Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Hverdagsteknologi Projekter om hverdagsteknologi Hygiejneteknologi

Hygiejneteknologi

Hygiejneteknologi er eksempelsvis bleer som gøres i stand til at komminikere med et alarmsystem, så medarbejderne ved, hvornår de skal tilbyde hjælp til en borger, der ikke kan bede om hjælpen. Det kan også være automatiske toiletter, som gør borgeren selvhjulpen, medfører forbedret hygiejne og en bedre livskvalitet.

Projektet handler om at afprøve en blesensor foran på inkontinensproduktet, som detekterer fugtniveauet og som sender en alarm til en medarbejdertelefon. Målgruppen er varigt urininkontinente borgere, som ikke kan bede om hjælp til personlig hygiejne, når behovet er der.

Parallelt med ovenstående samarbejder Gladsaxe med Aarhus, Aalborg, Hjørring og Hillerød Kommuner om en skaleringsproces, som bl.a. omfatter kortlægning af behov, markedsdialog og en fælles hensigtserklæring og eventuelt et fælles udbud. Ambitionen er, at der sker en innovation af nye løsninger, som bedre imødeser behovene i kontinensplejen.    

Status: I gang

Leverandør: Essity

En analyse af potentialerne for hverdagsteknologi i Gladsaxe har peget på vaskehandsker og vaskeservietter som et relevant indsatsområde. Der arbejdes i første omgang med udstilling af produkterne i den hverdagsteknologiske inspirationslejlighed. Dertil undersøges afprøvningsmuligheder på både ældre- og det sociale område. 

Status: I gang

Leverandør:

Der arbejdes for udbredelse af moderne toiletter med indbygget skylle- og tørrefunktion. Vasker for eller bag med forskellige strålestyrker og tørrer huden med varm luft, hvilket resuterer i en forbedret hygiejne og mindre risiko for urinvejsinfektion. 

Status: Taget i brug

Leverandør: Honoré Care ApS

Et inkontinensbind med elektronisk logger, der kan afdække borgerens vandladningsmønster samt behov for hjælp til toiletbesøg og inkontinenspleje.

Status: Stoppet

Leveradnør: Essity 

Hverdagsteknologi

Rådhus Alle 7
2860 Søborg
ssfhverdag@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback