Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Træning, støtte og sygdom Sund livsstil Røgfrit Gladsaxe Røgfri legepladser

Røgfri legepladser

I Gladsaxe er kommunens 14 offentlige legepladser tobaks- og nikotinfri.

Det betyder, at vi opfordrer alle brugere til at være med til at skabe røgfrie miljøer, hvor børn og unge færdes, ved ikke at ryge eller bruge e-cigaretter, vapes, snus eller nikotinposer på legepladserne.

Børn og unge er særligt sårbare over for både at prøve de forskellige nikotinprodukter og samtidig hurtigt blive afhængige af både tobak og nikotinprodukter som e-cigaretter, vapes, snus og nikotinposer. Med røgfrie legepladser signalerer vi, at rygning og brug af nikotinprodukter på offentlige legepladser ikke bør normaliseres. 

Desuden undgår vi, at børn, unge og andre bliver udsat for passiv rygning eller eksponeret for nikotinprodukter, mens de opholder sig på legepladserne. Vi håber, at dette vil påvirke til en adfærd, der viser hensyn over for børn og unge.

Hvis vi kan undgå, at børn og unge begynder at ryge eller bruge nikotinprodukter, kan det medvirke til, at færre bliver afhængige af tobak og nikotin, og dermed at færre bliver ramt af tobaksrelaterede sygdomme.

På kommunens 14 offentlige legepladser, herunder Bibliotekshaven og senest Ilbjerg Have i Mørkhøj, er der de seneste år blevet opsat skilte. Skiltningen skal signalere en venlig henstilling frem for et egentligt forbud."

Vores udgangspunkt er, at brugere af tobak og nikotin gerne vil være gode rollemodeller for børn og unge. Derfor satser vi på at skabe røgfrie miljøer gennem venlige opfordringer og henstillinger – og uden løftede pegefingre.

Røg- og nikotinfrie offentlige legepladser er med til at støtte Gladsaxe Kommunes ambition om på sigt, at skabe en røgfri generation og blive en røgfri kommune. Kommunen har en ambition om i samarbejde med boligforeninger i Gladsaxe at gøre deres private legepladser røg- og nikotinfrie. 

Tobak og nikotinfrihed gælder for alle former for rygning og brug af nikotin herunder cigaretter, pibe, e-cigaretter, snus, tyggetobak, vandpibetobak og lignende.

Vil du vide mere?

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback