Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Træning, støtte og sygdom Lev sundt med din sygdom Hjertesygdom

Hjertesygdom

Hjerterehabilitering er for dig, som har åreforkalkningssygdom eller hjertesvigt.
Du bliver præsenteret for viden og redskaber til at håndtere din sygdom bedst muligt – og du får mulighed for at møde andre i samme situation som dig. Du må gerne tage en pårørende med.

Vi har forskellige tilbud til dig

Du bliver er del af et hold på 10-12 personer. I bliver undervist af en hjertesygeplejerske, en motionsvejleder og en klinisk diætist. Undervisningen tager udgangspunkt i dine og de andre deltageres behov.

Hjerterehabilitering tager fat på emner, der vedrører:

Viden om hjerte-kar-sygdom
Forhold du selv har mulighed for at påvirke
Hvordan du bedst muligt lever livet med hjerte-kar-sygdom
Mødet med andre i samme situation og hjælp til at tackle psykiske følger

Hvor og hvornår

Hjerterehabilitering består af seks ugers undervisning. Vi mødes en gang om ugen à 2 ½ times varighed.

Hvor

Forebyggelsescenter, der er adgang for kørestolsbrugere.

Hvornår

Der afholdes 4 kurser om året, kontakt hjertesygeplejersken for information om næste kursusstart.

Tilmelding og yderligere information

Du skal have en henvisning til hjerterehabilitering fra hospitalet eller fra din egen læge. Du bliver herefter kontaktet af vores hjertesygeplejerske. Har du spørgsmål til tilbuddet, kan du kontakte hjertesygeplejerske på telefon 39 57 57 60 eller mail hjerte@gladsaxe.dk.

Det, du spiser, kan have stor betydning for din sygdom. Du kan derfor få kostvejledning af en klinisk diætist, hvis du har en henvisning fra din læge eller fra hospitalet. Formålet med kostvejledningen er at forebygge forværring og komplikationer af hjerte-kar-sygdom. Henvisningen giver mulighed for enkelte samtaler eller forløb på op til 8-10 samtaler.

Hvor og hvornår

Forebyggelsescenter, der er adgang for kørestolsbrugere.

Tilmelding og yderligere information

Du skal have en henvisning fra hospitalet eller din egen læge. Inden for 14 dage efter henvisningen er sendt, vil du modtage et brev med en bekræftelse på, at henvisningen er modtaget, og du vil få en tid til en indledende samtale. Har du spørgsmål til tilbuddet, kan du kontakte vores diætist på telefon 39 57 57 53.

Træningscenter Gladsaxe tilbyder fysisk træning som holdtræning to gange ugentligt. Du skal have en genoptræningsplan fra hospital eller henvisning fra egen læge for at kunne deltage.

Du kan også selv henvende dig til Gladsaxes motionsvejledning i Forebyggelsescenteret. Hvor du kan få støtte og hjælp til at komme i gang med at bevæge dig mere.

Forebyggelsescenteret holder i samarbejde med Hjerteforeningens lokalforening i Gladsaxe ca. én gang i hvert kvartal et temaarrangement med emner relateret til hjerte-kar-sygdomme.

Arrangementerne er åbne for alle borgere i kommunen og annonceres i lokalaviserne, på kommunens hjemmeside og i Hjerteforeningens kalender for Gladsaxe lokalafdeling.

Du kan også blive ven med Gladsaxe Kommune på facebook og få oplysninger om arrangementet derfra. Du kan også læse mere om Forebyggelsescentrets temaarrangementer.

Forebyggelsescenter

Søborg Hovedgade 198
2860 Søborg
forebyggelsescenter@gladsaxe.dk

Ring til os

Telefontider

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback