Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Grønne områder Søer Bådbroer

Bådbroer

Alle søer over 100m2 er i Danmark beskyttet mod tilstandsændringer efter Naturbeskyttelseslovens § 3. Det er derfor som udgangspunkt forbudt at anlægge nye bådbroer.

Hvis du ønsker en ny bådbro i din sø, skal du ansøge Gladsaxe Kommunes Naturteam om en dispensation fra Naturbeskyttelsesloven. Naturteamet vil herefter foretage en konkret vurdering ud fra ansøgningen.

For at kunne vejlede borgere og fastlægge retningslinjer for en ensartet behandling af ansøgninger om nye bådbroer, har Naturteamet udarbejdet retningslinjer for broer i søer over 800 m2 i Gladsaxe Kommune. Retningslinjerne blev godkendt af miljøudvalget den 11. april 2011.

Retningslinjer for nye bådbroer i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune har også udarbejdet retningslinjer for benyttelse af trykimprægneret træ og træbeskyttelse ved renovering af bådbroer.


Tilgængelighed til bådbroer

Naturteamet har udarbejdet retningslinjer for friholdelse af bådbroer for vegetation, der hindrer adgangen til søen. Retningslinjerne beskriver vilkår for skæring og for opgravning af rørskov, samt skæring af undervandsvegetation ved bådbroer i Gladsaxe Kommune.

Retningslinjer for tilgængelighed til bådbroer ved friholdelse for rørskov og undervandsvegetation

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback