Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Seniorer Aktiviteter, ture og motion Nogen at tale med Telefonkæden

Telefonkæden

Har du brug for et tryghedsopkald hver morgen, så er kommunens Telefonkæde en mulighed for dig. Telefonkæden er et tilbud til svækkede, ældre borgere, som ikke har familie i nærheden eller netværk omkring sig.

Er du med i ordningen, vil du få et tryghedsopkald hver morgen på alle ugens hverdage mellem klokken 8 og 9. Opkaldet foretages af en af kommunens frivillige hjælpere.

Hvis du ikke besvarer opkaldet, kontakter opringeren først en af dine pårørende, hospitalernes patientindlæggelse eller hjemmeplejen for at få oplyst, om du opholder dig dér. Er det ikke tilfældet, må opringeren gå ud fra, at du ligger syg derhjemme, og vil straks sætte foranstaltninger i gang, så du får den fornødne hjælp hurtigst muligt. 

Det er gratis at være med i Telefonkæden. Du skal blot udfylde et tilmeldingsskema, som du finder i den blå boks længere ned op siden, og returnere det til Gladsaxe Kommune.

Du vil blive ringet op alle hverdage mellem kl. 8 og 9.

Vær opmærksom på, at holde dig tæt på telefonen, indtil din opringer har fået kontakt til dig. Som regel vil opringningen ligge på nogenlunde sammen tidspunkt hver morgen.

Såfremt du en morgen IKKE skulle besvare telefonopkaldet, efter at opringeren har
ringet til dig gentagne gange imellem kl. 8 og 9, vil opringeren reagere og gøre følgende – for at komme dig til hjælp:

  • Kontakte nærmeste pårørende, naboer ol. (de personer, du har oplyst i dit tilmeldingsskema og som evt. har nøgle til din bolig) – og høre om de kender årsagen til, at du ikke besvarer opkaldet. Opringeren vil bede dine pårørende om at tage ud til dig hurtigst muligt og se, om du har det godt - og efterfølgende give din opringer besked.
  • Kontakte patient-indlæggelsen på nærliggende hospitaler for at høre, om du evt. er blevet indlagt her.
  • Kontakte Træningscenter Gladsaxe for at høre, om du evt. er blevet indlagt her.

Hvis du er tilknyttet hjemmeplejen

Kontakter din opringer hjemmeplejen, der tager ud til din bolig og ringer på og sikrer sig, at alt er i orden hos dig. Såfremt du ikke åbner, - og hvis hjemmeplejen har nøgle til din bolig, vil hjemmeplejen skaffe sig adgang til din bolig via nøgle i nøgleboxen - ellers via låsesmed.

Hvis du IKKE er tilknyttet hjemmeplejen

  • Kontakter din opringer politiet, som skaffer sig adgang til din bolig via låsesmed. 
  • Det skal bemærkes, at udgifter til evt. tilkaldelse af låsesmed vil ske for din regning. 

Ønsker du yderligere information om telefonkæden, er du velkommen til at kontakte kommunens ældrekonsulent. Se kontaktoplysningerne nederst på siden.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback