Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Træning, støtte og sygdom Sund livsstil Røgfrit Gladsaxe Tobak -og nikotinfri Idrætstid

Tobak -og nikotinfri Idrætstid

Hvad betyder "Røg- og Nikotinfri Idrætstid"

Formålet er at beskytte børn og unge mod de skadelige virkninger af tobak og nikotin. Det betyder, at ingen former for rygning eller brug af tobaksprodukter som cigaretter, e-cigaretter, snus osv. er tilladt. Overordnet handler det om at støtte idrætsforeninger og -anlæg i Gladsaxe Kommune i at blive fri for røg og nikotin.

Alle grundskoler og ungdomsuddannelserne har røg og nikotinfri skoletid
Der er også et generelt forbud mod rygning eller brug af nikotinprodukter indendørs på alle kommunens faciliteter som idrætshaller og svømmehaller. Siden september 2021 har udendørs idrætsområder i Gladsaxe ligeledes været røg- og nikotinfrie.

Målet er at sikre, at børn og unges idrætstid er fri for røg og nikotin og at børn og unge ikke eksponeres for tobaks- og nikotinprodukter når de færdes på idrætsanlæggene og i deres idrætsforening

Røg og nikotinfri idrætstid skal være synlig i hverdagen, og du vil derfor møde skilte, piktogrammer og plakater, som opfordrer til, at du ikke ryger eller bruger nikotinprodukter dér, hvor vi mødes om idrætten.

Kommunikationen tager udgangspunkt i en positiv tilgang og indeholder budskaber som for eksempel ”Tak fordi du ikke ryger eller bruger snus på vores idrætsanlæg” og ”Tak fordi du ikke ryger i vores idrætsforening” 

Mange idrætsforeninger i Gladsaxe har allerede indført røg- og nikotinfri idrætstid, og har arbejdet med forskellige tiltag for at synliggøre at foreningen er røg og nikotinfri. Nogle har udarbejdet politikker, mens andre har lavet skilte og kommunikeret ud til medlemmerne. Hvis din forening ønsker hjælp til at blive tobak og nikotinfri, kan I kontakte Kultur, Fritid Og Unge på 59 57 53 67 eller FIG for information på Mail: fig@gladsaxe.dk eller telefon: 39 57 62 05.

Viden og inspiration til røg og nikotinfrit idrætsliv

•    Vidensråd for Forebyggelse, rapport om nikotin skader på den unge hjerne

•    Myter om snus og sport

•    https://www.cancer.dk/roegfrifremtid/om-roegfri-fremtid-2020-p2/

 

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback