Om IS Danmarks Rostadion

Formål

I/S Rostadion blev dannet i 1987. Rostadion var på daværende tidspunkt netop blevet opgraderet og søen uddybet i forbindelse med afvikling af VM i roning i 1987. Formålet var at skabe et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Københavns Amt, der kunne sikre den fremtidige drift og vedligeholdelse af rostadion. Samtidig skulle rostadion udbygges, så det også fik international standard til kano og kajakroning.

Udvidelse af bestyrelsen

I 1998 blev bestyrelsen udvidet med Team Danmark. Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Forening for Rosport fik hver en observatørplads og deltager i bestyrelsens møder. Ved Team Danmarks indtræden blev fordelingen således: 44% til Københavns Amt, 26% til Gladsaxe Kommune, 18% til Lyngby-Taarbæk Kommune og 12% til Team Danmark.

I 2006 besluttede bestyrelsen at ændre interessentskabets navn til I/S Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø. Navnet skulle signalere, at der er tale om Danmarks internationale rostadion.

Procentfordeling

Da Københavns Amt 01.01.2007 blev nedlagt, blev vedtægterne og ligeledes procentfordelingen for interessenterne ændret således:   52% til Gladsaxe Kommune, 36% til Lyngby-Taarbæk Kommune og 12% til Team Danmark.

Vedtægter for I/S Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø 

Gladsaxe Kommune er administrationskommune for I/S Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø.

IS Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø