Velkommen til Bagsværd Børnehave
Bagsværd børnehave er en lille børnehave med 20 - 24 børn.
Vi modtager børn fra hele Gladsaxe.
Børnehaven er kendetegnet af en sjov, aktiv og indholdsrig dagligdag, hvor natur, miljø, kultur og kreativitet har en stor plads. Vi er ude året rund og vi prioriterer mange udflugter i nærmiljøet og til kulturelle seværdigheder. Vi har Friluftrådets Grønne flag, som anerkendelse for vores arbejde med udeliv, natur og miljø.Vores projekter foregår ofte over lange tidsintervaller, lige som forældregruppen ofte inddrages i disse.
Bagsværd Børnehave er selvejende. Vi bor til leje i en dejlig gammel villa. Legepladsen er bygget op med masser af luft og plads. Legepladsen er gennemgribende renoveret i 2010 og 2011, så den i dag fremstår som noget unikt, med plads til fordybelse og leg. Pladsen er ikke stor indenfor, men vi inddrager legepladsen og udeliv, som en vigtig del i vores projekter.
I vil møde en engageret personalegruppe, hvor fagligheden og glæden ved arbejdet er høj.
Forældresamarbejdet er kendetegnet af en åben, aktiv og engageret forældregruppe, der deltager aktivt og engageret i deres børns dagligdag i Bagsværd børnehave.
Bagsværd Børnehave er selvejende, og således ikke en del af områdestrukturen. Vi har et tæt samarbejde med de øvrige selvejende dagtilbud samt med områdeinstitutionen Skovbrynet.
Præsentation af Bagsværd Børnehave
Natur og udeliv som grundstenen i pædagogikken og børnefællesskabet.
I Bagsværd Børnehave har vi flyttet en stor del af det pædagogiske arbejde ud på legepladsen, i Hareskoven, ved Bagsværd sø og til de mange grønne områder der findes i og omkring Bagsværd. Det betyder, at børnene er ude flere timer dagligt og får masser af frisk luft og røde kinder.
Vores projekt ”på ekspedition i naturen” startede i april måned, hvor vi sammen med børnene tilbringer mange timer i skoven og ved søen. Børn og voksne har sammen undredes og undersøgt, hvad de har mødt på deres vej. To eksempel: Vi har fundet frø æg, hvor vi hjemme har fulgt udviklingen fra æg til haletudse og til frø, hvor vi efterfølgende har sat frøerne tilbage hvor vi fandt æggene. Vi har fundet spirede agern i skovbunden, de er plantet i potter i børnehaven og vi følger udviklingen fra agern til spirer til træ. De kreative processer inddrages i vid udstrækning i det pædagogiske indhold der er i hverdagen, vi tegner, maler, klipper, saver, snitter, synger og læser spændende historier. Børnefællesskabet og børnenes ideer, optagethed og spørgsmål inddrages tydeligt i hverdagens indhold. Dette projekt fortsætter hen over vinteren, afbrudt i august måned med vores traditionsrige Cirkus Ildspring. Der i år var uden publikum, men blev optaget på film.
Vi har i oktober tilbragt tre dage på dagkoloni i Kulhuse, hvor vi sammen med børnene har undersøgt dyreliv og fauna på ved havet. Vi ser at børnenes optagethed og lyst er drivkraften i dette projekt og fortsætter med dette projekt hen over vinteren.
Den sjove og legende tilgang, er med til at give børnene en lære- og indholdsrig hverdag, hvor det er sjovt for både børn og pædagoger at være.
Covid 19 betyder at der er nogle at vores aktiviteter vi må vælge fra i en periode. Det betyder f.eks. at de kommende skolebørn, må undvære den ugentlige leg og plask i Bagsværd Svømmehal, at vi ikke bruger den offentlige transport til kulturelle seværdigheder og samarbejde på tværs, for de kommende skolebørn, med Novo Børnegård og Gladsaxe Skovbørnehave.
I kan se et bredere udsnit, af hverdagen på vores Facebook side "Bagsværd Børnehave".
Års- og læreplan
Her kan du finde års- og læreplanen for 2019 – 2021.
Det er en ny digital og dynamisk version, som redigeres løbende i de to år, hvor den er gældende. Du vil til enhver tid kunne se den aktuelle plan via linket herunder.
Dette er en forsøgsperiode, hvor vi på dagtilbud øver os i at anvende de nye retningslinjer, som er beskrevet i tillægget til den nye Dagtilbudslov: Den styrkede læreplan.