Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Sundhed og omsorg Træning, støtte og sygdom Sund livsstil Mad og sundhed Diætvejledning

Diætvejledning

Diætvejledning

Den individuelle diætvejledning henvender sig til borgere med kræft, KOL, hjertesygdom eller type 2 diabetes. Borgere med høj risiko for at udvikle hjertesygdom eller type 2 diabetes er også velkomne.

Mange ældre mister appetitten, hvilket kan føre til underernæring og problemer med helbredet. Gladsaxe Kommune tilbyder diætistforløb til hjemmeboende, ældre borgere, der er undervægtige eller har oplevet uplanlagt vægttab.

Vejer du for lidt og ønsker du at tage på? Har du prøvet at tage på, uden at det er lykkedes for dig? Falder vægten selvom du ikke har lyst til at tabe dig? Har du muskler nok til at klare dig i hverdagen? Synes du, at du fornyelig har mistet nogle af din tidligere kræfter?

Diætvejledning

Tilbuddet kræver henvisning fra egen læge eller hospital. Borgere med kræft kan også henvises af Gladsaxe Kommunes kræftkoordinator.

Diætvejledningen varetages af en klinisk diætist og vejledningen foregår på Forebyggelsescentret, Søborg Hovedgade 198, 2860 Søborg.

Har du tabt dig uden grund? Så kan du få hjælp hos en klinisk diætist. Diætisten kan hjælpe med råd og vejledning til kostvaner og sammen sætter I mål for fremtidige vaner.

Ved en afklarende samtale taler du og diætisten om de mål, du ønsker at arbejde med. På baggrund af dine ønsker og behov, får du hjælp til at finde frem til ændringer af nuværende madvaner og sætte mål for fremtidige vaner. Sammen lægger I en plan for, hvad du skal have ud af vejledningen, og hvor mange samtaler du har brug for.

Et forløb består af 1-5 individuelle samtaler hos en klinisk diætist.

Tilbuddet er rettet til ældre borgere, der er undervægtige eller har oplevet et uplanlagt vægttab. For at modtage tilbuddet skal du bo i eget hjem og ikke være modtager af hjemmepleje. Tilbuddet kræver ingen henvisning. Alle er velkomne til at henvende sig.

Hvis du har brug for hjælp til andet i forhold til din sundhed kan diætisten også hjælpe dig med at blive henvist videre til kommunens andre sundhedstilbud.

Vejledningen foregår på Forebyggelsescentret, Søborg Hovedgade 198, 2860 Søborg

Gladsaxe Kommune tilbyder individuel samtale med en klinisk diætist om hvordan maden kan tilrettelægges, så den bliver optimal for din situation. Vi tager udgangspunkt i dine nuværende kostvaner og finder sammen løsninger til gavn for dig.

Et forløb består af 1-5 individuelle samtaler hos en klinisk diætist.

Du har mulighed for at få vejledning, hvis du kan svare ja på et af følgende spørgsmål:

 • Har du tabt dig 1 kg eller mere uden at du ville det?
  Du skal være borger med kronisk sygdom og hvor vægttabet kan have betydning for udviklingen af din sygdom.
 • Har du tabt dig mindst 2 kg indenfor de sidste 3-6 måneder?
  Gælder alle andre borgere uden kronisk sygdom.

 • Har du et BMI under 18,5?
  Hvor det kan gå ud over dit helbred, og hvor du ønsker at tage på.

Tilbuddet kræver lægehenvisning. Tal med din læge, hvis du taber dig uden at ville det eller hvis du synes, du er for tynd. Lægen kan herefter sende henvisning til kommunen og du vil efterfølgende blive kontaktet af en klinisk diætist.  

Vejledningen foregår på Forebyggelsescentret, Søborg Hovedgade 198, 2860 Søborg

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback