Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Hverdagsteknologi Projekter om hverdagsteknologi Medicinhåndtering

Medicinhåndtering

Fokus i denne kategori er huske/påmindelsesløsninger og automatiske doseringsmaskiner, som kan hjælpe borgeren og medarbejdere med medicindosering og -administration.

Der arbejdes med at udbrede dosisdispenseret medicin, samt øvrige hjælpemidler til medicinpåmindelse hos borgere ud fra en individuel vurdering. Hensigten er at borgerne bliver mest mulig selvhjulpne i at administrere lægemidler og kosttikskud. 

Status: I gang

Leverandør: Apoteker som leverer dosispakket medicin

Hjælp til at huske din ordinerede medicin rettidigt

Den elektroniske medicinbeholder DoseCan husker dig på, at du skal tage din medicin, så du får den rettidigt. Den støtter dig, så du bliver mere selvhjulpen og påmindelsesfunktionen kan give dig og dine pårørende større tryghed.

Hvordan virker DoseCan?

DoseCan udløser en alarm, når det er tid til, at du tager din medicin. Med en app får plejepersonalet en besked, hvis du ikke kvitterer i forbindelse med din medicinindtagelse. Herved understøtter DoseCan opfølgning på din medicinindtagelse og påmindelse herom.

Hvem henvender teknologien sig til?

DoseCan er til dig, der har svært ved at huske at tage din medicin, og som modtager hjemmepleje. Modtager du hjemmepleje og vil du gerne afprøve DoseCan, kan du kontakte dit hjemmeplejedistrikt.

Resultat og status på projektet

DoseCan indføres i sammenhæng med projektet "Kvalitet i Medicinhåndtering". Hensigten er at understøtte korrekt medicinhåndtering og medicinindtagelse.

Gladsaxe Kommune har også investeret i en systemintegration til omsorgsjournalen Nexus. Det betyder, at de relevante medarbejdere nemmere og mere enkelt får informationen de behøver via omsorgsjournalen.      

Se DoseCan i praksis

Hvis du vil se hvordan DoseCan fungerer i praksis kan du søge på Youtube, hvor der ligger flere videoer.


Leverandør
Dosesystem

Hverdagsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfhverdag@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback