Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Hverdagsteknologi Projekter om hverdagsteknologi Træningsteknologi

Træningsteknologi

Træningsteknologier er redskaber til træning og genoptræning; apps, online træningsprogrammer, sensor- og videoløsninger, vægtaflastende teknologier samt VR (virtual reality).

Projektet var en del et fokus på fremtidens plejebolig og på rehabilitering, så borgere kan understøttes i sine funktioner og derved bedre mestre eget liv. 

Status: Taget i brug

Leverandør: 

Borgeren træner sine kognitive funktioer via samtale, som tager afsæt i en app med med en specialudviklet brugergrænseflade. Træningen sker på hold i daghjemmet på plejeboligenheden Bakkegården og bliver styret af medarbejdere med særlig viden om kognitiv stimulationsterapi (CST).  

Status: Taget i brug

Leverandør: Brain+

ExorLive er til borgere, der skal have lavet træningsprogram f.eks. i forbindelse med et genoptræningsforløb. For mere information om træningsteknologier taget i brug læs her. 

Status: Taget i brug

Leverandør: ExorLive

ICURA er et træningsprogram på en app, som benyttes til både rehabiliterende træning og til mere specialiseret genoptræning efter indlæggelse (nyt knæ eller ny hofte). Borgeren træner med mellem en til tre sensorer fastgjort til kroppen. For mere information om træningsteknologier taget i brug læs her. 

Status: Taget i brug

Leverandør: icura  

Sofacyklen er en pedalcykel, som står på gulvet og benyttes mens borgeren sidder på en stol eller i en sofa. Samtidig giver en tablet mulighed for at vise forskellige cykelruter i lokalområdet. For mere information om træningsteknologier taget i brug læs her. 

Status: Taget i brug 

Leverandør: 4Mvideo.

Center Kildegården afprøver VR i kombination med cykeltræning. Det sker på de midlertidige pladser. Egegården og Møllegården også foretaget afprøvninger og har aktuelt pauseret sine lokale projekter. For mere information om Kildegården læs her. 

Status: Taget i brug 

Leverandør: SYNCSENCE

Virtuel genoptræning så borgerne kan træne i eget hjem ved hjælp af en skærm med indbygget kamera. For mere information om træningsteknologier taget i brug læs her.

Status: Taget i brug 

Leverandør: Welfare Denmark

I ’Hjerneloungen’ kan beboere på seniorcenter Egegården og Møllegården gå på internettet og udfordre hjernen med et udvalg af forskellige typer spil og aktiviteter.

Status: Stoppet

Leverandør: Nordic Brain

En tablet med information om træningsøvelser og dagbogsfunktion. 

Status: Stoppet 

Leverandør: AidCube 

Quiz-spil som gør, at borgeren bruger og træner sin paratviden.

Status: Stoppet

Leverandør: Nytte – velfærdsteknologi til ældre 

Hverdagsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfhverdag@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback