Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Unge Uddannelse for unge Overgang til ungdomsuddannelse

Overgang til ungdomsuddannelse

Læs mere

Alle unge, der forlader 9. eller 10. klasse søger om optagelse på erhvervsuddannelser, gymnasiale uddannelser, 10. klasser eller anden aktivitet på optagelse.dk.

Der er ansøgningsfrist 1. marts 2024. Børne- og Undervisningsministeriet har udarbejdet et årshjul for optagelsesproces.

En KUI-kontaktperson kan hjælpe dig i overgangen til en ungdomsuddannelse eller en forberedende aktivitet. KUI-kontaktpersonen kan støtte dig i overgangen og være med til at sikre, at du kommer godt i gang og får den rette hjælp og støtte til at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

Hvis du er interesseret i at høre mere om muligheden for at få en KUI-kontaktperson, kan du kontakte uddannelsesvejlederen på din skole, hvis du går i 9. eller 10. klasse eller i Ungeenheden, hvis du har afsluttet grundskolen.    

Hvis du efter grundskolen endnu ikke er klar til at gå i gang med en ungdomsuddannelse, kan Forberedende Grunduddannelse (FGU) måske være noget for dig. 

I Gladsaxe ligger FGU Nord på Gladsaxevej 315. Tag kontakt til din uddannelsesvejleder for at høre mere. Din uddannelsesvejleder skal vurdere, om du er i målgruppen til FGU, inden du vil kunne blive optaget på uddannelsen.

Læs mere om FGU på ug.dk eller på FGU Nords hjemmeside.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback