Inspiration til lækkert smørrebrød
Herunder finder du en kogebog med opskrifter på helt traditionelle stykker smørrebrød. Der er også forslag til nye klassikere. Velbekomme.
Dyrlægens natmad
Opskrift på Dyrlægens natmad til en person
- Leverpostej
- Saltkød
- Rugbrød og smør
Pynt
- Sky
- Karse
- Rå løg, hakket eller i ringe
Sådan gør du
- Kom smør på brødet. Leverpostej smøres på eller lægges på brødet i skiver.
- Saltkød placeres ovenpå leverpostejen.
Stykket pyntes af med en skive sky, rå løg som er i ringe eller hakket og karse.
Se også opskriften på filmen her
Smørrebrød med æg og rejer
Opskrift på smørrebrød med æg og rejer til en person
- 1 kogt æg
- Rugbrød og smør
Pynt
- Rejer
- Mayonnaise
- Karse
Sådan gør du
- Kom smør på brødet. Æg deles på den lange led i en æggedeler.
- Æggeskiver placeres på brødet.
- Stykket pyntes med mayonnaise, rejer og karse.
Se også opskriften på filmen her
Udskåret smørrebrød med roastbeef
Opskrift på udskåret smørrebrød med roastbeef til en person
- Roastbeef
- Rugbrød og smør
Pynt
- Remoulade
- Ristede løg
Sådan gør du
Kom smør på brødet. (Skær evt. skorpen af). Brødet deles i mindre mundrette stykker. Pålægget deles i mindre stykker inden det placeres på brødet. Hvert stykke pyntes nu af. Først remoulade, herpå placeres ristede løg og karse.
Se også opskriften på filmen her
Blødt smørrebrød med finthakket skinkesalat
Opskrift på blødt smørrebrød med finthakket skinkesalat til en person
- Finthakket skinkesalat
- Rugbrød og smør
Pynt
- Fint hakket purløg
Sådan gør du
Til blødt smørrebrød kan der bruges rugbrød eller franskbrød uden kerner. Skorper skæres fra. Brødet smøres med smør og finthakket skinkesalat placeres på brødet. Stykket pyntes af med fint hakket purløg.
Se også opskriften på filmen her
Club-sandwich
Opskrift på Club-sandwich-mad til en person
- 3-4 skiver kalkunbryst
- 2 stykker stegt bacon
- 4-5 tynde skiver agurk
- 2-3 tynde skiver moden tomat
- Sprøde salatblade
- Rugbrød og smør
- Dressing
- 1 stor spsk mayonnaise
- 2 tsk ketchup
- Et drys paprika
- 2 stænk engelsk sauce
- 2 stænk tabasco
- Salt, peber og en anelse sukker
Pynt
- Fintklippet purløg
Sådan gør du
Bland alle ingredienser til dressing i en lille skål. Smør en skive rugbrød og belæg det med salatblade. Læg derpå agurkeskiver, så skiver af kalkunbryst, derpå et par skefulde dressing, så tomatskiver og endelig baconskiver. Drys med purløg.
Dette stykke kan også serveres på ristet brød.
Se også opskriften på filmen her
Roastbeef med James Price
Opskrift på roastbeef med bearnaise mayo og sprøde løg til en person
- 3-4 skiver roastbeef
- 1 stor spsk mayonnaise
- 2 dråber bearnaise essens
- 1 lille spsk finthakket estragon
- Salt og peber
- Rugbrød og smør
Pynt
- Brøndkarse og ristede løg
Sådan gør du
Kom mayonnaisen i en lille skål. Smag til med bearnaise essens, estragon samt salt og peber. Bearnaise mayo’en må gerne have en frisk syre. På et stykke smurt rugbrød lægges rigeligt med brøndkarse. Herpå skiver af roastbeef. En generøs bræmme bearnaise mayo lægges på og der drysses med ristede løg.
Se også opskriften på filmen her
Røget torskerogn
Opskrift på røget torskerognssalat til en person
- 2-3 spsk hakket, røget torskerogn (gerne fra fiskeafdelingen, men ellers på dåse)
- 1/2 avocado i fine tern
- 1 lille spsk finthakket skalotteløg
- 1 spsk purløg
- 1 spsk finthakket bladselleri
- 2 spsk mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- Salt og peber
- Rugbrød og smør
Pynt
- Dild, citronrytter, salatblade
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber. 1 stykke rugbrød smøres med smør og belægges med sprøde salatblade.
Læg et generøst lag torskerognssalat på og pynt af med 2-3 dildkviste og en citronrytter. Dette stykke ville også være godt med ristet brød.
Se også opskriften på filmen her
Frikadellemad med kartoffelsalat
Opskrift på frikadellemad med hjemmelavet kartoffelsalat til en person
- 1 frikadelle - gerne hjemmelavet, men ellers friskstegt fra supermarkedet
- 2 kogte kartofler
- 1 finthakket forårsløg
- 1 lille skefuld finthakket, syltet agurk
- 1 lille skefuld finthakket bladselleri
- 1 spsk finthakket persille
- 1 tsk kapers
- 1 stor skefuld mayonnaise
- 1 skefuld creme fraiche
- Salt og peber
- Rugbrød og smør
Pynt
- Karse
Sådan gør du
Skær kartoflen i helt små tern og bland den med det øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber. Juster evt. mængden af mayonnaise til konsistensen er passende. Læg skiver af frikadelle på et smurt stykke rugbrød. Kom et par generøse skefulde kartoffelsalat ovenpå og drys med rigeligt karse.
Se også opskriften på filmen her
Røget skinke med asparges
Opskrift på røget skinke med aspargessalat til en person
- 2-3 skiver kogt, røget skinke (afhængig af størrelsen). Store skiver deles evt.
- 2 spsk velafdryppede aspargessnitter
- 1 frisk grøn asparges
- 1/2 hakket hårdkogt æg
- 1 spsk finthakket forårsløg
- Ca. 2 spsk mayonnaise
- Salt og peber
- Rugbrød og smør
Pynt
- Agurke- og tomatryttere
Sådan gør du
Knæk det nederste af den grønne asparges og snit den i meget tynde skiver.
Kom mayonnaisen i en lille skål sammen med de rå aspargesskiver, aspargessnitter, forårsløg og hakket æg. Bland godt og smag til med salt og peber.
Smør et stykke rugbrød og belæg det generøst med skiver af skinke. Kom aspargessalat på og pynt af med agurke- og tomatryttere.
Se også opskriften på filmen her
Snapsemad
Opskrift på Snapsemad "Snapse-mad" til en person
- 2 kogte kartofler
- 1 hårdkogt æg
- 4 “søde” ansjoser
- Rugbrød og smør
Pynt
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. finthakket rå løg
- 1 spsk. klippet purløg
- 1 tsk. kapers
Sådan gør du
Det smurte rugbrød belægges højt med skiftevis kartoffel og æggeskiver.
Læg ansjoserne på tværs af smørrebrødet. Herefter pyntes af med en bræmme mayonnaise samt et rundhåndet drys af rå løg, kapers og purløg.