Cathrinegården
Borgerrepræsentant: Joan Fischmann
Pårørenderepræsentant: Svend Lauridsen (Mette) - afbud
Medarbejderrepræsentant: Bettina Høglund
Daglig leder: Helle Ingemann
Kellersvej 6 ABD
Borgerrepræsentant: Ingen
Pårørenderepræsentant: Peter Breum (Thor/D)
Medarbejderrepræsentant: Jesper Rosander
Daglig leder: Mille B. Tørnqvist - afbud
Kellersvej 6C
Borgerrepræsentant: Ingen
Pårørenderepræsentant: Tonni Albrechtsen (Frederik)
Medarbejderrepræsentant: Jeanette William – ingen tilbagemelding
Daglig leder: Eva E. Jacobsen - afbud
Kellersvej 8
Borgerrepræsentant: Ingen
Pårørenderepræsentant: Ingen
Medarbejderrepræsentant: Anne Rune – ingen tilbagemelding
Daglig leder: Tine M. Jensen- afbud
Kellersvej 15
Borgerrepræsentant: Ingen
Pårørenderepræsentant: Ingen
Medarbejderrepræsentant: Benjamin Windfeld - afbud
Daglig leder: Sylwia N. Olsson
Kellersvej 17-19
Borgerrepræsentant: Ingen
Pårørenderepræsentant: Lisbeth Engelmann (Marianne/19) - afbud
Frank Christensen (Alex/17) – ingen tilbagemelding
Morten Shultz (Jesper/17)
Medarbejderrepræsentant: Dorte Bengtsson
Daglig leder: Tina Jonassen
Kellersvej 24, st.
Borgerrepræsentant: Kim Arvid – ingen tilbagemelding
Pårørenderepræsentant: Anne Dueholm (Nanna)
Medarbejderrepræsentant: Ingen
Daglig leder: Tine M. Jensen- afbud
Kellersvej 24,1.
Borgerrepræsentant: Bodil Poulsen – ingen tilbagemelding
Ole Sørensen – ingen tilbagemelding
Pårørenderepræsentant: Rikke Kronholm (Søren) - afbud
Medarbejderrepræsentant: Benjamin Windfeld - afbud
Daglig leder: Sylwia N. Olsson
Leder af GHT
Kristian W. Andersen
Ordstyrer
Anne Dueholm
Referent
Henrik Nordahl
1.Referater fra 2019, 2020 og 2021 kan læses på Gladsaxe.dk (dog uden bilag).
Kostbudgettet
Peter spurgte ind til baggrunden for, at Kellersvej 6’s kostudgifter ligger så højt ift. de andre botilbud. Kristian fortalte, at de har en større andel af individuel kost, hvilket kan være en årsag. Vores fokus på økologi har i øvrigt ikke været en fordyrende post, og vi har fokus på, at prisen ikke må være for høj.
Kostansvarlige medarbejdere
Anne spurgte ind til, hvor de kostansvarlige medarbejdere er ansat. Kristian svarede, at der både er ansat en på Kellersvej 6, 15 og 17-19. Der ansættes også en kostansvarlig medarbejder på Kellersvej 9-11, når tilbuddet åbner i 2022. Sylwia uddybede, at ansættelserne af de kostansvarlige medarbejdere ikke fratager resten af medarbejderne for ansvar ift. måltiderne, da der her også skal tænkes på rammerne rundt om måltiderne i form af fx sidestilling, borddækning, hygge, lydindtryk m.m. Kristian fortalte også, at de kostansvarlige medarbejdere mødes for at lave erfaringsudveksling, så kvaliteten holdes højt.
Rekruttering og fastholdelse af pædagogisk personale
Tina var citeret for at have sagt, at vi er ”forpligtede til at have en vis procentdel ansatte med en pædagogisk uddannelse”. Anne mente, det måtte være en selvfølge. Kristian sagde, at vi, lige som andre lignende tilbud, er udfordret af, at det er svært at få fat i pædagoger, men vi sørger generelt for at dygtiggøre vores medarbejdere med kurser, så de kan løse de pædagogiske- og sundhedsfaglige opgaver. Vi vil gerne have en tværfaglig medarbejdergruppe, men hovedparten af de ansatte skal være pædagogisk uddannede.
Kristian fortalte, at Gladsaxe Handicaptilbud er i gang med at lave en rekrutteringsvideo for både dagtilbud og de døgndækkede botilbud, og at han har lavet en aftale med Københavns Professionshøjskole om at komme ud og lave oplæg for de studerende i håb om at understøtte de gode historier om Gladsaxe Handicaptilbud.
De daglige ledere skal desuden på et kursus i, hvordan man skriver gode jobannoncer.
Alle medarbejdere, der fratræder deres stilling, bliver tilbudt en samtale i forbindelse med deres ansættelsesstop, så vi har mulighed for at blive klogere på, om der er noget, der skal rettes opmærksomhed på ift. rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.
Generelt
Husk at referater fra samrådenes møder skal sendes til alle pårørende i de enkelte botilbud/levegrupper men også til formanden for bruger- og pårørenderådet.
Cathrinegården
Helle fortalte, at de havde samrådsmøde i sidste uge, hvor der også var deadline for, at pårørende kunne melde ind, om de var interesserede i at stille op til samrådet. Der var desværre ikke nogen tilbagemeldinger, så samrådet har set ”indad” og vil nu se endnu mere på, hvordan samrådet kan blive mere synlige ift. borgere, medarbejdere og pårørende. På mandag i uge 36 mødes samrådet derfor for at tale om, hvilke tiltag de kan sætte i gang – fx hvordan de pårørende kan understøtte, at borgerne kommer ud og træner i Gladsaxe Multifitness, eller muligheden for at man kan invitere en ekstra borger med, hvis man alligevel vil ud at gå en tur.
Samrådet har også set nærmere på en forventningsafstemning ift. pårørendekodeks.
Joan fortalte, at borgerne på Cathrinegården havde bestemt, hvilken farve der bl.a. skal være på den ene endevæg i fællesrummene - en farve der skal gå igen på gangene. Der er i den forbindelse fernisering i uge 38.
Kellersvej 6ABD
Der har ikke været samrådsmøder i et stykke tid. Jesper vil fremover indkalde til møderne, så de ligger før bruger- og pårørenderådsmøderne. Jesper mente også, at samrådet godt kunne bruge friske kræfter og vil muligvis lade sig inspirere af Cathrinegårdens initiativer. Kristian skal deltage i Kellersvej 6 ABD’s næste samrådsmøde.
Peter spurgte ind til, om der var nogle samråd, der fungerer rigtig godt, som andre kunne blive inspireret af. Kristian foreslog, at det kunne være et tema, der bliver taget op i det nye bruger- og pårørenderåd – fx til temadagen.
Kellersvej 6C
Dagsorden til samrådsmøder og referat fra møderne sendes ud til alle pårørende og alle er velkomne til at deltage. Der er dog kun seks beboere og derfor ikke så mange pårørende.
Der er ikke holdt noget møde for nyligt.
Kellersvej 15, 24, st. og 24, 1.
Sylwia fortalte, at der er etableret et samråd på tværs af Kellersvej 15, 24, st. og 24, 1. for at styrke og mobilisere flere kræfter. Der er fire pårørende.
Der er fokus på den kommende flytning i 2022, og hvordan pårørende samt erfaringer fra tidligere kan inddrages.
Anne efterspurgte referater fra samrådsmøderne.
Sylwia foreslog, at en mulig måde til at tiltrække flere er at tænke fleksibelt – fx ved at holde møder via Teams. Det har bl.a. medført, at nogle nye pårørende har meldt sig som medlemmer af samrådet.
Kellersvej 17-19
Holder samråd i 2. september. Der er snart sommerfest, hvor alle pårørende er inviteret med. Den første 1½ time er afsat til at mødes som pårørende. Sidste år var et lignende arrangement forsøgt, hvilket fungerede godt. Selve sommerfesten bliver opdelt i de to levegrupper.
Ved bruger- og pårørenderådsmødet i juni blev det aftalt, at der ved mødet i september skulle drøftes, hvilke muligheder der er for at inddrage de pårørende. Hvilken rollefordeling skal der være mellem medarbejdere og pårørende i forbindelse med deltagelse samt motivation til deltagelse i aktiviteter og frivillighed? Fx i forbindelse med Slotscaféen og Multifitness. Punktet rækker tilbage til temadagen, hvor der var oplæg fra Hverdagsaktivisterne om frivillighed og motivation.
Slotscaféen er åbnet op om søndagen (kl. 13.30 – 16.30) samt tirsdage og torsdage aftener (til kl. 19.30), og vi har også fået Gladsaxe Multifitness på Kellersvej. Hvordan kan pårørende tage del i de muligheder, der er på området. Og hjælpe borgerne til ikke kun at være tilskuer men også deltager i arrangementerne?
Multifitness
Ift. Multifitness er de i gang med at uddanne de frivillige, hvorefter det skal synliggøres, hvornår der er uddannede frivillige til stede. Derudover skal der tænkes alternativt ift. deltagelsesstrategier – måske skal de kunne se en film om, hvad man kan lave i Multifitness. Det skal derudover være borgeren, der har nøglen/Saltoadgang til fitnesscentret – ikke medarbejderen.
Slotscaféen
Anne sagde, at hun mente, der ikke er så mange medarbejdere, så de fx ikke har mulighed for at deltage i arrangementer i Slotscaféen. Kristian mente, det også drejer sig om planlægning. Derudover ændres tidspunktet for underholdning (se oversigt sidst i dette punkt) og medarbejderne i Slotscaféen har tilbudt, at de kan have et øje på borgerne, mens medarbejderne hjælper flere derhen.
Det skal bl.a. drøftes i GHT MED, hvad de enkelte tilbud kan gøre for at bakke mere op. Der er også brug for, at de pårørendes rolle bliver drøftet i samrådene. Man kan fx invitere en borger mere med, når man går i Slotscaféen, hvis man som pårørende har det godt med det.
Borgere som frivillige
Det skal også være muligt for borgerne at være frivillige – fx har nogle borgere fra Kellers Klub tilbudt at hjælpe med at følge borgere i kørestole med hen til Slotscaféen.
Civilsamfundskoordinator og frivillige
Fra 1. januar bliver der ansat en civilsamfundskoordinator. Kristian er ved at lave en strategi for, hvordan rammerne skal være for civilsamfundskoordinatoren. Han er interesseret i at lave et såkaldt advisory board, hvor relevante personer kan rådgive civilsamfundskoordinatoren - fx medarbejdere fra GHT, kirken eller gymnasiet. Civilsamfundskoordinatoren vil blive ansat direkte under Kristian. Botilbuddene vil være i centrum for indsatsen.
Peter fortalte, at ift. borgerne med autisme er der brug for en forudsigelig struktur, hvorfor hvem som helst ikke kan komme og følge disse borgere med. Sylwia foreslog, at det kunne være nogle faste frivillige, der lærer disse borgere at kende og kan følge dem for at tage hensyn til borgerne og deres behov, hvor det i andre huse vil være mindre nødvendigt med faste frivillige.
Sylwia foreslog, at der ift. de frivillige kan trækkes på gode erfaringer ift. ledsagerordningen.
Igangværende initiativer i GHT
Kristian fortalte, at GHT har lavet et partnerskab med spillestedet Richter i Gladsaxe om, at borgerne i Kellers Klub kan være frivillige hos dem. Men også, at nogle af Richters arrangementer fx kan holdes i Salen på Kellersvej.
Helle sagde, at der er blevet lavet en video om fire borgere fra Cathrinegården, der arbejder i hver deres forretning i Bagsværd.
Kristian sagde, at der laves et forløb, hvor en medarbejder fra BAS skal stå for, at borgere i § 104 (aktivitets- og samværstilbud) får mulighed for at hjælpe til på fx Rådhuset, plejehjem eller andet.
Slotscaféens oversigt over aktiviteter i den kommende tid: 12. september: Jan Kuby spiller kl.15.30 – 17.00 19. september: Brunch kl. 10.00 – 13.30. Pris 95 kr. inkl. kaffe/te (ingen tilmelding) 26. september: Birger spiller kl.15.30 – 17.00 3. oktober: Kom og pynt din egen Cup cake kl. 10.00 – 13.30 10. oktober: Jan Kuby spiller kl. 15.30 – 17.00 17. oktober: Brunch kl. 10.00 – 13.30. Pris 95 kr. inkl. kaffe/te (ingen tilmelding) |
Kost- og udviklingskonsulent i GHT, Laila Lauridsen var ansat i en tidsbegrænset stilling t.o.m. november 2021. Hun har dog fundet nyt job og er derfor stoppet i GHT pr. 31. august 2021 og kan ikke være med til temaaftenen. Kristian fortalte, at målet fortsat er at have kost/”Det gode måltid” som omdrejningspunkt, hvilket bruger- og pårørenderådet bakker op om. De kostansvarlige i botilbuddene skal inviteres med for at sætte ord på, hvordan de arbejder. Der skal være mulighed for at erfaringsudveksle. Kristian fortalte fx om en borger, der tidligere var meget træt og havde lungebetændelse en gang om måneden. Da de begyndte at give dysfagikost til borgeren, vendte det helt, så vedkommende har fået meget mere energi og er mere frisk.
Helle sagde, at der skal være fokus på, hvordan vi får flere til at deltage. Det skal være tydeligt for de pårørende, hvad de kan forvente at høre om/opleve. Henrik vil undersøge muligheden for, at der kan laves et kombineret fysisk og online møde i håbet om, at flere vil kunne deltage.
17.1511kkfg
Se desuden næste punkt ift. information fra bruger- og pårørenderådet.
Udkastet blev rettet til, så det stemmer fuldstændig overens med vedtægterne. Herefter blev procesplanen godkendt.
Der var opbakning til, at Anne og evt. andre medlemmer af bruger- og pårørenderådet indleder temaaftenen med at fortælle om arbejdet i bruger- og pårørenderådet.
Siden sidst, er der kommet tilsynsrapporter for Cathrinegården og Kellersvej 8-10/9-19 efter de sociale tilsyn. Derudover kom tilsynsrapporten for Kellersvej 6 kort før sommerferien. Der var mulighed for at stille spørgsmål til rapporterne, men der var ingen spørgsmål.
Alle tilsynsrapporterne ligger tilgængeligt på gladsaxe.dk.
Tilsynsrapporterne og kvalitetsmodellen, som tilsynskonsulenterne vurderer os ud fra, vil både blive bragt op på næste GHT MED-møde og på et fremtidigt ledermøde. Formålet er at fokusere på, hvordan der kan arbejdes målrettet og systematisk med kvalitetsmodellen. Det vil også blive en del af den strategiske aftale for Gladsaxe Handicaptilbud i 2022.
Budgettet
Kristian meddelte, at budgettet ser meget fornuftigt ud (se bilag).
Sundhed og dokumentation
Der er særligt fokus på sundhed og dokumentation. Der kommer en ny voksenudredningsmetode (VUM II) og ”Fællessprog III” (sundhedsfaglig dokumentation, som fx hospitaler også bruger), hvilket har været medvirkende til, at vi skal skifte fagsystem fra ”Nexus” til ”Nem Nexus”. KMD har dog desværre været nødt til at udskyde igangsætningen af Nem Nexus med et par måneder. I Gladsaxe Handicaptilbud er der ansat en Nexuskonsulent, og i alle tilbud er der en Nexus-superbruger, der har særlige ansvarsområder, men alle medarbejdere bliver oplært til at kunne benytte Nem Nexus.
Det er blevet tydeliggjort, hvilket sundhedsmæssigt ansvar man har som pædagogisk personale. Sygeplejerskerne står for at orientere og introducere medarbejderne i fx medicinhåndtering.
Der har for nyligt været medicinaudit (kontrol) på alle botilbud, og det ser fornuftigt ud. Der er kommet et nyt modul ift. PN-medicin, der mangler at blive taget i brug nogle steder, hvorfor der skal laves endnu en audit senere på året.
Der er også fokus på de sundhedsfaglige instrukser.
Der skal også følges op med en audit ift. dokumentation for at sikre, at der bliver dokumenteret korrekt.
Pårørendesamarbejdet
På Kellersvej 6 har der været et forløb Der kommer en tilbagemelding fra gruppen ved næste møde. Der er et stort engagement på Kellersvej 6, og vi skal have fokus på, hvordan vi får udbredt det til resten af området.
Ny socialdirektør og formand for styregruppen i Boliv
Kristian fortalte, at Gitte Bylov Larsen er tiltrådt som socialdirektør. Gitte kommer fra Rudersdals Kommune og har et bredt kendskab til handicapområdet. Hun er også ny formand for styregruppen i Boliv. 17. september skal styregruppen holde møde, hvorefter der forhåbentlig kan meldes mere præcise datoer ud for de kommende flytninger til Kellersvej 9, 11 og 13.
Studerende med interesse for pårørendesamarbejde
Jesper spurgte, om en studerende på Kellersvej 6 måtte deltage i temaaften og det kommende bruger- og pårørenderådsmøde, da den studerende skal skrive opgave om pårørendesamarbejde. Det var der opbakning til.
Mødelængden
Der blev talt om muligheden for at forlænge møderne, så der er mere tid til at få drøftet de enkelte emner. Der var opbakning til at forlænge møderne med ½ time fremadrettet. Mødet 17. november bliver således udvidet med ½ time.
Borgerne som aktive medspillere i bruger- og pårørenderådet
Helle ønskede en opmærksomhed på, hvordan borgerne kan få bedre muligheder for at være aktive medspillere i bruger- og pårørenderådsmøderne. Måske formen for møderne kan være anderledes. Her var nogle forslag:
- Der skal være noget visuelt til at understøtte punkterne
- Dagsordenen tilpasses, så emner, borgerne har særlig interesse i, ligger først
- Der kunne være mulighed for at deltage via Teams
- Man kunne man starte hvert punkt med at give en opsummering, så det er tydeligt, hvad vi skal drøfte.
- Ved hvert punkt kan der være et spørgsmål, som borgerne fx kan have drøftet på forhånd og have mulighed for at byde ind med.
Kristian og Anne tager overvejelserne med sig ved planlægning af næste møde.
Temaaften for brugere og pårørende |
Onsdag 13. oktober |
Kl. 17-19.30 |
Salen, Kellersvej 14 |
Bruger- og pårørenderådsmøde |
Onsdag 17. november |
Kl. 16-18.30 |
Salen, Kellersvej 14 |