Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Seniorer Aktiviteter, ture og motion Rejser og ture Skovture

Skovture

I 2024 går de årlige skovture for selvhjulpne og gangbesværede til Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov. For at deltage skal du være pensionist, efterlønner, selvpensioneret eller seniorpensionist og bo i Gladsaxe.

Når blomsterne er sprunget ud, og kalenderen siger juni, vender Gladsaxe Kommunes årlige skovture tilbage. I 2024 går turene til Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov på Stevns, en idyllisk restaurant med udsigt over vandet og med en historie, der går tilbage til 1875. 

Skovturen for selvhjulpne afholdes den 31. maj, og den 4., 6., 7. og den 11. juni. Der er afgang fra Rådhuspassagen med bus kl. 10 og hjemkomst cirka kl. 18. På Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov er der lagt op til en dejlig eftermiddag med en skøn frokost og masser af hyggeligt samvær, sang, musik, underholdning og dans til lyden af Brians Musik.

På turen ud og hjem fortæller frivillige turguider om seværdigheder, vi kører forbi, og de står klar med en hjælpende hånd ved behov. 

Skovturen for pensionister med gangbesvær, og som for eksempel bruger rollator, kørestol eller har hjælpebehov, afholdes 12. juni. Du er velkommen til at tage en ledsager med på denne tur. Du bliver hentet på din bopæl mellem kl. 10 og 10.30 af Bedre Bus Service, hvorefter turen går videre til Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov.

De frivillige turguider giver en hjælpende hånd ved bussen og på restauranten. På Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov er der lagt op til en hyggelig eftermiddag med socialt samvær, dejlig mad, sang, musik og underholdning af musikerne Kim & Klaus. Ved 15-tiden forlader vi stedet og sætter kurs mod Gladsaxe. 

Menuen består af et overdådigt frokostbord med alt, hvad hjertet begærer: Forskellige slags sild, æg og rejer, fiskefileter, varmrøget laks, leverpostej, frikadeller, medister, flæskesteg, ovnstegt kylling, grøntsagstærte, salater, oste og meget mere. Til slut er der kaffe og te med lidt til den søde tand. 

Du kan købe billetter til skovturene for selvhjulpne her på siden eller på dit lokale bibliotek fra den 1. marts til den 15. maj. Pris pr. billet er 260 kr. (drikkevarer er ikke inkluderet). Du kan købe op til fire billetter ad gangen, blot du oplyser navn og adresse på de personer, du køber billetten til. Det er et krav, at de er pensionister i Gladsaxe Kommune. 

Hvis du har brug for hjælp til at købe billetter, er du velkommen til at henvende dig hos Ældre Sagens IT-Caféer på Hovedbiblioteket, Mørkhøj Bibliotek og i Bibliografen eller hos de frivillige it-hjælpere i Nethood på Bibliotek+ samt hos PC-mødetstedet i Aktivitetshuset ”Seniorklubberne i Høje Gladsaxe” på Høje Gladsaxe Torv 2 H (ud mod kirkepladsen og Grønnemose Skole). 

Tilmelding - skovtur for selvhjulpne

Når du køber billetter, skal du oplyse dit telefonnummer, så du kan kontaktes, hvis turen skulle blive aflyst, og købet refunderes. Du skal fremvise billetten i skovtursbussen.

Tilmelding - skovtur for gangbesværede

Ønsker du derimod at komme med på skovturen for borgere med gangbesvær og hjælpebehov, kan du tilmelde dig turen hos vores ældrekonsulent fra den 1. marts til den 15. maj. 

Pris for en billet

Pris pr. billet er 260 kr. (drikkevarer er ikke inkluderet). Husk at oplyse navn, adresse, telefonnummer, antal billetter, du ønsker, og om du medbringer et hjælpemiddel. Efterfølgende får du billetten tilsendt med posten. Fakturaen for billetten bliver sendt til dig i e-Boks. Er du fritaget for Digital Post, får du fakturaen tilsendt med posten. 

Plejeboligerne i Gladsaxe Kommune står selv for at afholde årlige skovture for beboere. Information om tid og sted finder du på opslag i plejeboligerne og på deres hjemmesider.

Hvis du er spørgsmål er du velkommen til at kontakte ældrekonsulent, Ea Lykke Elsborg.

Ældrekonsulent Ea Lykke Elsborg

Rådhus Alle 7
2860 Søborg

Ring til os

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback