Med STIME tilbyder Gladsaxe Kommune lettere behandling og vejledning til børn og unge i psykisk mistrivsel og deres forældre. Målet er at sikre, at familierne får hjælp i deres nærmiljø – inden problemerne vosker sig store.
Hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel
Gladsaxe Kommune tilbyder forløb til familier med børn og unge, der har udfordringer med relation til ét af STIMES spor. Forløbene ligger inden for normal arbejdstid. Hvis barnet/den unge har behov for at blive udredt eller behandlet i psykiatrien, er et forløb i STIME ikke aktuelt.
Individuelle forløb inden for fire spor:
1. Når uro, opmærksomhed eller impulsivitet er en udfordring (3-12 år)
2. Når bekymring eller tristhed fylder for meget (13-17 år)
3. Når tanker om krop og mad fylder for meget (12-17 år)
4. Når svære følelser fører til selvskade (12-17 år)
Et barn/ung indstilles til et af ovenstående STIME-forløb via skolens PPR-psykolog. Du kan finde PPR-psykolog på Aula eller spørge skolen, hvem der er tilknyttet.
Herudover tilbyder vi to gange årligt forældrekurserne Få styr på angsten og Forældrepiloterne (der gøres opmærksom på opstart af kurserne på gladsaxe.dk, facebook og Aula)
- Få styr på angsten er rettet mod forældre til børn i 0.-6. klasse med lettere angstproblematikker. Her kan du læse mere om Få Styr på angsten.
- Forældrepiloterne er rettet mod forældre til børn fra 3 til 12 år, som oplever udfordringer med uro, opmærksomhed og impulsivitet. Her kan du læse mere om Forældrepiloterne.
Inden problemerne vokser sig store
Det er vigtigt at sætte ind hurtigt med relevant hjælp til familien, så barnets eller den unges tilstand ikke bliver forværret. Derfor tilbyder Gladsaxe Kommune tidlig hjælp og forebyggelse i nærmiljøet, så barnets psykiske mistrivsel ikke udvikler sig til en alvorlig psykiatrisk lidelse.