Rapporter
Undersøgelse af Bagsværd Sø
Bagsværd Sø har gennem en årrække været udvalgt til overvågning i forbindelse med vandmiljøplanernes overvågningsprogrammer, og både vandkemiske
forhold, fysiske forhold og biologiske forhold har derfor været regelmæssigt undersøgt siden 1987. I 2012 blev der foruden undersøgelser af sedimentkemi,
vandkemiske forhold og fysiske forhold foretaget undersøgelser af søens undervandsvegetation og fiskebestand efter NOVANA-programmet.
Undersøgelse af miljøforholdene i Nydam
Nydam er en målsat sø i statens vandplaner. Ved undersøgelserne i 2003 var søen stærkt præget af stor bestand af karpefisk,der blev reguleret i 2005. Søen vurderes dog stadig ikke at være i balance. Nydam er nu taget ud af statens overvågningsprogram. Gladsaxe Kommune har i 2012 undersøgt søens status med hensyn til fiskebestand, undervandsplanter og vandkemi.
Rapporter om vandområder i Gladsaxe Kommune
I 2013 er der gennemført en undersøgelse af naturforholdene i 15 vandområder i Værebro i Gladsaxe Kommune.
I 2012 blev gennemført en undersøgelse af naturforholdene i 17 andre vandområder i Gladsaxe Kommune. Det er vandområder i Høje Gladsaxe Park og Gyngemosen, Aldershvile Slotspark, Kronquist Sø og Gorkis Sø.
Undersøgelse af frøbestanden i Gyngemose Park, der tidligere husede Danmarks Radio.
Retningslinjer
Tilgængelighed til bådebroer
For at kunne vejlede borgere og fastlægge retningslinjer for en ensartet behandling af ansøgninger, har Naturteamet udarbejdet retningslinjer for friholdelse af bådebroer for vegetation der hindre adgangen til søen. Retningslinjerne beskriver vilkår for skæring og for opgravning af rørskov,
samt skæring af undervandsvegetation ved bådebroer i Gladsaxe Kommune.
Nye bådebroer
Alle søer over 100m2 er i Danmark beskyttet mod tilstandsændringer efter Naturbeskyttelseslovens § 3. Det er derfor som udgangspunkt forbudt at anlægge nye bådebroer.
Hvis man ønsker en ny bådebro i sin sø, skal man ansøge Gladsaxe Kommunes Naturteam om en dispensation fra Naturbeskyttelsesloven. Naturteamet vil herefter foretage en konkret vurdering ud fra ansøgningen.
For at kunne vejlede borgere og fastlægge retningslinjer for en ensartet behandling af ansøgninger om nye bådebroer, har Naturteamet udarbejdet retningslinjer for broer i søer over 800 m2 i Gladsaxe Kommune. Retningslinjerne blev godkendt af miljøudvalget den 11. april 2011.
- Retningslinjer for nye bådebroer i Gladsaxe Kommune
- Gladsaxe Kommune har også udarbejdet Retningslinjer for benyttelse af trykimprægneret træ og træbeskyttelses ved renovering af bådebroer i kommunen.
Droner
Droner må flyves af både professionelle og private, men det er kun professionelle droneførere med et dronebevis, som kan få tilladelse til at flyve inden for bymæssigt område. Hele Gladsaxe Kommune regnes for at være inden for bymæssigt område.
Det er derfor kun tilladt at flyve med drone, hvis man har et gyldigt dronebevis samt en tilladelse fra Gladsaxe Kommune.Der kan ansøges om tilladelse til professionel flyvning med drone i parker og naturområder ved henvendelse til byplanoglandskab@gladsaxe.dk
Læs mere om regler og dronebevis på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside droneregler.dk