Velkommen til Børnehuset Pileparken
Pileparken er en 6 gruppers daginstitution med pt 3 vuggestuegrupper og 3 børnehavegrupper. Huset er på 3 etager, hvor vuggestueteamet er i stueetagen. Vuggestuen består af er en modtagergruppe og 2 vuggestuegruppe. På 1 sal er der 2 mellemgrupper med børn i alderen cirka 2,5 til cirka 4,5 år. Vores alrum er med en scene og en stor fællesskærm, hvor børnene kan spille spil sammen på. Der er også et mini bibliotek og et læsehjørnet, der er ment til forældre/bedsteforældre. På 2 sal er de kommende skolebørn, der har hele etagen. På 2 sal er også vores værksted.
I Pileparken er vi cirka 100 børn og cirka 20 medarbejdere.
Vi har gode faciliteter til børnene, huset er i 3 etager og indrettet så der er forskellige muligheder for udfoldelser på hver etage endvidere har vi en stor fælles legeplads med bla. klatrevæg og bålplads.
I hverdagen bruger vi aktivt nærområdets muligheder, som biblioteket, Gyngemosehallen samt lokale legepladser og områdets legepladser og grønne områder.
Pileparken er områdets institution med udvidet åbningstid, vi har åbent fra kl. 6.00 til 17.00 hver dag. Pileparken er også den institution i området, der har tilbud om ekstra sprogundervisning til 2 sproglige børn 1 gang om ugen. Vi er en del af en områdeinstitution, hvor vi i samarbejder med de 5 andre børnehuse i området og vores områdeleder Marianne Milbo udvikler os, dette sker blandt andet ved, at vi holder fælles møder, så vi sammen bliver fagligt dygtigere.
Præsentation af Børnehuset Pileparken
Alle grupper er i gang med deres projekter. Vuggestuen arbejder med Krop, sanser og bevægelse, de 3-4 årlige arbejder med kunst, kultur og æstetik, storgruppen arbejder med natur, udeliv og science. Børnehaven har været på Louisiana hvor de har fundet deres værker for deres projekter. På gangene kan I se hvordan projektet skrider frem via gruppens læringstavle.
Vi arbejder efter Gladsaxe Kommunes overordnede pædagogiske koncept, DAP (Didaktisk Anvendt Pædagogik), som er en metode til observation og dokumentation af børnenes udvikling og læring, og en vejledning til planlægning af de pædagogiske processer. Vi laver planlagt projekt tirsdag, onsdag og torsdag, projektet tager udgangspunkt i de spor vi sammen med jer forældre og børnene er nået frem til. Vores hverdag er baseret på, at der er en rød tråd mellem hjem og institution, dette gør vi ved at vi holder opstarts,midt og afslutningsmøder ved hver projekt, så I kan blive en del af jeres barns hverdag.
Vi holder fællesspisning cirka hver 3 måned hvor I forældre spiser sammen og hører om børnenes hverdag/projektet. Der arbejdes med ipad i hverdagen, hvor børnene laver film/bøger på denne. I vores alrum har vi en scene som også flittigt bliver brugt i projekterne, børnene fremviser teater for hinanden, lære at vente på tur, styrke deres selvtillid ved at spille teater for hinanden. Vi har også i samarbejde med Mørkhøj Bibliotek et mini bibliotek, hvor forældre kan låne bøger. I alrummet er der også et læsehjørne hvor vi indbyder forældre og bedsteforældre til at læse/fortælle historier med børnene.
Det kan være svært at få fat i huset på telefonnummeret 44941205, der er mobiltelefoner i begge team som er lettere at få fat i, numrene er: Børnehaveteamet 21345906 og vuggestuens 21345908.
Års- og læreplan
Her kan du finde års- og læreplanen for 2019 – 2021.
Det er en ny digital og dynamisk version, som redigeres løbende i de to år, hvor den er gældende. Du vil til enhver tid kunne se den aktuelle plan via linket herunder.
Dette er en forsøgsperiode, hvor vi på dagtilbud øver os i at anvende de nye retningslinjer, som er beskrevet i tillægget til den nye Dagtilbudslov: Den styrkede læreplan.