Afprøvning af ny type sensor- og kompressionsbind
Sensor- og kompressionsbind, som måler omfanget af dit/dine hævede ben (ødemer), så behandling kan tilpasses til dig.
Aktiv hverdag for plejecentrenes beboere med træningsteknologier
Projektet var en del et fokus på fremtidens plejebolig og på rehabilitering, så borgere kan understøttes i sine funktioner og derved bedre mestre eget liv. Ideen er at aktivitet kan hjælpes på vej, hvis vi fx ændrer det fysiske rum eller tager nye teknologier i brug for at understøtte daglige gøremål. Her kan du læse mere om afprøvningen og de konkrete teknologier.
Antirysteskeen Gyenno
Gyenno er en antirysteske, som modvirker rystelser og herved understøtter dig i at spise selv.
Bedre flow af informationer
Bedre flow af informationer er et projekt, der undersøger hvordan dokumentation, sygeplejeydelser og medicinhåndtering i plejen bliver løst smartere og mere effektivt ved hjælp af nye it-løsninger.
Besøg egen læge via videokonsultation hjemmefra
Via en app tilbyder praktiserende læger i Gladsaxe Kommune nu videokonsultation, så du ikke behøver at forlade din bopæl/det sted du befinder dig, hvis det er en udfordring for dig.
Delebilsteknologi i hjemmeplejens elbiler
Gladsaxe Kommunes Hjemmeplejen indfører delebilsteknologi i sine 34 elbiler for at gøre nøglehåndtering og kørselsdokumentation nemmere og bedre.
DEMOS 10 sensor til døgnrytmemålinger
Med sensoren DEMOS 10 er det muligt at foretage døgnrytmemålinger hos borgere som er meget urolige, og som ikke selv kan udtrykke deres behov. Med udgangspunkt i målingen kan medarbejderne tilbyde en mere relevant pleje.
DIGITEK - Kompetencer på tværs
DIGITEK handler om at udvikle et tværfagligt kompetenceforløb om hverdagsteknologi for medarbejdere i primærsektoren.
Elektrisk vendelagen (Vendlet)
Vendelagen som en sundhedsperson bl.a. benytter til langsomt at vende dig om på siden i din seng, fx i forbindelse med personlige pleje.
Elektronisk inkontinensudredning
TENA Identifi er et inkontinensbind med påsat elektronisk logger, der kan afdække borgerens vandladningsmønster samt behov for toiletbesøg og inkontinenspleje.
Elektronisk låsesystem
Gladsaxe Kommune har erstattet de nuværende nøglebokse med et mere moderne låsesystem i Hjemmeplejen.
ExorLive
ExorLive er til borgere, der skal have lavet træningsprogram f.eks. i forbindelse med et genoptræningsforløb.
Faldforebyggelse med sensorer, som optager din træning/aktivitet
Er du for nylig udskrevet som følge af et fald er du i høj risiko for at falde igen. Derfor afprøves en ny samarbejdspraksis for faldforebyggelse i eget hjem, som inddrager den nyeste sensorteknologi.
Fremfærdsprojekt: Velfærdsteknologi på botilbud
Gladsaxe kommune deltager sammen med otte andre kommuner i Fremfærdsprojektet ”Velfærdsteknologi på botilbud” hvis overordnede formål er at inspirere og stimulere til praksisnær kvalitetsudvikling i det faglige arbejde på botilbud ved anvendelse af velfærdsteknologi.
Gyngestol til sansestimulering
Gyngestol som kan anvendes til sansestimulering blandt borgere der, som følge af demens, udviklingshæmning e.lign, kan opleve uro og ubehag.
Hjerneloungen
I ’Hjerneloungen’ kan beboere på seniorcenter Egegården og Møllegården gå på internettet og udfordre hjernen med et udvalg af forskellige typer spil og aktiviteter.
Computerskærmene er trykfølsomme, der samtidig understøtter bevægelse. Udover computerspil handler projektet også om at styrke de generelle IT-færdigheder hos den ældre, ved brug af fx NEM ID, Facebook, YouTube og andre sociale medier.
Hjælpemidler til kompressionsstrømper
Der findes flere typer af hjælpemidler til på- og aftagning af lægeordinerede kompressionsstrømper.
HomeRehab - genoptræning derhjemme
En tablet med information om træningsøvelser og dagbogsfunktion. Terapeuterne på Træningscenter Gladsaxe kan følge med og give feedback på dagbogen. Tabletten bliver udleveret i forbindelse med opstart af træningsforløb og afleveres først tilbage seks måneder efter træningsforløbet er afsluttet.
Hverdagsteknologisk kit til sansestimulering
Som led i Gladsaxe kommunes arbejde med sansestimuli hos borgere med demenssygdom, psykiatriske problemstillinger og demenssygdom er der udarbejdet et hverdagsteknologisk kit med forskellige sansestimuleringsteknologier- og hjælpemidler. Formålet er, at understøtte det daglige arbejde med sansestimuli hos denne gruppe borgere.
ICURA activity
ICURA activity er et digitalt hjemmetræningsprogram til ældre borgere, der er tilknyttet Træningscenter Gladsaxe eller rehabiliteringsteamet.
ICURA trainer
ICURA trainer er en måde at genoptræne hofter og knæ på efter operation. Et individuelt tilpasset træningsprogram vises på en smartphone, samtidig med, at man har måleenheder placeret på kroppen med bløde elastikbånd.
Inspirationslejlighed på Center Kildegården
I den hverdagsteknologiske inspirationslejlighed kan du komme forbi og blive introduceret til nogle af de mange forskellige hverdagsteknologier og hjælpemidler, der kan gøre din hverdag lettere.
I inspirationslejligheden kan du få inspiration til, hvordan du kan indrette dig med ny teknologi og hjælpemidler, der kan hjælpe dig igennem dagen. Fx hvis din fysiske bevægelighed eller kognitive funktionsevne er blevet nedsat, eller hvis dit syn og hørelse er blevet dårligere.
Udover at fungere som inspiration for borgerne, er inspirationslejligheden også et sted, hvor plejepersonale kan lære de forskellige muligheder bedre at kende.
Interaktiv Borger Guide (IBG)
IBG- skærmen er en interaktiv elektronisk opslagstavle, som er udviklet til borgere med særlige behov.
iPads i botilbud
Projektet undersøgte, hvilke apps til iPads, der er egnede til at stimulere de kognitive evner og sociale kompetencer målrettet beboere på Cathrinegården.
iPads i hjemmesygeplejen
Projektet undersøgte muligheder for at dokumentere i borgerens hjem. Borgeren ville kunne læse med på skærmen og hjemmesygeplejersken ville undgå at skulle skrive to steder, først på et stykke papir og dernæst på computeren tilbage på kontoret. De første resultater var så positive, at der blev indkøbt iPads til visitationen og hjemmeplejens udekørende, rehabiliterende team.
KOL Hjemmemonitorering
Projektet sker som led i national udrulning af telemedicin til borgere med kroniske sygdomme. I første omgang til borgere med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Det er borgere, som har KOL i svær grad. Kommuner og hospitaler samt almen praksis vil derefter gå videre med et lignende telemedicinsk forløb til borgere med hjertesvigt.
Kuglestol, Touch and Go og GPS-sporingsteknologi
Teknologier som er med til at øge livskvaliteten for borgere med demenssygdom fx ved at forebygge adfærdsforstyrrelser og muliggøre sporing af borgere som savnes.
Kvalitet i medicinhåndtering
Kvalitet i Medicinhåndtering er et projekt, hvori den elektroniske medicinbeholder DoseCan indgår. DoseCan hjælper dig med at huske din medicin.
Loftlifte - fra to til én
Anvendelse af loftlifte i kombination med elektriske bad/bækkenstole og glidelagen.
Mobil brandslukker til beboere i plejeboliger
Mobilt anlæg med INERGEN® gas som alternativ til vandbaserede brandslukningsteknologier.
Musikpuden INMU
INMU er en intuitiv musikpude med indbygget elektronik, som afspiller lyd/musik tilpasset hvordan du bruger puden.
Neater Eater Robotic
Spiseteknologi som hjælper dig med at spise selv, og som er fuldautomatisk, dvs. virker uden, at du behøver gøre andet end at trykke på en knap.
Nødkald
Et nødkald består af et nødkaldeapparat og en minisender, der kan hænge om halsen eller sidde i et armbånd. Nødkald besvares af kommunens personale hurtigst muligt.
Projektor til oplevelsesorienteret pleje og sansestimulering
Qwiek.up er en mobil projekter (på hjul), som projicerer video på boligens væg, loft eller et lærred. Herved tilbydes du mulighed for at opleve natur, foto, videokommunikation med pårørende alt efter dine interesser og dine behov.
QR-koder
QR-koder kan hjælpe borgeren med at betjene et specifikt produkt eller udføre handlinger i en bestemt rækkefølge. QR-koden kan være placeret på fx kaffemaskinen i borgerens hjem, og når borgeren scanner koden vises ikoner eller tekst for, hvordan personen skal lave kaffe.
Quiz-spillet HUKO
Quiz-spil som gør, at borgeren bruger og træner sin paratviden.
Robotstøvsuger og rehabilitering
Afprøvning af robotstøvsugere til borgere, der er i et rehabiliteringsforløb.
Robotstøvsuger på fællesarealer
Anvendelse af robotstøvsugere til støvsugning af udvalgte fællesarealer på Egegården.
RoomMate
Teknologi som ved hjælp af en 3D infrarød sensor detekterer bevægelse i boligen og alarmerer ved fald eller behov for hjælp.
Selvhjulpen med informations- og kommunikationsteknologi (IKT)
Projektet har dels omfattet uddannelse af medarbejdere i IKT som hjælpemiddel. Desuden har projektet afprøvet borgerrettede it-løsninger, herunder et program til digitale billedbøger, digitale vendespil og kommunikation via e-mail.
Sensor af døgnrytme
Sensor af døgnrytme er et simpelt plaster på ryggen, som holder en lille sensor, der måler borgerens fysiske aktivitet.
Sensor- og alarmteknologi på Kellersvej
Alarm- og sensorteknologi på dag- og botilbud på Kellersvej.
Sensorteknologi
Sensorteknologi skal signalere til personalet, at der sker noget uventet i beboerens bolig om natten. En type sensor sender alarmsignal, hvis beboeren får et epilepsianfald i sin seng. En anden sensor registrerer, hvis sengen forlades om natten, og tænder automatisk lys.
Skridhæmmende strømpe
Specialudviklet strømpe med sål som gør, at du står bedre fast, når du bevæger dig omkring i dit hjem.
Skylle-tørretoilet
Et toilet der har indbygget skylle- og tørrefunktion. Det kan vaske for eller bag med forskellige strålestyrker og tørre med tempereret luft. Betjeningen foregår med en trådløs fjernbetjening.
Skærmopkald i hjemmeplejen
Skæmopkald er hjemmepleje via videosamtaleprogram på en tablet. Du kan via skærmen få hjælp fra kommunens sundhedsfaglige medarbejdere, når det passer ind i din hverdag.
Små praktiske produkter
Forebyggelseskonsulenter viser ældre borgere eksempler på små praktiske produkter, som fx en løsning til at skrue låg af med eller ældrevenlige computere. Det drejer sig om små produkter, som kan købes af borgerne selv, samt brochurer med beskrivelse og anvisning i brug af produkter samt information om, hvor og hvordan borgeren kan købe produkterne.
Spiseteknologi
En spiseteknologi er et personligt spisehjælpemiddel til borgere med fysiske funktionsnedsættelser, som har brug for hjælp til spisning.
Tale til tekst
Software som omsætter tale til tekst på computeren
Teknologiambassadører
Udvalgte borgere afprøvede nye hjælpemidler og var i jævnlig kontakt med fagspecialister i Hjælpemiddelgruppen og i Hverdagsteknologi.
TelecareLink
Udvalgte borgere fik i projektperioden enten en stationær pc-skærm eller en tablet samt forskelligt måleudstyr fx en trådløs blodtryksmåler, vægt og iltmåler eller en usb-baseret blodsukkermåler eller skridttæller. Data blev overført til en netbaseret webportal, hvor borgeren kunne følge udviklingen i egne data, samtidig med at kommunens personale kunne følge med i borgerens data.
Telemedicinsk sårvurdering
En sårsygeplejerske tager et billede af dit sår med en iPhone eller IPAD, beskriver og opmåler såret. Dernæst sender han billedet til en sårspecialist på hospitalets sårambulatorium, som inden for to dage giver en tilbagemelding på behandlingen af såret.
Teleslynge
Muligheden for at beboere på seniorcentrene har mulighed for at kunne høre lyden fra fjernsynet. En teleslynge består af en (eller flere) mikrofoner, der opfanger lydsignalerne. Signalerne forstærker og sendes ud gennem en såkaldt teleslynge, det vil sige en ledning, der ligger rundt i lokalet, hvor man ønsker at lytte med via høreapparatets telespole.
Teletolkning
Hvad er det: Tolkning via en video-app på iPad som et alternativ til traditionel fremmødetolkning.
Tidlig Opsporing
Tidlig opsporing er et It-værktøj og en metode, som kan identificere begyndende sygdom og eventuel forværring hos ældre modtagere af hjemmehjælp.
Touchskærme til udviklingshæmmede
Computerskærmen er trykfølsom og kan bruges til at visualisere de emner, som drøftes. Når der fx er blevet talt om madplanen for den kommende tid, kan det være en fordel at vise billeder af de retter, som beboerne har valgt. Derudover bruges skærmen til at afspille musik og vise billeder, som den enkelte beboer kan lide.
Transportrobot
En transportrobot kan indendørs transportere forskellige ting fra et sted til et andet, som for eksempel at hente og bringe vasketøj.
Tryksårsforebyggende vendeseng
En tryksårsforebyggende vendeseng til immobile borgere.
Træning af hjernens funktioner (kognitiv stimulationsterapi)
Med afsæt i en app træner du - via samtale med en sundhedsperson - din hjernes kognitive funktioner.
VAR Healthcare
VAR Healthcare (tidligere benævnt Praktiske procedurer i sygeplejen) er et webbaseret opslagsværk med mere end 350 procedurer og over 1.000 illustrationer inden for sygeplejen fx sårpleje, kateterpleje og –anlæggelse, stomipleje etc. VAR tilgås fra pc og diverse mobile enheder fx smartphones og tablets.
Videocykling
Videocykling giver dig mulighed for at opleve glæden ved at cykle, også selvom du ikke længere er i stand til at cykle på en almindelig cykel. Teknologien består af en pedaltræner med en monteret kadencesensor og en tablet hvorpå du kan vælge forskellige cykelruter gennem Danmark.
I takt med at du træder i pedaltrænerens pedaler hjemme i stuen, vises forskellige cykelvideoer på den tilhørende tablet.
Du kan fx vælge at cykle en tur i Dyrehaven eller langs Bagsværd Sø. Kadencesenderen sender på den måde hele tiden information om din indendørs cykling videre til din tablet, som viser din fremdrift på cykelturen. På den måde giver teknologien dig en fornemmelse af at cykle en rute udendørs.
Virtual Reality i kombination med cykeltræning
Plejecentrene Møllegården og Egegården har taget Virtual Reality-teknologi i brug. Produktet hedder MoVR (Move elderly with Virtual Reality) og er baseret på Virtual Reality briller i samspil med cykeltræning.
Virtuel forflytning
Virtuel forflytning er et e-læringsprogram om forflytning til medarbejdere i hjemmeplejen og på seniorcentrene. Medarbejdere kan via programmet lære teknikker til, hvordan de bedst muligt forflytter svage eller tunge borgere fra fx seng til kørestol eller vender en borger i sengen.
Virtuel genoptræning
Virtuel genoptræning er et teknologisk hjælpemiddel, så borgere, i forbindelse med deres genoptræning, kan træne i eget hjem via en skærm med indbygget kamera.