Mad og bevægelse
Vi ønsker, at børn og unge lærer at træffe de sunde valg, og vi har i Gladsaxe Kommunes dagtilbud og skoler stor opmærksomhed på at skabe rammer, der fremmer udviklingen af dit barns sunde vaner og evner til at agere i forhold til egen og andres sundhed.
Vi har fokus på, at dit barn er fysisk aktivt som en naturlig og sjov del af dets hverdag. Og vi samarbejder om aktiviteter og tilbud, der motiverer og fastholder børn og unge i kultur- fritids- og idrætslivet.
Er dit barn i dagtilbud, får det hver dag sund og hjemmelavet frokost og mellemmåltider. Læs om madordning i Gladsaxes dagtilbud.
Går dit barn i skole, kan han eller hun købe sund og hjemmelavet mad i skolekantinen. Dygtige køkkenmedarbejdere laver maden efter de officielle anbefalinger, og det er vigtigt, at maden er varieret, velduftende og ser indbydende ud. Maden er så vidt muligt økologisk, og alle køkkener i dagtilbud og skoler har et økologisk spisemærke.
Miljø
Når dit barn går i dagtilbud eller skole i Gladsaxe Kommune, møder det miljø og bæredygtighed i deres hverdag. Det er vores klare overbevisning, at børn og unge skal have handlekompetence, så de kan tage miljøbevidste valg, når de bliver voksne.
Dagtilbud og skoler bidrager til Gladsaxe Kommunes CO2- og miljøplan i form af deres arbejde med grønne handleplaner, som er en del af deres årsplaner. I perioden 2013 til 2016 var de fælles temaer for dagtilbud: økologi, affald og energi.
Skoler og dagtilbud arbejder på hver deres måde med miljø og bæredygtighed. I dagplejen og vuggestuen er det natur og det sanselige, der er fokus på. I børnehaven og skolen arbejder børn og unge med mere abstrakte temaer, som energi, vandets kredsløb og økologisk produktion.
Affaldssortering i kommunale institutioner
Kommunens indsats for at få borgene til at sortere affald og forøge genanvendelsen er også i fuld gang i skoler, dagpleje og børnehuse. Du kan læse om affald for børn og på vores side om affald og ressourcer.