Formålet med planen har først og fremmest været at reducere, hvor højt og hvor tæt der må bygges langs Gladsaxe Boulevard.
Kommuneplantillægget introducerer en ny retningslinje om bevaring, så der i kommende lokalplaner kan udpeges og bevares mere af den eksisterende kulturarv, både for at passe på de historiske træk i byen og for at nedbringe byggeriets CO2-udledning gennem færre nedrivninger eller transformation og genanvendelse af materialer.
Planen er vedtaget
Byrådet vedtog 27.09.2023 vedtaget tillæg 4 til kommuneplan 2021 med nogle få ændringer. Den endelige vedtagelse blev offentligt bekendtgjort 04.10.2023.
Ændringer
I forhold til det tidligere fremlagte forslag er der foretaget 2 ændringer i den endeligt vedtagne plan.
Ændringerne betyder,
- at retningslinjen om bevaring omskrives til følgende: Bygninger og andre strukturer f.eks. matrikelskel, skråningsanlæg, skiltning eller beplantning, der er vigtige for et områdes identitet og kulturhistorie, skal udpeges med bevaringsbestemmelser i fremtidige lokalplaner. En bestemmelse om bevaring kan sætte rammer for den kommende udvikling af et område, herunder renovering, transformation, bevaring af enkelt elementer, genfortolkning af elementer eller blot genbrug af materialer. Dette afhænger af vurderingen af de arkitektoniske, kulturhistoriske og miljømæssige bevaringsværdier.
- at afsnittet Redegørelse for udmøntning af ny retningslinje i del af Gladsaxe Erhvervskvarter fjernes.
Klage
Hvis du vil klage over retlige spørgsmål, skal du klage til Planklagenævnet. Følg vejledningen, som du finder her.
Du kan hente planen i By- og Miljøforvaltningen, Rådhus Alle 7, 2860 Søborg.
Du kan også downloade planen her: Kommuneplantillæg 4