Nu kan du igen tilmelde din forening en affaldsindsamlingsrute i samarbejde med Hold Danmark Rent og Ren Natur og tjene nogle penge til klubbens eller foreningens pengekasse, mens I gør en god gerning.
I samarbejde med Hold Danmark Rent og Ren Natur sætter Gladsaxe Kommune yderligere fokus på et rent og affaldsfrit nærmiljø, hvilket konkret betyder, at der i 2023 gennemføres affaldsindsamlinger på særligt udvalgte områder i kommunen. Alle lokale frivillighedsforeninger kan byde ind på opgaven og tjene gode penge til klubkassen.
Vi kan alle blive enige om, at affald i naturen er noget skidt. Vidste du fx, at der er plastik i et cigaretskod? Og at cigaretskod er det stykke affald, der findes mest af i Danmark - på flest steder og i størst antal? Det må vi gøre noget ved. Og vi kan hver især gøre en hel del med vores adfærd, men sammen kan vi gøre en kæmpe forskel.
Samarbejde på tværs af samfundet
Derfor sætter Gladsaxe Kommune nu yderligere fokus på netop dette tema, og det sker som en del af konceptet Ren Natur, der ejes og drives af organisationen Hold Danmark Rent. Ren Natur er designet til at binde kommuner, virksomheder og frivillige sammen i en bestræbelse på at skabe et endnu renere Danmark uden affald i naturen. Formålet er at skabe bevidstgørelse om henkastet affald, samtidig med at sammenholdet styrkes lokalt. Og dette sker igennem meningsfulde indsamlingsaktiviteter og en økonomisk indsprøjtning til det lokale foreningsliv.
Hvis din forening også har lyst til at give en hånd til vores lokale miljø, samtidig med at I kan tjene sponsorpenge til jeres forening, så er det nu I skal slå til. På Ren Naturs hjemmeside kan du se de udvalgte indsamlingsruter og tilmelde dig forening.
Det gør en forskel
I 2022 samlede mere end 500 foreninger i 41 kommuner i alt godt 2 mio. stykker henkastet affald i regi af Ren Natur. Der er således tale om en betydelig oprydning på arealer, hvor der ellers er sjælden bliver ryddet op. Men ikke mindst bevidstgørelsen om en ren natur spiller en stor rolle og spreder sig forebyggende som ringe i vandet, når foreningerne selv og forbipasserende får fokus på problemet.