Gladsaxe er med i fire frikommuneforsøg. Du kan læse mere om hvad en frikomme er her. Et handler om at skabe bedre samarbejde mellem kommuner, læger og hospitaler om ældre og kronisk syge, der har brug for akut hjælp. Et andet handler om at forenkle dokumentationsarbejdet, så der bliver frigjort mere tid til direkte kontakt med familier og børn, som har behov for en særlig indsats. Gladsaxe Kommune er også frikommune for to forlængede frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet. Det er begge forsøg som blev godkendt og igangsat i 2012 og som Beskæftigelses- og Integrationsudvalget har besluttet at forlænge frem til 01.01.2019.
Gladsaxe vil være i front
Gladsaxe er en privilegeret kommune med en sund økonomi, og det forpligter. Derfor bestræber vi os på at være i front, når det gælder om at skabe udvikling – ikke kun for gladsaxeborgernes skyld, men for alle danskeres skyld.
Derfor valgte Gladsaxe sammen med Gentofte at deltage i det første frikommuneforsøg fra 2012 til 2016. Målet med frikommuneforsøgene var at udvikle nye og bedre måder at løse kommunale opgaver, og Gladsaxe deltog med 13 forsøg, hvoraf de ni var fælles med Gentofte. Fire vil nu blive udbredt til resten af landet. Det gælder blandt andet EUD-linjen, et forsøg med at skabe en mere praktisk, erhvervsrettet linje i udskolingen, som hjælper flere unge til at få en erhvervsfaglig uddannelse.
Vi deltager i fire frikommuneforsøg
To af de forsøg, som blev igangsat i 2012 er blevet forlænget frem til 1. januar 2019. Derudover deltager Gladsaxe Kommune i to af landets otte nye frikommunenetværk, som regeringen har udpeget blandt 43 ansøgninger. Frikommuneforsøgene løber frem til udgangen af 2020.