Christina orienterede om ny ordning, som træder i kraft januar 2021.
Alle borgere, hvor vi hjælper med at hæve penge, har i dag en konto hos Nordea. Den nuværende måde at håndtere borgernes økonomi på lever ikke op til GDPR-reglerne og Nordeas retningslinjer for en sikker håndtering. Nordea har derfor tilbudt en ny model, hvor vi opretter en konto for hver enkelt borger under Gladsaxe Kommunes fællesaftale, en administrativ konto. Borgere med en økonomisk værge skal fremover overføre penge til den nye konto. For de borgere, hvor vi administrerer den fulde økonomi, giver vi Udbetaling Danmark besked om, at pensionen skal overføres til denne konto frem for borgernes NemKonti.
I GHT er der udpeget otte medarbejdere, som har direkte adgang til disse konti.
Før skulle vi skrive en mail til banken om, hvad der skal overføres, med flere skriverier frem og tilbage. Der er en større sikkerhed i, at beløb og kontonumre kun tastes en gang, og at der er to, der skal verificere før pengene overføres.
Praksis, hvor de økonomiske værger afleverer kontanter til borgerne, ændres der ikke ved.
For de borgere, hvor der oprettes en administrativ konto, sender vi en orientering til de økonomiske værger eller deres pårørende.
Eva deltog t.o.m. punkt fire.
Dagsorden og referat blev godkendt.
Husk i øvrigt, at referater fra indeværende samt foregående år kan læses på Gladsaxe.dk (dog uden bilag).
Cathrinegården
Der er fokus på at fastholde så mange af de sædvanlige aktiviteter som muligt på trods af diverse coronarestriktioner. Café Cathrine om fredagen er dog lukket ned som et samlet tilbud, så de enkelte huse har overtaget dette lokalt.
Samarbejdsmøderne bliver holdt – nu også med alle de møder, der var blevet udskudt i foråret.
Den tidligere ”akutbolig” er blevet renoveret. Der er flyttet en ny borger ind, så der nu bor 24 borgere på Cathrinegården.
Torsdag i uge 48 er der julefest uden pårørende. Der er også planlagt aktiviteter på adventssøndagene. Det er endnu uafklaret, hvordan nytårsfesten skal foregå.
Der er igangsat ekstra hovedrengøring i alle boliger.
To medarbejdere er stoppet, og der har været intern rokering. Der er ansat to nye medarbejdere pr. henholdsvis 01.12.20 og 01.01.2021.
Kellersvej 6 ABD
Der har ikke været holdt samrådsmøder pga. coronarestriktionerne.
Mille Tørnqvist, der hidtil har arbejdet som socialpædagog på Kellersvej 6ABD, er nu ansat som daglig leder efter at have været konstitueret daglig leder her siden 1. juli 2020.
Kellersvej 6 C
Der har været indkaldt til ét samrådsmøde, men det blev aflyst pga. sygdom og for få tilmeldte.
Kellersvej 17-19
Som det ser ud nu, er alle lejligheder beboede pr. 1. januar 2021.
Tina Jonassen, der hidtil har været leder på Kellersvej 6ABD, er nu fast daglig leder i Kellersvej 17-19 efter at have været konstitueret daglig leder her siden 1. juli 2020.
Der har været et par fratrædelser, men der skal ansættes nye medarbejdere. Der er hjælp i køkkenet, og der kommer studerende med god energi.
Køkkengulvene skal renoveres – først hos Kellersvej 17 og derefter Kellersvej 19 - før og efter jul/nytår.
Der er fokus på at få lavet statusrapporter fra borgerne, og der opleves en god stemning blandt medarbejderne.
Der har været et enkelt tilfælde af coronasmitte hos en medarbejder. Alle borgere og medarbejdere er blevet testet, og ingen andre var blevet smittet, så alle forholdsregler virker.
Der er fokus på at få opstartet traditioner med bl.a. jule- og sommerarrangementer.
Kellersvej 24, st. og Kellersvej 24, 1.
Kellersvej 24, st. og 1. er gået sammen om at oprette ét samråd. Der har været holdt et møde online, hvilket gik godt. Der er kommet nye borgere, hvor de pårørende er stærkt engagerede ift. samrådet. Der var fokus på formål med samråd samt opstart af traditioner.
Flere tidligere vikarer er blevet ansat som fuldtidsansatte. 24, st. og 1. har herefter delt sig op i to teams på hver etage - bl.a. med øget fokus på borgerne, statusrapporter og samarbejdsmøder.
Der har løbende været borgere, der har været i isolation pga. kontakt med smittede, hvilket er gået fint. Der er fokus på, at borgerne skal have det godt, mens de er i isolation.
En medarbejder har været konstateret smittet med corona for et par uger siden. Alle borgere og medarbejdere blev testet, men ingen andre var smittede.
Kellersvej 8
Der har været en borger, der har været konstateret smittet med corona. Det er blevet tacklet rigtig flot af alle, og vedkommende er tilbage i dagtilbud igen.
Inden mødet blev der sendt en orienteringsvideo rundt til alle medlemmer af bruger- og pårørenderådet, hvor Kristian orienterede om TDB samt en video, hvor Kristian orienterede om budgettet pr. 30. september 2020 i TDB (se ovenfor). Videoerne er tilgængelige via link i referatet, der er sendt til pårørende via mail.
Der var ros til Kristian for hans optræden, med en klar og tydelig tale.
Byggeriet
Kristian er glad for, at der er blevet valgt en entreprenør (Ole Jepsen), så byggeriet kan komme i gang igen.
Takstmodel
Der er en ny takstmodel, der går fra 1 – 12 takster. Takst 1 starter ved 10½ - 17½ time og stiger med 7 timer for hver takst. Det er et forsøg på at ramme mere præcist ift. borgernes behov for støtte. For langt de fleste borgere, vil der formentlig ikke være behov for større ændringer. TDB har dog udvalgt 10 borgere, hvor taksten skifter markant, og håbet er, at betalingskommunerne vil acceptere vores udkast.
Borgerne bliver gennemgået i løbet af 2021, så der kan ændres, hvis der er behov.
Hjemmedagstakst
Fra 2021 vil der ikke være hjemmedagstakst. Gladsaxe Kommune har, på lige fod med mange andre kommuner, haft en særskilt takst for de dage, hvor borgeren er hjemme. Det må vi ikke længere, så hvis en borger har en hjemmedag, skal den tælle med på lige fod med en weekenddag og tælles med i udregningen af den endelige takstindplacering for borgeren. Dermed kan borgeren fortsat få den nødvendige støtte ift. fx rengøring og tandlægebesøg.
Der blev spurgt ind til, hvordan dagtilbuddene forholder sig, hvis en borger over længere tid ikke benytter sig af sit dagtilbud og derfor har flere hjemmedage. Kristian forklarede, at borgerne som udgangspunkt skal have fire dage i dagtilbud. Vi arbejder med at motivere og støtte borgerne i at komme til deres dagtilbud, men der kan være behov for at se på andre muligheder, hvis en borger, over en længere periode, ikke benytter sit dagtilbud. Det kan man fx tale om ved statusmøderne. I samarbejde med dagtilbuddene i GHT er der er så småt ved at komme fokus på muligheden for, at der kan være dagtilbud på andre tidspunkter end de hidtidige. Samtidig ses der hos Kellersvej 17-19 på muligheden for at tilbyde en form for dagtilbud hjemme hos borgeren.
Økonomi
Ift. at byggeriet er blevet udvidet med et helt år, ser det forholdsvist fornuftigt ud.
Hvis alt går vel, er vi over 80 borgere i starten af 2021. Der skal være 78 borgere, når Kellersvej 9 – 19 står helt færdigt, så det er en balance, hvor vi skal være opmærksomme på, at vi ikke får alt for mange borgere, men hvor vi samtidig kan få det til at løbe rundt.
Boligadministrator
FSB har hidtil været boligadministratorer for § 105-tilbuddene (Cathrinegården, Kellersvej 6 samt boligerne i Kellersvej 9-19), men efter et udbud er det blevet besluttet, at det fremover bliver KAB, der står for det boligadministrative. KAB har fået en kontrakt uden en slutdato, hvilket bl.a. betyder, at de kan lave en længere planlægning ift. disse botilbud.
Fitness for alle
Fitness for alle åbner 16. januar 2021.
Dato og tidspunkt
I håb om, at coronasituationen er bedre til foråret, så flere kan inviteres med, planlægges seminaret til lørdag 13. marts fra kl. 12.00 – 17.00. Vi starter med frokost.
Deltagere
Kristian har et ønske om, at de daglige ledere deltager.
Rådet blev enige om at invitere ét yderligere medlem af de lokale samråd med, som ikke allerede er med i bruger- og pårørenderådet. Det kræver naturligvis, at diverse coronarelaterede restriktioner tillader det til den tid. Ønsket er at øge interessen for bruger- og pårørenderådene og få en stærkere forbindelse mellem de lokale samråd og bruger- og pårørenderådet.
Mulige emner til seminaret
Ift. planlægning af emner skal der tages hensyn til borgerne fra bruger- og pårørenderådene, så emner der kan interessere dem, ligger først på mødet.
Vedtægter for bruger- og pårørenderådet
- Der skal ses på vedtægterne for bruger- og pårørenderåd – herunder valgproceduren.
- Der skal laves et oplæg til politikerne vedr. vores vedtægter. Kristian vil undersøge, hvornår det skal være klart, så det kan blive behandlet politisk. Kristian er i en gruppe, der har fokus på vedtægterne. De kommer med et oplæg, som Peter vil kommentere på.
- Muligheden for antallet af medlemmer pr. botilbud skal ikke være så begrænsende som i de nuværende vedtægter. Valgproceduren skal være mere klar, og måske kan teknologien inddrages.
- Der skal være fokus på at få involveret de nye pårørende.
Motivation og aktiviteter
- Inspiration til botilbuddene om, hvordan man kan arbejde med motivation af borgere samt valg af aktiviteter til borgerne. Det kunne både være en leder eller medarbejder internt i GHT eller fra et eksternt tilbud.
Fokus på miljøer
- Fokus på at skabe et ”ungemiljø” men også et godt miljø for de ældre borgere.
Frivillige og civilsamfundet
- Et oplæg om, hvordan vi kommer i gang med at inddrage civilsamfundet i form af frivillige.
- Der er fx forskellige fonde, der kan bidrage med aktiviteter såsom besøgshunde.
- Gladsaxe Kommune har en frivillighedskoordinator, der kunne være relevant at tænke ind.
- Anne nævnte, at der tidligere har været fokus på at oprette en frivillighedsportal, hvor frivillige kan tilbyde mindre aktiviteter for/med borgerne. Et muligt emne til seminaret om, hvordan vi får det.
Pårørendeinddragelse
- Kristian fortalte, at der på rådhuset er fokus på samarbejdet mellem kommune og pårørende og på, hvordan man som pårørende ønsker at blive inddraget og bidrage. Det kunne være en mulighed, at de deltog i starten af dagen, hvor de fik lov at stille nogle spørgsmål. Måske vil bruger- og pårørenderådet kunne nå at få noget feedback, der kan inddrages i arbejdet med vedtægterne.
Send gerne flere forslag til mulige emner til Kristian og Anne. Der tages endelig stilling på mødet til januar. |
Socialtilsynet har været på tilsyn på Kellersvej 8-10/9-19 i slutningen af august. Tilsynsrapporten er vedlagt. Husk i øvrigt, at tilsynsrapporter fra indeværende samt de to foregående år kan læses på Gladsaxe.dk.
Socialtilsynet havde fokus på sundhed, trivsel og kompetencer, hvilket har fået fine bedømmelser. Ift. punktet om magtanvendelser (indikator 7.a, s. 9) står der desværre stadig den gamle tekst fra det forrige tilsyn, da der ikke har været fokus på magtanvendelser ved dette tilsyn. Kristian syntes det er ærgerligt, at den gamle tekst fortsat står her. Det giver et forkert indtryk, da medarbejderne har bedre styr på det nu. Der har for nyligt været en intern gennemgang af magtanvendelser i Gladsaxe Kommune, der viser, at det står fint til
25. november kl. 16 vil der være et arrangement for de borgere, der skal flytte til Kellersvej 15 samt deres pårørende. Det bliver et fysisk møde, da der vil være fremvisning af Kellersvej 15, og borgerne får set, hvilken lejlighed, de skal flytte ind i. Derefter mødes alle i Salen for at gennemgå processen om, hvordan flytningen vil foregå, og hvordan man som pårørende bedst kan støtte borgerne. De pårørende bliver inddraget på en anden måde end ved indflytningen til Kellersvej 17-19. Som formand for bruger- og pårørenderådet vil Anne gerne deltage.
Aftalen er, at de er færdige med byggeriet inden jul, men belært af tidligere, vil vi sikre os, at alt er på plads inden indflytning, derfor er der først indflytning 1. marts 2021.
Vi holder fast i onsdage fra kl. 16.00 – 18.00. Der vil være et møde hvert kvartal: 21. januar, 13. marts (seminar), juni, slut august og november.
Temaaftener
Da vi har måttet aflyse de to temaaftener i 2020 pga. coronarestriktioner, planlægger vi med en online temaaften, så det kan gennemføres uanset situationen til foråret. Der skal være tid til oplæg og debat.
Der var et ønske om finde et emne, der henvender sig til de unge borgeres pårørende, hvor valget endte på ”overgangen fra barn til voksen” med følgende mulige underemner:
- Hvordan opbygges tillid hos de pårørende til, at borgerne vil møde den nødvendige omsorg fra medarbejderne? Både borgere og pårørende skal føle sig trygge.
- Hvordan oparbejdes en god samarbejdsrelation mellem pårørende og bosted? Fokus på en forventningsafstemning.
- Hvordan kan de pårørende stadig spille en vigtig rolle?
- Inklusion i en voksenverden.
- Oplæg fra nogle pårørende om, hvordan de har følt sig mødt, og hvad der har været vigtigt for dem.
Kristian vil gerne invitere Sylwia med, da hun har gang i et spændende arbejde ift. konceptet ”Den gode indflytning”.
Bruger- og pårørenderådsmøder i 2021:
Onsdag, 20. januar, kl. 16-18
Onsdag, 2. juni, kl. 16-18
Onsdag, 25. august, kl. 16-18
Onsdag, 17. november, kl. 16-18
Bruger- og pårørenderådsseminar i 2021:
Lørdag, 13. marts, kl. 12-17
Temaaftener for brugere og pårørende i 2021:
Onsdag, 5. maj, kl. 17-19 (ONLINE)
Onsdag 13. oktober, kl. 17-19.30 (Salen, Kellersvej 14)
Ingen kommentarer
- Kristian og Anne udarbejder en plan for rådets arbejde i 2021 og fremlægger denne ved mødet i januar.
- Planlægning af seminar.
- Planlægning af temaaftener.