mellem Gladsaxe og Herlev Kommune. Der skal derfor gives en udledningstilladelse fra regnvandsanlægget til Kagså i dette punkt.
Du kan læse mere om projektet på Novafos.dk
VVM (Vurdering af Virkninger på Miljøet)
Projektet er VVM-pligtigt, og der er derfor udarbejdet en VVM-redegørelse.
Gladsaxe og Herlev kommuner vedtog i januar at sende VVM-redegørelsen i offentlig høring fra 20. januar til 28. marts 2017, og der blev afholdt borgermøde om projektet tirsdag den 28. februar 2017 på Herlev Byskole, Afd. Elverhøj.
Efter endt høring blev der konstateret enkelte, men betydelige regnefejl i afsnittet om trafik i VVM-redegørelsen. Gladsaxe og Herlev kommuner besluttede, på grund af regnefejlene, at revidere trafikafsnittet og sende den samlede VVM-redegørelse i fornyet høring i perioden fra 20. juni til 15. august 2017.
Der kom 20 høringssvar under den første høring, og yderligere 24 under den anden. Samlet er der kommet høringssvar fra 38 forskellige afsendere, heraf er ca. 10 af dem fra myndigheder, foreninger og interesseorganisationer, og resten er fra private borgere. Et enkelt af høringssvarene indeholder underskrifter fra 41 borgere. Flere af høringssvarene er overordnet positive i forhold til projektet men udtrykker modvilje mod de miljøgener, det vil medføre. Man kan læse en gennemgang af høringssvarene i den politiske dagsorden for Byrådsmødet den 29.11.2017. Høringssvarene er udførligt refereret og kommenteret i hvidbogen.
Tillæg til spildevandsplan
For at projektet Kagsåparkens Regnvandsprojekt kan realiseres, er det nødvendigt, at Kagsåen bliver optaget i kommunernes spildevandsplaner for så vidt angår projektets udstrækning. Dette sker gennem et tillæg til de to kommuners spildevandsplanener.
Tillægget har således udelukkende til formål at sikre, at Kagsåen og området omkring får status som et spildevandsteknisk anlæg.
Forslag til tillæg nr. 2 til spildevandsplan 2015 har været i 8 ugers høring sammen med VVM-redegørelsen. Der er ikke kommet specifikke høringssvar til tillægget. Tillægget til spildevandsplanen kan ikke påklages.
Udledningstilladelse
Som en konsekvens af at Kagsåen bliver til spildevandsteknisk anlæg, bliver der efterfølgende meddelt udledningstilladelse til anlægget.
En udledningstilladelse bliver normalt ikke sendt i høring. Af hensyn helheden i sagen har udkast til udledningstilladelse for Kagsåparkens Regnvandsanlæg været medsendt som et oplysende dokument i høringsfasen for VVM-redegørelsen. Den endelige udledningstilladelse meddeles samtidig med, at tillæg til spildevandsplan bliver vedtaget.
Bemærkninger til udkast til udledningstilladelse er behandlet som en del af VVM-høringen.
Vandløbsreguleringssag
Som endnu en konsekvens af at Kagsåen bliver til spildevandsteknisk anlæg, bliver der truffet afgørelse om, at Kagsåen nedlægges som vandløb. Herved nedlægges Kagsåen juridisk som vandløb som følge af, at den er blevet optaget i Gladsaxe og Herlev kommuners spildevandsplaner som et spildevandsteknisk anlæg.
Forslag til afgørelse om at nedlægge Kagsåen som vandløb har været i høring i 8 uger sammen med VVM-redegørelsen.
Bemærkninger til forslag til afgørelse om at nedlægge Kagsåen som vandløb er behandlet som en del af VVM-høringen samt indarbejdet i afgørelsen om nedlæggelse af Kagså.
VVM-tilladelse, Tillæg til spildevandsplan, Udledningstilladelse og Afgørelse om vandløbsregulering er offentliggjort 13.12.2017.
Gladsaxe og Herlev Kommuner meddelte 13. december 2017 Novafos og HOFOR VVM-tilladelse samt udledningstilladelse til Kagsåparkens Regnvandsprojekt. Begge tilladelser udløber, hvis anlægsarbejdet ikke er igangsat inden 3 år, og det har af hensyn til anlæg af Hovedstadens Letbane ikke været muligt at igangsætte Kagsåparkens Regnvandsprojekt.
Derfor har Novafos og HOFOR ansøgt om fornyelse af tilladelserne. Gladsaxe og Herlev Kommuner har 9.10.2020 fornyet VVM-tilladelsen og givet et tillæg til udledningstilladelsen, med de oprindeligt stillede vilkår, på baggrund af en vurdering af, at der ikke er ændrede forudsætninger for projektet og vurderingsgrundlaget derfor ikke har ændret sig væsentligt.
Sagsbehandling af VVM-tilladelse er forankret i Gladsaxe Kommune, og sagsbehandling af udledningstilladelse er forankret i Herlev Kommune.
Yderligere info kan findes her på siden under ’Kagsåparkens Regnvandsprojekt
Tillæg til udledningstilladelse
I forbindelse med projektering og detaljering af projektet Danmarks Rostadion på Bagsværd Sø, ønsker bygherre at foretage visse ændringer i forhold til det grundlag, som er fastlagt i VVM-redegørelsen ’Opgradering af Rostadion på Bagsværd Sø’ fra nov. 2014.
Ændret afvandingsmetode for opsuget sediment fra søen
Som en del af projektet skal der fjernes sediment fra søbunden i søens vestlige ende. I VVM-redegørelsen er det beskrevet, at afvanding af sedimentet skal ske uden brug af flokkuleringsmiddel, men at det skal undersøges, om det konkrete sediment egner sig til at kunne afvandes på denne måde. Et flokkuleringsmiddel har den virkning, at sedimentet samler sig i klumper, hvilket hindrer en tilstopning af de geotekstilposer, som anvendes til afvanding af sedimentet.
Undersøgelser af sedimentets sammensætning viser imidlertid, at det vil være nødvendigt for afvandingsprocessen at benytte flokkuleringsmiddel. Bygherre ønsker derfor en ændring i VVM-tilladelsen på dette punkt for at kunne gennemføre processen med at drive vandet ud af sedimentet, som pumpes op fra søbunden. Brugen af flokkuleringsmiddel ændrer ikke på VVM-redegørelsens øvrige vilkår om at rejektvand og afvandet tørstof skal henholdsvis ledes til kloak og bortskaffes til godkendt modtager. Vedlagte rapport viser de forsøg, der er udført af sedimentet, samt Rambølls vurderinger om de ændrede sedimentmængder.
Ændrede mængder af sediment og fast bund
I VVM-redegørelsen er det estimeret, at der vil skulle bortskaffes ca. 1000 m3 materiale fra søbunden, heraf 322 m3 fast bund. Dvs. 678 m3 sediment og 322 fast bund. Nye beregninger viser imidlertid, at der i stedet vil være tale om ca. 4.000 m3 sediment og 1.500 m3 fastbund. Bygherre søger derfor om tilladelse til at fravige VVM-redegørelsen på dette punkt. Der vil således være tale om en forøget mængde materiale fra søbunden til bortskaffelse på hhv. ca. 3.322 m3 sediment og 1.178 m3 fast bund.
Ændret opgravningsmetode for fast bund
I VVM-redegørelsen er det forudsat, at den faste bund fjernes med skæresuger, som det er tilfældet med sedimentet. Det har imidlertid efterfølgende vist sig, at det ikke er teknisk muligt at anvende skæresugeren til dette formål. Bygherre ansøger derfor om i stedet at afgrave den faste bund med en gravko, som står på land og graver under vandoverfladen ved at række gravearmen ud i søen. Afgravningen af den faste bund vil ske umiddelbart efter sedimentfjernelsen, og spredning af sediment og fast materiale til vandet i resten af søen vil begrænses af det opsatte gardin.
Ændret baneplacering
Robanernes fremtidige placering er fastlagt i VVM-redegørelsen. Bygherre ønsker at forskyde robanerne med ca. 10 meter i vestlig retning. Den ændrede baneplacering giver ikke i sig selv anledning til ændringer i de sedimentmængder der skal fjernes i målområdet. Dette skyldes, at det under alle omstændigheder vil være nødvendigt at fjerne sedimentet af hensyn til arbejdet med udgravning af den faste bund. Parallelforskydningen af banen med 10 meter mod vest medfører heller ikke, at der skal udgraves mere af den faste bund. Der ændres ikke på udformning af brinker og terrænforhold beskrevet i VVM-redegørelsen.
Ændret bortkørsel af jord og sedimentrester
Efter aftale med Naturstyrelsen, som ejer det areal hvor der foretages afgravning på land, kan jord og sedimentrester bortkøres gennem skoven via skovvejen ’Søvej’, i stedet for villavejene Arveprins Knuds Vej og Skovbrynet. Naturstyrelsen fastsætter i forbindelse med kørsel regler for hvornår og hvordan der køres gennem skoven. Bygherre ønsker dog at fastholde muligheden for at bortkøre ad villaveje, som beskrevet i VVM-redegørelsen, hvis der mod forventning opstår et behov for dette.
Gladsaxe Kommune har screenet de ønskede ændringer til projektet og vurderer, at de kan gennemføres uden væsentlig påvirkning af miljøet. Projektet kan derfor gennemføres uden at der udarbejdes en ny VVM-redegørelse. Denne afgørelse er offentliggjort 19.12.2017
Flere oplysninger om afgørelsen kan fås ved henvendelse til Byplanafdelingen på telefon 39 57 50 42 eller på e-mail til byplanoglandskab@gladsaxe.dk
Byrådet vedtog 10.06.2015 VVM-redegørelsen for Bagsværd Rostadion, som har været i offentlig høring. VVM redegørelsen beskriver de miljømæssige konsekvenser af den opgradering, som Danmarks Rostadion I/S har ønsket for rosportens anlæg på Bagsværd Sø.
Projektet medfører blandt andet udretning og forlængelse af robanerne, afgravning på land i målområdet, fjernelse af slam i målområdet og fjernelse af startanlæg i startområdet. Desuden indgår en omfattende renovering/nybygning af Rostadions bygninger på Skovallèen 40-42.
Byrådet har vedtaget VVM-redegørelsen uden tilføjelse af særlige vilkår for VVM tilladelsen. Den endelige vedtagelse blev offentligt bekendtgjort 16.06.2015.
Du kan finde oplysninger om de begrundelser, der ligger til grund for afgørelsen i den sammenfattende redegørelse herunder.
Hvis du vil klage over retlige spørgsmål skal du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Se klagevejledning her.
Du kan hente plandokumenterne i By- og Miljøforvaltningen, Rådhus Alle 7, 2860 Søborg.
CTR (Centralkommunernes Transmissionsselskab I/S) ønsker at etablere et spids- og reservelast varmeanlæg på Transformervej 7A i Mørkhøj Erhvervskvarter. Spids-og reservelast anlægget skal sikre, at varmeproduktionen hurtigt kan øges i de perioder, hvor kunderne efterspørger ekstraordinært meget varme, eller når de store kraftvarmeblokke falder ud. Spidslastperioderne finder typisk sted om morgenen, om aftenen og på kolde og blæsende vinterdage.
Gladsaxe Kommune har screenet projektet og vurderer, at det kan gennemføres uden væsentlig påvirkning af miljøet. Projektet kan derfor gennemføres uden kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse.
Flere oplysninger om afgørelsen kan fås ved henvendelse til Byplanafdelingen på telefon 39 57 50 42 eller på e-mail til byplanoglandskab@gladsaxe.dk