Faldforebyggelse med sensorer, som optager din træning/aktivitet
Er du for nylig udskrevet som følge af et fald er du i høj risiko for at falde igen. Derfor afprøves en ny samarbejdspraksis for faldforebyggelse i eget hjem, som inddrager den nyeste sensorteknologi.
Projektet er målrettet imod borgere som for nylig er blevet udskrevet efter et fald/faldrelateret skade, og som derfor er i høj risiko for at falde igen.
En ganske lille sensor i en lomme eller i et lille plaster på ryggen optager din aktivitet og sender data herom videre via en smartphone til en server.
På den måde bliver dine aktivitets- og træningsdata optaget og gemt et sikkert sted. Det muliggør, at du kan følge med i din træning, både mens du træner og senere hvis du ønsker at se på udviklingen i din træning. Fx kan du se, om du træner nok i forhold til anbefalet mængde, eller om du måske træner for meget.
Du kan også få hjælp til at justere på din udførelse af øvelsen til den korrete og på den måde forbedre kvaliteten af din træning.
Appens informationer er tænkt som et motiverende element, fordi du kan se, hvad du har udført af træningsindsats, hvornår og i hvilken kvalitet.
Samtidig opstår mulighed for dialog med en terapeut og din læge om eventuelle justeringer af træning og/eller i din medicin.
Forberedelser til samarbejdsprojektet forventes igangsat i efteråret 2021 med henblik på nærmere vurdering af indsatsens og teknologiernes potentialer og relevans.
Afprøvning af ny type sensor- og kompressionsbind
Sensor- og kompressionsbind, som måler omfanget af dit/dine hævede ben (ødemer), så behandling kan tilpasses til dig.
Sensoren er udviklet til dig, som lider af hævede ben (ødemer). Det bliver behandlet med en stram forbinding – et kompressionsbind – som fører væsken væk fra benene.
Forbindingen skal ligge på hele døgnet for at opnå den bedste effekt og skal normalt skiftes efter nogle faste intervaller. Med sensoren kan tidspunktet for bindskiftet nu skræddersys til netop dine bens behov.
Sensoren kommer ind under kompressionsbindet og måler benets omfang. Ved hjælp af målingen kan hjemmesygeplejen følge med i behandlingen og sørge for, at bandagen bliver skiftet på det mest optimale tidspunkt.
Sensoren måler også, hvis din temperatur stiger. Det kan være tegn på begyndende infektion. Det gør det muligt at arbejde med at undgå forværring af din problematik, som kan indebære indlæggelse på et hospital.
Afprøvningen løber til 2022 og omfatter 30 borgere.
Et udviklingssamarbejde mellem henholdsvis: