Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Børn og familie Skole og uddannelse Uddannelsesvejledning Erhvervspraktik i grundskolen

Erhvervspraktik i grundskolen

I 8. og 9. klasse har elever krav på at komme i erhvervspraktik i op til en uge på hvert klassetrin. Mange skoler planlægger en fælles praktikuge i en klasse eller på en årgang. Her skal eleverne selv sørge for at finde et praktiksted og registrere praktikaftalen i Uno Ung. Skolens vejleder deltager i planlægningen af praktik i klassen som en del af undervisningen i Uddannelse og job.

GXU's hjemmeside kan du se en lang liste af virksomheder, som gerne vil have praktikanter. På UddannelsesGuiden kan du derudover finde mange relevante informationer om, hvad elever må lave under praktikopholdet, tilladt arbejdstid samt forsikringsforhold.

Bemærk, at nogle praktikker på private og på offentlige arbejdspladser har særlige uger på året, hvor de modtager praktikanter, ligesom der nogle steder også stilles krav om en bestemt alder. Det gælder for eksempel i forsvaret, hospitalsvæsnet og hos Novo Nordisk.

Elever i 8. og 9. klasse, som endnu ikke er vurderet uddannelsesparate til deres ønskede uddannelse, kan ved behov få hjælp til yderligere praktik af deres vejleder på skolen som en del af den målrettede skole- og vejledningsindsats.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback