Valg af botilbud og indflytning
Hvis du gerne vil bo i et af vores botilbud, kontakter du din sagsbehandler i din egen kommune. Sagsbehandleren vurderer, om du er i målgruppen for et botilbud. Hvis din sagsbehandler herefter vil efterkomme dit ønske om at bo i et af Gladsaxe Handicaptilbuds botilbud, sender sagsbehandleren en beskrivelse til os. Du får efterfølgende en tilbagemelding på, om vi også mener, at et af vores botilbud kan passe til dig.
Du kan læse mere om visitationsproceduren på siden Til sagsbehandlere fra andre kommuner.
Mulighed for rundvisning
Du er velkommen til at komme på besøg og se det botilbud, du er blevet interesseret i. Besøg skal altid aftales på forhånd med den daglig leder af botilbuddet eller lederen af Gladsaxe Handicaptilbud.
Der står telefonnummer på tilbuddene nederst på de enkelte tilbuds hjemmesider og en e-mailadresse, du kan skrive sikker mail til. Den daglige leder kan evt. oplyse telefonnummer eller mailadresse til leder af Gladsaxe Handicaptilbud.
Ledige boliger fordeles efter borgernes behov
Du skal være opmærksom på, at ledige boliger fordeles efter vores vurdering af borgernes behov for en plads - ikke efter, hvor lang tid man har stået på ventelisten. Derfor kan du også sige nej tak til en bolig, uden at det har nogen betydning for, hvor hurtigt du bliver tilbudt en anden bolig.
Inden indflytning
Når vi får besked om, at du skal flytte ind i et af vores botilbud, vil vi hurtigst muligt invitere dig, dine pårørende og eventuelle værge til et eller flere møder, hvor vi kan fortælle mere om os selv og vores ønsker for det fremtidige samarbejde. Samtidig vil vi rigtig gerne høre mere om, hvem du er, hvad du kan lide/ikke kan lide at lave, dine behov for hjælp i hverdagen, og hvad du og dine pårørende har af ønsker i forhold til din fremtid hos os. På den måde kan vi afstemme vores indbyrdes forventninger og aftale, hvad vi gør, hvis vi støder på nogle udfordringer.
Vi aftaler også, hvordan indflytningen skal finde sted, fx om dine pårørende hjælper dig med at indrette den nye bolig, eller om der skal bestilles hjælp til det. Indretningen bør så vidt muligt ske i samråd med medarbejderne for at tilgodese, at boligen samtidig kan fungere som en arbejdsplads.
Opfølgende møder
Inden for de første par måneder inviterer vi dig og din(e) pårørende til et opfølgningssmøde, hvor vi bl.a. taler om, hvordan du trives i botilbuddet.
Inden for det første halve år efter indflytning vil du desuden blive inviteret til et samarbejdsmøde mellem dig, din(e) pårørende, botilbud, hjemkommune og evt. dagbeskæftigelse. På dette møde aftaler vi, hvornår det næste samarbejdsmøde skal finde sted, så det fremover kan følge botilbuddets faste rutine for, hvornår på året der holdes samarbejdsmøder.
Læs evt. mere om samarbejdsmøderne under afsnittet om det gode pårørendesamarbejde.
Lejekontrakt
Når du er bevilget en bolig, får du tilsendt en lejekontrakt fra boligselskabet, som du skal underskrive og sende retur. Sammen med lejekontrakt bliver du opkrævet indskud og første måneds husleje (se evt. afsnittet om faste udgifter længere nede på denne side).
Indflytningssyn og vedligehold
Viceværten indbyder dig til et indflytningssyn ca. en uge før indflytningsdatoen. Her vil I gennemgå boligens tilstand.
Boligen er nymalet ved indflytningen. Efterfølgende er det dit ansvar som lejer at stå for vedligehold af egen bolig (se evt. afsnit om, hvad viceværten kan hjælpe med længere nede på denne side.)
Vedligeholdelse af bolig
Når du har boet i boligen i nogle år, kan der måske være behov for at få udbedret noget. Medarbejderne spørger om din accept, når de vurderer, at der er behov for at foretage vedligeholdelse af boligen.
Medarbejderne spørger om din accept, når de vurderer, at der er behov for at foretage vedligeholdelse af boligen.
Udlevering af nøgle(r)
I Gladsaxe Handicaptilbud bruger vi SALTO-nøglebrikker, der fungerer som nøgle til din bolig.
På Cathrinegården og Ellekilde sørger den daglige leder for, at du får udleveret din nøglebrik inden indflytningssynet.
På Kellersvej får du udleveret din nøglebrik af viceværten ved indflytningssynet.
Hvis du gerne vil have, at nogle af dine pårørende også får en nøglebrik, kan der bestilles ekstra nøglebrikker til dem.
Hvis din nøgle bliver væk
Hvis din nøgle bliver væk, eller du oplever udfordringer med den, skal du henvende dig til en medarbejder, som vil hjælpe dig.
Senest fem dage efter du er flyttet, skal du huske at melde flytning til folkeregisteret. Læs mere på siden "Når du skal flytte".
Hvis du flytter ind fra et andet botilbud, forventer vi, at en medarbejder fra det tidligere bosted følger borgeren både ved indflytningen og i de første par dage. Det hjælper dig med at finde dig til rette i de nye omgivelser og os andre med at lære dig at kende.
Hvis det inventar, boligen har ved indflytning, går i stykker, og det ikke kan siges at være din skyld, har boligadministrator ansvar for at erstatte det. Kontakt i så fald viceværten for at få udbedret det ødelagte.
Som udgangspunkt betaler du leje for resten af den måned, hvor du opsiger boligen plus en måned mere.
Hvis du flytter, skal du betale for at få tilbageført boligen til den stand, den havde ved din indflytning. Når du har boet i din bolig i 3½ år, kan du få dækket udgifter til normal istandsættelse ved flytning. Den normale istandsættelse omhandler maling af vægge og lofter. Øvrige udbedring, som skyldes misligholdelse, dækkes ikke.