Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Voksne med handicap Bolig og botræning Gladsaxe Handicaptilbud Botilbud Cathrinegården Døgndækkede botilbuds borger- og pårørenderåd Velkommen

Velkommen

Bagsværd Sø fungerer som Danmarks Rostadion, som benyttes af elite-roere, bredderoere og motionister til træning.

Roning og rekreation på søen

Bagsværd Sø fungerer som Danmarks Rostadion, som benyttes af elite-roere, bredderoere og motionister til træning. Her bliver også afviklet lokale, nationale og internationale regattaer inden for roning, kano og kajak. Anlægget er også hovedcenter for eliteudøvere under Team Danmark. 

Du kan også sejle en tur på søen enten ved at leje en kano ved bådudlejningen eller ved at sejle en tur med Bådfarten, som også sejler på Lyngby Sø. Du kan også nyde en gåtur rundt op Bagsværd Sø, da der er et stisystem, som går hele vejen rundt om søen. Stierne benyttes året rundt flittigt af motionsløbere og folk, der har behov for en gåtur i den smukke natur.

Om IS Danmarks Rostadion

Formål

I/S Rostadion blev dannet i 1987. Rostadion var på daværende tidspunkt netop blevet opgraderet og søen uddybet i forbindelse med afvikling af VM i roning i 1987. Formålet var at skabe et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune og Københavns Amt, der kunne sikre den fremtidige drift og vedligeholdelse af rostadion. Samtidig skulle rostadion udbygges, så det også fik international standard til kano og kajakroning.

Udvidelse af bestyrelsen

I 1998 blev bestyrelsen udvidet med Team Danmark. Dansk Kano og Kajak Forbund og Dansk Forening for Rosport fik hver en observatørplads og deltager i bestyrelsens møder. Ved Team Danmarks indtræden blev fordelingen således: 44 procent til Københavns Amt, 26 procent til Gladsaxe Kommune, 18 procent til Lyngby-Taarbæk Kommune og 12 procent til Team Danmark.

I 2006 besluttede bestyrelsen at ændre interessentskabets navn til I/S Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø. Navnet skulle signalere, at der er tale om Danmarks nationale rostadion.

Procentfordeling

Da Københavns Amt den 1. januar 2007 blev nedlagt, blev vedtægterne og ligeledes procentfordelingen for interessenterne ændret således: 52 procent til Gladsaxe Kommune, 36 procent til Lyngby-Taarbæk Kommune og 12 procent til Team Danmark.

Læs vedtægterne for IS Danmarks Rostadion

Gladsaxe Kommune er administrationskommune for I/S Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø.

 

 

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback