Tine og Sylwia deltager t.o.m. punkt fire.
Dagsorden blev godkendt.
Ved bruger- og pårørenderådsseminaret 25. januar 2020 blev godkendelse af referat fra bruger- og pårørenderådsmødet 20. november 2019 udskudt til det efterfølgende møde. Det var der dog ikke gjort opmærksom på i dagsordenen ved mødet 17. juni, men her blev det aftalt, at eventuelle kommentarer skulle sendes til Henrik.
Begge referater blev godkendt.
Cathrinegården
Der var samrådsmøde i mandags og ros over hele linjen. Der har ikke været nogen smittede. Under coronanedlukningen har det været muligt for forældre at ringe i forvejen, hvis de skulle hente deres børn. Så sørgede medarbejderne for at følge borgerne ud til parkeringspladsen, hvorfra de igen blev hentet ved hjemkomst. Det har fungeret godt.
Derudover har de pårørende været glade for den viderebragte information.
Kellersvej 6ABD
Sidste uges samrådsmøde blev aflyst pga. for få tilmeldte.
Kellersvej 6C
Coronanedlukningen var gået godt under omstændighederne. Der har været medarbejdere, der har været smittet, men ingen borgere.
Kellersvej 17-19
Siden 1. juli 2020 har Tina Jonassen været konstitueret daglig leder. Tina har de sidste par år været daglig leder på Kellersvej 6ABD. Tina er blevet enig med de pårørende om at få genstartet samrådet. Her har de bl.a. talt om sundhed, trivsel og faglige tilgange.
Ift. coronanedlukningen har mange borgere nydt den ro, der var.
Samrådet har aftalt at holde en velkomst-/sommerfest 26. august. K17 og K19 vil holde sig hver for sig for at mindske antallet af samlede deltagere. Det afstedkom en snak om muligheden for at holde fest i disse coronatider. Kristian sagde, at det vil være en anden måde at holde fest på. Tonnie sagde, at det jo er ikke til at vide, hvor længe endnu vi skal leve med corona og diverse forbehold, men at det er vigtigt, at vi stadig gør nogle af de her ting. Morten sagde, at de pårørende evt. kunne tage mundbind på.
Kellersvej 24, st. og 24, 1.
Der er tidligere blevet holdt et kaffemøde, hvor nogle få mødte op. Der skal etableres et fælles samråd for K24, st. og 24, 1. hvor begge daglige ledere vil deltage. Pga. corona er samrådet endnu ikke blevet opstartet, men der er interesserede pårørende. Udover at de to levegrupper deler matrikel, giver det også god mening at lave et fælles samråd, da Tine og Sylwia også bliver ledere af henholdsvis Kellersvej 9-11 og 13-15, hvor bl.a. borgere fra de to etager vil flytte ind.
Ole sagde, han har syntes, det havde været godt at være hjemme under coronanedlukningen.
Hvis dagtilbuddene igen bliver lukket ned, kunne Tine godt tænke sig, at medarbejderne fra dagtilbuddene blev brugt til at stå for nogle aktivitetstilbud, fremfor blot at indgå i det daglige arbejde i botilbuddene. Måske beboere i ét tilbud kunne benytte ét af dagtilbuddenes lokaler, så der stadig er et miljøskifte i løbet af dagen.
Anne syntes det ville være godt med nogle flere udendørsaktiviteter, hvis vejret tillader det, da der skulle være mindre smitterisiko udendørs.
Sylwia fortalte, at K 24, 1. havde lavet en aftale med dagtilbuddene om at bruge deres cykler samt bålstedet ved Det grønne hus, hvilket de fortsat kan bruge uden for dagtilbuddenes lukketid. De lavede også en købmandsbutik, hvor borgerne blev inddraget. Ole var bl.a. med til at sælge. Sylwia lægger op til, at vi må tænke på, hvad kan vi gøre for at skabe nogle gode rammer inde i selve tilbuddet.
Kristian fortalte, at der fortsat holdes ugentlige møder, for at sikre at der er værnemidler nok og få fulgt op på diverse retningslinjer.
Kristian sagde, at han godt forstod de pårørendes behov for kommunikation, og at GHT skal være bedre til at få delt information med de pårørende. Anne understregede, at selv hvis der ikke er noget nyt, er det også vigtigt at skrive det. Kristian fortalte, at der desværre har været nogle problemer med nogle af de mailgrupper, hvor de pårørendes mailadresser er indsat, så nogle pårørende ikke har modtaget information fra ledelsen. Desværre er det fortsat ikke er løst. Vi har heldigvis ikke haft nogle borgere, der har været smittede i GHT.
Sylwia gav en stor anerkendelse til alle medarbejdere, da hun oplevede, at de virkelig havde lavet en stor indsats og bl.a. undlod at være sammen med andre end deres nærmeste familie for at undgå risikoen for at blive smittet. Tine var enig og anerkendte også de pårørendes indsats.
Ved sidste møde, var der kommet et forslag om, at vi skal holde både samrådsmøder og bruger- og pårørenderådsmøder med onlinemøder, hvilket Kristian støttede op omkring i tilfælde af en ny nedlukning.
Svend udtrykte bekymring kravet om mundbind, når det træder i kraft fra 22. august ift. borgernes transport frem og tilbage. Sylwia gjorde opmærksom på, at der på Sundhedsstyrelsens hjemmeside står, at borgere, der ikke selv kan tage mundbind af og på, er fritaget fra kravet. Kristian fortalte, at han kan se, at rigtig mange borgere er gode til at bære mundbind. Der er også mundbind tilgængeligt i tilbuddene, hvis der er situationer, hvor det er nødvendigt. Tine fortalte, at medarbejderne har fået udleveret hver deres visirer, som de bruger, når de hjælper med personlig pleje.
Kristian gennemgik ½ årsbudgettet for TDB.
Kristian forklarede, at TDB er ”lønsumsstyrede” (hver borgere er indplaceret på en takst, der giver en vis sum penge til medarbejdere). Det er nu blevet mere tydeligt for de daglige ledere, hvor meget de har til forbrug.
Kristian vurderer overordnet set, at det går den rigtige vej med økonomien.
Cathrinegården
Den midlertidige bolig er blevet lavet om til en ny lejlighed, så der nu er 24 borgere.
Der er fokus på at sænke lønudgifterne.
Kellersvej 6
Økonomien balancerer. Kristian forventer, at der muligvis er to borgere, der, efter eget ønske, flytter i løbet af i år. Der er allerede to nye borgere parat til at flytte ind.
Kellersvej 8, 17-19, 24, st. og 24, 1.
Vi er oppe på 80 borgere for første gang i år, hvilket vi burde have ligget på hele året. Økonomien er udfordret pga. byggeriet og de lave antal borgere hidtil i år. Der er et merforbrug på ca. 2 millioner kr., og der er bl.a. fokus på at bringe brugen af vikarer ned.
Hos 24, st. og 24, 1. er medarbejdernes sygefravær nu under 5%, hvilket er meget glædeligt for alle.
Ifølge § 6 i vedtægterne for bruger- og pårørenderådet, skal bruger- og pårørenderådet en gang om året, ”på et særligt indkaldt møde for brugere og pårørende”, fremlægge ”en redegørelse for bruger- og pårørenderådets arbejde i det forløbne år, samt planerne for det kommende år”.
Det blev besluttet at denne drøftelse tages op på bruger- og pårørenderådets seminar i starten af 2021. Samtidig var der enighed om, at årsberetning fra bruger- og pårørenderådet skulle finde sted i forbindelse med forårstemadagen.
Til næste år skal vi have opdateret vores retningslinjer, der skal vedtages endeligt af politikerne. Kristian foreslog, at vi kunne trække på Gladsaxe Kommunes borgerrådgiver. Derudover vil Kristian også gerne tale med Lone Grangaard Lorentzen om, hvordan det skal foregå.
Slotscaféen, Kellersvej
Fra søndag 6. september holder Slotscaféen åbent hver søndag fra kl. 13.30 – 16.30. Planen er, at der vil være forskellige aktiviteter i åbningstiden. Første gang kommer der en, der spiller og synger. Se evt. bilag med reklame for første søndag, 6. september.
Der er også åbent hver tirsdag aften til fællesspisning fra kl. 17.00 – 19.30 (maden er klar kl. ca. 17.30). Det kan være en god ide at kontakte Slotscaféen for at reservere et bord. Tlf.nr.: 39 57 33 72.
Status for byggeriet
Byggeriet af Kellersvej 15 er i udbud for sig selv. Byggeriet skal gerne genoptages i efteråret, så der kan blive indflytning til februar 2021.
Resten af byggeriet bliver sat i et EU-udbud for sig selv, så det resterende byggeri forhåbentlig kan gøres færdigt med indflytning foråret 2022. Der bliver desuden evalueret på det foreløbige byggeri, så der kan tages ved lære til det fremtidige byggeri.
Ventilationssystemet skulle gerne fungere i 17-19 fra 1. september 2020.
Ledelsessituationen på Kellersvej 6 ABD samt 17/19
Tina Jonassen, der hidtil har været leder på Kellersvej 6ABD, er midlertidig konstitueret leder på Kellersvej 17-19. Det går godt, og der sker nogle gode ting.
Mille Brylov Tørnqvist, der hidtil har været pædagog på Kellersvej 6ABD, er midlertidig konstitueret leder i Kellersvej 6ABD.
Tilsyn
Der er fysisk tilsyn 24. august på Kellersvej 8, 17-19, 24, st. og 24, 1. samt online interviews 31. august.
Tilsynsrapporter fra indeværende samt de to foregående år ligger tilgængelige på gladsaxe.dk.
Taksterne for 2021
Der vil fremover være 12 takster. Der kommer en takstkonvertering af de nuværende takster. Ved samarbejdsmøderne vil vi efterfølgende tage en god drøftelse af, om der er behov for at justere indplaceringen på taksten ift. den enkelte borgers støttebehov.
Nyt om arbejdet med GHT’s strategiske aftale 2020
Der var desværre sendt en ældre version ud af den strategiske aftale med dagsordenen. Den rigtige version er vedhæftet dette referat.
Corona har givet nogle udfordringer ift. at opfylde diverse målsætninger.
Der er bl.a. fokus på at lave en rekrutteringsstrategi, som forhåbentlig kan præsenteres ved næste bruger- og pårørenderådsmøde. Kristian har et håb om, at medarbejdersammensætningen også afspejler borgersammensætningen på flere planer. Benjamin har oplevet en stærk faglig sparring med ansættelse af ergoterapeuter samt den kostfaglige konsulent. Det har givet et fagligt løft på 24, 1., hvilket Benjamin mener sikrer en holistisk tilgang til borgerne. Kristian var enig i, at det også vil være godt at se på en blandet tværfaglig medarbejdergruppe, så længe vi i TDB også står stærkt på vores faglighed. Der er også et stort ønske om flere SOSU-assistenter, der kan hjælpe med de sygeplejefaglige udfordringer.
Der blev stillet spørgsmålstegn ved behovet for den interne uddannelse til uddannede pædagoger. Den manglende specialisering på uddannelserne gør dog, at de interne kurser er nødvendige. Kristian fortalte bl.a. om kompetenceudviklingsplanen, hvor GHT sikrer, at nye medarbejdere bliver introduceret til fx Low arousal som metode og den rehabiliterende tilgang.
Dokumentar fra ældreområdet
Kristian fortalte, at han har bedt alle de daglige ledere i GHT om at se dokumentaren om forråelse på ældreområdet, da vi har med mange borgere at gøre, som ikke selv kan sige til og fra. Det er trist, hvad der er sket, og det må naturligvis ikke ske. Udover uddannelse og kompetenceløft er det også vigtigt at have fokus på, hvordan ledere og medarbejdere møder borgere og pårørende. Ledelsesgruppen tager en drøftelse på baggrund af at have set dokumentaren. Både psykiatri- og handicapchef Lone Grangaard Lorentzen og Kristian har stort fokus på den gode måde at udføre kerneopgaverne og hvordan der tales om de ting, der kan være vanskelige at tale om.
Arbejdsanalyse
Der er udført arbejdsanalyser på Kellersvej 17-19, hvilket allerede har givet et løft ift. udførelse af opgaverne.
Sundhedsfaglig indsats
Antallet af sygeplejersker er gået fra tre til to. Det indebærer en kommende drøftelse på GHT MED om, hvordan de sygeplejefaglige udfordringer også kan løftes i botilbuddene – bl.a. med ansættelse af SOSU-assistenter. Kristian forsikrer, at TDB har for øje at sikre, at borgerne får den nødvendige sundhedsfaglige indsats.
Temadag 21. oktober
Det blev vedtaget, at den kommende temadag (21. oktober) med titlen ”Det gode måltid” rykkes til kl. 17.00 – 19.30, så pårørende har bedre tid til at nå hjem fra arbejde. I dette tidsrum skal der være ca. en halv times pause, hvor man får lidt at spise og mulighed for at tale med de daglige ledere.
Temaaften for brugere og pårørende 21. oktober kl. 16-18.
Bruger- og pårørenderådsmøde 18. november kl. 16-18