Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Oversigt over foreninger i Gladsaxe Frivillige sociale foreninger Humanitære foreninger og menighedspleje

Humanitære foreninger og menighedspleje

Amnesty International Danmark arbejder ud fra tre grundlæggende værdier:

  • vi alle har samme værdi som mennesker
  • alle mennesker har krav på en retfærdig og fair behandling af myndigheder og medborgere
  • evnen til at handle hurtigt og målrettet som organisation.

Aktiviteter

Brevskrivning, indsamling, udstillingsaktiviteter og udbredelse af kendskab til Amnesty International Danmark.

Bagsværd Kirke arrangerer sangeftermiddage, litteraturkredse og onsdagstræf med oplæg, foredrag og meget andet. Åbent hus hvor der strikkes eller hækles børnetøj og tæpper til nødlidende børn i Afrika.

Hvor

Bagsværd Kirke
Taxvej 14
2880 Bagsværd
Telefon: 44 98 41 41

Buddinge Kirke vil gerne række en hjælpende hånd til mennesker i sognet. Det sker blandt andet gennem menighedsplejen, som er en selvstændig organisation i Buddinge kirke. Mange frivillige giver af deres tid og er på den måde med i kirkens diakonalearbejde i sognet. Overskuddet fra salget i cafeen på Sankt Hans aften og Gladsaxedagen går ubeskåret til menighedsplejen.

Hvor

Buddinge Kirke
Buddingevej 293
2860 Søborg
Telefon: 39 69 65 66

Gladsaxe Kirke har mange aktiviteter for børn og unge blandt andet babysalmesang, spaghettigudstjeneste samt spire- og ungdomskoret. For voksne er der aktiviteter som hyggeklubben, foredrag, sorggrupper og sangkoret.  

Hvor

Gladsaxe Kirke
Provst Bentzons Vej 1
2860 Søborg
Telefon: 39 67 74 73

Haralds Sogns Menighedspleje er en forening, der hjælper hvor vi kan i Høje Gladsaxe. Menighedsplejens frivillige laver også mad, kaffe, børneungdomsarbejde og andre ting i sognets hverdag. Haraldskirken arrangerer mange aktiviteter for eksempel familiefredage og Høje Gladsaxe spiser sammen.

Hvor

Haraldskirken
Høje Gladsaxe Torv 3
2860 Søborg
Telefon: 39 69 03 70

Røde Kors arbejder for et samfund og en verden, hvor medmenneskelighed og fællesskaber binder os sammen. Deres formål er at beskytte liv, helbred og at sikre respekt for mennesket ved at fremme gensidig forståelse, venskab, samarbejde og varig fred mellem alle folkeslag. De støtter samfundets sårbare til et bedre liv og taler deres sag.

Aktiviteter

Udover julehjælp, besøgstjeneste, cykeltræning, genbrug, indsamling og vågetjeneste har Røde Kors Gladsaxe følgende aktiviteter:

  • Nørklerne, som er et tilbud om socialt samvær, samtidig med at der bliver syet og strikket tøj til sårbare mennesker. Tøjet går dels til børn ude i verden, dels til flygtninge og andre sårbare mennesker i Danmark.
  • Samaritterne er en af grundpillerne i Røde Kors arbejde. De deltager i Samarittervagt ved sportsstævner, koncerter og andre arrangementer, hvor mange mennesker samles. Ligeledes afholder Røde Kors kurser i førstehjælp. 

Samvirkende Menighedsplejer er en folkekirkelig sognediakonal organisation med 117 år bag sig. Deres primære opgave er at inspirere til diakonalt arbejde gennem kurser, konsulentbistand, genbrugsbutikker og fælles fondsansøgninger. De har igangsat og udført socialt arbejde blandt udsatte mennesker i alle aldre i samarbejde med lokale sogne og menighedsplejer.

Aktiviteter

Samvirkende Menighedsplejer har en besøgstjeneste der er målrettet ældre alene boende og ældre i plejeboliger. Der findes også en aflastningstjeneste, som består af frivillige ansvarsbevidste mennesker, der har mod og lyst til at hjælpe en pårørende til en alvorlig syg ved for eksempel at være til stede i hjemmet. 

SAND er en interesseorganisation for hjemløse og tidligere hjemløse. Vi arbejder for at afskaffe hjemløshed og forbedre forholdene for de hjemløse, der nu engang er. Det gør vi ved at blande os i den politiske debat, ved at støtte oprettelsen af brugerråd på boformerne og ved at fungere som vagthund i forhold til tilbud til og forhold for hjemløse i dagens Danmark.

Kontakt og yderligere information

Du er velkommen til at kontakte Jonas Laursen på mail laursen50@gmail.com.

Stop Spild Lokalt reducerer madspild og hjælper økonomisk pressede borgere med at få mad på bordet ved hjælp af gratis overskudsmad. Stop Spild Lokalt afhenter hver dag mad og råvarer, som ingenting fejler, men som pga. udløbet datomærkning eller beskadiget emballage ikke kan sælges i butikkerne.

Hvor

Værebrovej 72
2880 Bagsværd

Kontakt og yderligere information:

Du er velkommen til at kontakte Rasmus Erichsen på mail re@stopspildlokalt.dk.

Søborgmagle Kirke arrangerer mange aktiviteter for børn, unge, familier, voksne og ældre. Det kan være babysamlesang, konfirmandklub, mandagssamvær, litteraturkreds og seniorklub.

Hvor

Søborgmagle kirke
Grønnemose Allé 77
2860 Søborg
Telefon: 39 67 03 90

De Frivilliges Hus

Laurentsvej 9, 2880 Bagsværd
defrivilligeshus@gladsaxe.dk

Ring til os

Telefontider

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback