Verdensmålshuset i Gladsaxe kan i disse dage fejre to års fødselsdag. Selvom Danmark har været lukket ned det meste af 2020, så har iværksætterne, der bor i huset, klaret sig godt igennem corona.
Elsebeth Gronemann., Psykolog (Cand.Psych.) og mentaltrænings-ekspert, og Jonas Napier, Cand.Scient., far til fire og tidligere prof. volleyballspiller holder til i Verdensmålshuset med virksomheden SE dit Barn (seditbarn.dk).
Verdensmålshuset var det første i verden af sin art, da det blev etableret i 2018. Her købte Gladsaxe Kommune den tidligere politistation. I dag rummer huset et aktivt iværksættermiljø og forskellige aktiviteter, der har det til fælles, at de alle understøtter Gladsaxestrategiens mål om bæredygtig vækst og velfærd.
Mens store dele af Danmark er lukket ned på grund af corona, så oplever iværksætterne i huset god fremgang. En af de virksomheder, der holder til i huset er Se dit Barn seditbarn.dk, der tilbyder online mentaltræningsprogrammer til udvikling af positive karaktertræk samt styrket trivsel for børn og deres forældre.
- Verdensmålshuset har givet mig en base, hvor jeg kan udvikle min forretning i et godt samspil med andre ligesindede kolleger, som står det samme sted med deres virksomheder, siger Jonas Napier, der er ejer af virksomheden sammen med Elsebeth Gronemann.
Et fyrtårn for bæredygtighed
De 17 verdensmål i vinduerne gør bygningen til et lokalt fyrtårn for bæredygtig vækst.
Ud over de otte iværksætterfirmaer bor også Gladsaxe Kommunes Jobcenter i Verdensmålshuset. I 2019 blev der etableret ”Hacklab”, hvor borgere og virksomheder kan få 3D printet eller laserskåret fx prototyper samt et Remida-center, hvor børn kan arbejde kreativt med genbrugsmaterialer.
På førstesalen er der også fælleslokaler, hvor borgere, virksomheder, foreninger m.fl. kan mødes og sammen skabe en endnu mere bæredygtig udvikling i Gladsaxe via fælles aktiviteter og dialog.
Lige nu har corona sat fysiske møder på pause, men dialogen er flyttet over på digitale platforme - i efteråret blev der eksempelvis holdt en digital talk for unge med fokus på bæredygtighed.
- Huset er blevet et fyrtårn for bæredygtighed i Gladsaxe. Jeg er stolt af, hvad vi har bygget op, og at vi tidligt så tendensen til, at bæredygtig vækst bliver fremtiden. Jeg glæder mig til, at vi kommer på den anden side af corona og kan begynde at holde fysiske arrangementer igen for borgere og virksomheder, siger erhvervsudviklingschef Freja Ludvigsen, der var med til at tage initiativ til Verdensmålshuset.
Verdensmålshuset vil eksistere frem til 2023, hvor det skal bygges om til et nyt og topmoderne sundheds- og beskæftigelseshus.
Læs hele historien om iværksætternes oplevelse af at være i Verdensmålshuset.
Læs også om hvordan du kan få en kontorplads i Verdensmålshuset