Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Seniorer Aktiviteter, ture og motion Rejser og ture Udlandsrejser

Udlandsrejser

Gladsaxe Kommune arrangerer endnu en oplevelsesrig udlandsrejse i firestjernet bus med egen rejseleder og sygeplejerske. Fra den 26. - 31. august går turen til Dresden i Tyskland. Turen er for alle pensionister i Gladsaxe.

Rejs til en af Tysklands smukkeste byer  

Dresden kan bryste sig af at være en af Tysklands smukkeste kulturbyer, og på rejsen skal vi nyde den gamle, saksiske hovedstad i fulde drag og de smukke omgivelser i og omkring Dresden. Vi skal ud at sejle på Elben, besøge en af Europas førende porcelænsfabrikker, smage vin på slottet Wackerbarth, opleve det imponerende naturområde Saksisk Schweiz og meget andet.

Vi bor på det centralt beliggende Leonardo Hotel Dresden i Altstad. Leonardo Hotel er 3-stjernet og med ca. 10-15 minutters gang fra blandt andet Semper Opera.
Alle værelser har hårtørrer, gratis wi-fi, aircondition, tv samt kaffe- og te faciliteter. Hotellet har ligeledes restaurant og bar.

Pris for at deltage er 7.895 kr. pr. person i delt dobbeltværelse og 8.795 kr. for enkeltværelse. Prisen inkluderer bustransport, færge, hotel med halvpension, alle dagsture og frokost på de fleste af turene. Drikkevarer er for egen regning.

Frist for tilmelding er den 1. marts. Du får besked senest den 24. marts, om du har fået plads på rejsen eller er kommet på venteliste og bliver kontaktet ved afbud.

Tilmeldingen er bindende. Det vil sige, at det er din egen private rejseforsikring, der skal dække udgiften ved afbestilling. 

Frist for tilmelding til rejsen er 1. marts. 

Du kan tilmelde dig rejsen digitalt her på siden eller udfylde tilmeldingsskemaet, som du finder i borgerreolen i Borgerservice. Aflevér skemaet ved skranken og mærk kuverten ’Udlandsrejser, att. Ea Lykke Elsborg’.

Forud for rejsen holder vi et info-møde, hvor du får lejlighed til at hilse på de andre deltagere, sygeplejersken og turlederen.

Der er afrejse fra Rådhuspassagen i bus mandag den 14. august kl. 8.

Har du spørgsmål til rejserne, så kontakt turleder og ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg, finde kontaktoplysningerne nederst på siden.

Program

Dagen byder på byrundtur i Tysklands Firenze, hvor byens store seværdigheder som Frauenkirche, pragtslottet Zwinger med den tilhørende park, Semperoperaen og meget mere bliver præsenteret.

Byen havde sin blomstringstid i 1700 og 1800-tallet, men i 1945 blev den gamle saksiske hovedstad ved et bombardement forvandlet til en ruinbunke. Et ufatteligt genopbygningsarbejde har genskabt Dresden til et europæisk kulturcentrum. Eftermiddag vil der være tid på egen hånd eller sammen med rejseleder til at nyde byen. Hvis muligheden byder sig, kan der på forhånd arrangeres aftenandagt i Frauenkirche. Frokost på egen hånd.

Efter morgenmad busafgang mod Bogen Königstein, der er en af de største bjergtopsbefæstninger i Europa. Ved Königstein stiger vi ombord på skibet, der sejler en smuk tur langs Elben til byen Pirna. I Pirna vil der være lidt tid på egen hånd eller sammen med rejseleder, inden vi fortsætter til de imponerende Basti klipper, med naturformede sandstensklipper, - et fantastisk sceneri. Frokost i byen Pirna er inkluderet. 

Denne dag er der tid til at fordybe sig i skønne Dresden på egen hånd eller med rejseleder. Eventuel en lille tur til Neustadt, der ligger på den anden side af Elben, med hyggelige butikker, stemning og spisesteder. Frokost på egen hånd.

Dagens første stop er i byen Meissen, der er verdenskendt for sin porcelænsfremstilling. Der er arrangeret et besøg på Europas førende porcelænsfabrik med en stor og interessant udstilling. Efterfølgende lidt tid på egen hånd eller sammen med rejseleder i byen. Vi fortsætter til Schloss Wackerbarth, med en lang tradition for vindyrkning. Vi ser slottet med den smukke have og får et par smagsprøver på de gyldne dråber. Vi får frokost-madpakke med fra hotellet.  

Efter morgenmad er der check-ud og afgang retur til Danmark. Vi kører mod Rostock med passende pauser undervejs. Sejlads til Gedser inkl. frokostbuffet og kaffe og te på færgen.
Forventet hjemkomst hen på eftermiddagen i Gladsaxe Rådhuspassage. 

Ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg

Rådhus Alle 7
2860 Søborg

Ring til os

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback